BLOG

Oplossing: iPhone 4 start opnieuw op

Op 21 oktober 2013, door Davey
28 reacties 3 min. leestijd

Dit probleem kan na mijn mening verschillende oorzaken hebben. Het kan een hardware of een software probleem zijn. In dit artikel ga ik de problemen uitleggen en natuurlijk komen we ook met oplossingen.

iPhone 4 start opnieuw op kan je verdelen in twee verschillende varianten, om het maar even zo te noemen. De eerste variant is dat de iPhone 4 wel werkt, maar af en toe start de iPhone opnieuw op. Aan de titel kan je zien waar het probleem over gaat zo kan je snel bekijken wat voor jou van toepassing is.

De tweede variant is voordat de iPhone 4 in het beginscherm is alweer opnieuw opstart, bij dit probleem is het dus niet mogelijk de iPhone 4 te gebruiken.

Voor beide problemen geef ik je straks een oplossing waar je echt mee aan de slag kan gaan.

Genoeg gepraat over wat het allemaal wel niet kan zijn we gaan aan de slag…

iPhone 4 start constant opnieuw op en doet het alleen met oplader

Oplossing: iPhone 4 start opnieuw op

Dit probleem komt omdat de batterij van de iPhone 4 geen stroom krijgt, vanwege een defecte dock connector. De iPhone 4 dockconnector kan je vervangen met behulp van mijn bericht.

Is nadat je de dock connector hebt vervangen je probleem nog niet verholpen? Dan raad ik je aan om voor de zekerheid ook de batterij van de iPhone 4 te vervangen. Nu weet je zeker dat de weg van het opladen helemaal goed moet zijn.

Als je FPC aansluiting kapot is kan gebeurt dit ook. Dit is de aansluiting op het moederbord, waar de batterij word in geklikt. Fixje heeft daar nog geen video van.

iPhone 4 werkt gewoon maar af en toe start die vanzelf op

Oplossing: iPhone 4 start opnieuw opHet kan zijn dat je iPhone 4 gewoon goed werkt, maar dat die af en toe opnieuw opstart en dan weer gewoon verder gaat. Vaak licht dit probleem aan de batterij aansluiting van de iPhone 4. Deze kan niet meer helemaal goed zijn of de schroef is niet goed vast geschroefd. Dan maakt de iPhone 4 dus net 1 seconden geen connectie met de batterij en dan gaat de iPhone 4 dus uit en gelijk weer aan.

Je kan als eerste instantie proberen de schroef aan te draaien en de connector van de batterij iets aan te drukken op de FPC connector. Verhelpt dit het probleem niet? Dan zal ik er een nieuwe iPhone 4 batterij inzetten. Deze iPhone 4 batterij kan je vervangen met behulp van onze video.

Heb je nu nog problemen dan kan je misschien naar je provider heen gaan of contact opnemen met de Apple store in Amsterdam.

Heb je wat aan dit bericht gehad? Dan zal ik het erg waarderen als je een leuke reactie wil achterlaten. Je mag natuurlijk ook altijd iets vragen via een reactie onder een artikel. Dan zal ik je zo snel mogelijk verder proberen te helpen. Je kan ons ook liken op Facebook, Twitter of Google+!

Werkt de iPhone helemaal niet meer?

Heb je alles geprobeerd maar functioneert je iPhone 4 nog steeds niet? Dan is het wellicht interessant om te kijken naar ander toestel. Fixje biedt sinds kort ook refurbished iPhones aan zoals bijvoorbeeld een iPhone 8, iPhone X of de meest nieuwe iPhone zoals de iPhone XR.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties op “Oplossing: iPhone 4 start opnieuw op

 • hallo ik heb een probleem met een 4s
  waneer ik een filmpje kijk of foto neem
  gaat hij soms naar het scherm bat laden en valt dan uit, zit dan wel genoeg spanning in.
  krijg hem dan alleen weer aan met een lader, en geeft meteen alweer 40% spanning
  ik hoop dat iemand mij kan helpen

  groet arnold

  arnold op 27 maart, 2014
  • Hallo Arnold,

   Dat is een raar probleem wat ik nog niet eerder heb gehoord. Je kan is proberen de dock connector te vervangen of de batterij van de iPhone 4s.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 29 maart, 2014
 • hallo ik heb een probleem met mijn flits/lamp
  want als ik hem aanzet gaat die veel lichter dan hoort

  figen op 28 april, 2014
 • Hallo

  ik heb een iphone 4 GSM en die is paar dagen uit het niets uitgevallen en gaat niet meer aan, alleen als ik hem in de oplader sluit of via de computer dan geeft ie het apple logo aan en gaat weer na paar sec uit en zo maar door.
  ik heb hem proberen te herstellen maar lukt niet ( error 4005 )

  groet, bram

  bram op 3 juni, 2014
 • Hallo. Ik heb net gehad dat ik gewoon op mn iphone 4 op FaceBook zat. Opeens valt hij uit, niet helemaal maar alleen dat Apple er tevoorschijn kwam en dat hij het daarna wel gewoon deed. Maar waarom doet hij dat? Ik heb deze iphone nu sins september 2013.

  Rebecca op 14 juli, 2014
  • Beste Rebecca,

   Meestal komt dit door een fout in de dock connector van de iPhone. Als je de iPhone eind 2013 gekocht hebt zal ik ermee terug gaan naar de Apple store.

   Groet,

   Davey Groothedde
   FixjeiPhone.nl

   Davey Groothedde op 14 juli, 2014
 • Beste,
  Ik had een ipod touch 5 met een kapotte dock connector die vervangen is.
  Ik probeerde mijn ipod aan te zetten maar dat lukte niet.
  Dus sloot ik hem aan op een usb adapter waarbij ik het apple logo aan en uit zie gaan waarbij dit telkens wordt herhaald,
  Als ik mijn ipod uitrek uit de oplader en probeer hem aangezeten doet hij niet meer.
  Wat is het probleem?
  Bedankt

  Pjotr op 20 augustus, 2014
 • Goed filmpje man… met dit filmpje erbij is het in eens een stuk makkelijker.

  Met 1 ding ben ik het niet mee eens…. in je verhaal staat als het met de nieuwe connector niet lukt kun je altijd nog een nieuwe batterij proberen…. Ik raad aan om eerst een nieuwe batterij te kopen en als dat niet lukt dan de dock connector aan te schaffen. Ten eerste is 9 van de 10 keer de batterij het probleem en ten tweede is het ook goedkoper om aan de schaffen. Daarnaast kan het je veel werk schelen.

  ruben op 29 september, 2014
 • Ik heb een probleem met me iphone 4s. Eerst laadde hij op maar bleef op bepaald procent batterij staan en snapte niet waarom. Later crashte die opeens en deed het toen pas toen ik hem aan de oplader had. Toen startte me mobiel heel vaak opnieuw op en moest ik hem aan de oplader houden. Ik ben toen een andere oplader gaan gebruiken, waarna hij eerst nog wel een paar keer crashte, maar na een dag later niet meer.

  Me mobiel had een week geen problemen.

  Ik laadde hem toen weer op met me oude oplader. De eerste twee dagen deed me mobiel het helemaal goed. Maar gisteren bleef die weer op het zelfde percentage batterij staan en toen viel die na een dag opeens weer uit. Hij gaf geen teken dat hij op was, ook gaf hij geen enkel signaal meer. Ik deed hem aan de oplader en startte mijn iphone startte meteen weer op.

  Jammer genoeg start me mobiel de hele tijd nu opnieuw op. Wel kan ik dan 1 a 3 minuten op me mobiel zitten, maar dan word het beeld weer zwart en start hij weer opnieuw op.

  Ik dacht dat het aan me oplader lag, maar ik gebruik nu een andere en me mobiel blijft hetzelfde.

  Wat moet ik doen???!

  Anneke op 21 oktober, 2014
 • Hoi,
  Mijn iphone 4 geeft alleen nog zwart beeld, wanneer ik hem oplaad via stopcontact of laptop trilt hij wel, hij leeft dus wel nog! Wanneer ik itunes open komt er in beeld te staan dat ik op mijn iphone moet reageren.. dit gaat niet omdat hij zwart beeld aangeeft, via itunes kan ik dus niks. Verder is mijn home knop kapot dus resetten in DFU mode gaat ook niet! Heeft iemand hier een andere oplossing voor?

  Fenna op 10 december, 2014
 • Handig artikel! Ik heb alleen zelf een probleem..
  Ik heb een iphone 4 en sinds twee dagen valt mijn telefoon telkens uit wanneer ik mijn meldingen (stroken) naar beneden haal/schuif om mijn meldingen te bekijken.
  Voor de rest werkt hij gewoon prima. Ik heb hem overigens al drie jaar (weet niet of dat een verschil maakt).
  Ik vind het alleen erg vervelend dat ik mijn meldingen niet kan lezen (door mijn stroken naar beneden te halen) zonder dat mijn telefoon uitvalt. Ik krijg dan zwart beeld, vervolgens direct het apple-icoontje te zien en daarna kan ik meteen mijn toegangscode invoeren en werkt hij gewoon prima, totdat ik weer mijn stroken naar beneden haal.

  Enig idee wat hier aan de hand is en hoe ik dit kan verhelpen???

  Reina op 22 januari, 2015
  • Beste Reina,

   Dit is een probleem wat ik nog niet vaker heb gehoord. Het lijkt mij in eerste instantie een software probleem. Ik wil je daarom adviseren om je iPhone een keer terug te zetten naar fabrieksinstellingen (dfu mode). Ik ben zelf ook wel benieuwd als dit lukt. Zal je het willen testen en je ervaring willen delen?

   Davey Groothedde op 22 januari, 2015
 • Bedankt voor de snelle reactie! Ik heb al gevonden wat er aan de hand was. Ik had namelijk een paar dagen geleden mijn online rooster geïmporteerd naar mijn Agenda. En het bleek dus nadat ik gister mijn rooster op Inactief heb gezet via Instellingen, dat het probleem verholpen is.
  Toch bedankt voor de hulp Davey!

  Reina op 23 januari, 2015
 • Hallo,

  Leuke website heb je, met veel informatie. Ik heb een probleem met mijn 4s. Accu vervangen (De accu is een zwaardere accu 2640 Mah) met behulp van je video, dat ging goed. Alleen start mijn 4s niet op . Het logo verschijnt wel maar verdwijnt weer. Daarna verschijnt het weer en dat gaat zo gewoon door. Heb de 4s aan Itunes gekoppeld , maar daar wordt het niet herkend. De home knop en de start knop tegelijkertijd ingedrukt werkt ook niet. Weet jij een oplossing. ?

  Armand Boestaman op 25 januari, 2015
  • Mogelijk ligt het aan de accu. Zelf heb ik nog nooit een accu erin geplaatst die meer Mah heeft dan het origineel. Persoonlijk zal ik ook altijd voor de originele gaan, zo voorkom je vaak problemen.

   Groet,

   Davey Geoothedde

   Fixje Davey Groothedde op 26 januari, 2015
 • Hallo,

  Heb een iPhone 5 gaat steeds spontaan uit en aan. Start dan op met Apple logo.
  Heb hem al gereset in dfu mode aan de iTunes.
  Ook zit er nu een nieuwe accu in. Maar blijft Uit en aan gaan.
  Kan ieman mij helpen?

  Groet Derk

  Derk Hut op 22 februari, 2015
 • Hallo,

  Ik heb het probleem met een 4S dat wanneer je hem uitschakelt hij direct terug opnieuw opstart en het geluid niet meer werkt.

  Iemand die kan helpen?

  Mvg,

  Diego De Witte op 2 maart, 2015
  • Ik zit met net hetzelfde probleem!
   Iemand?

   staey op 5 januari, 2016
 • Ik heb sinds ongeveer een jaar nu een Witte iPhone 4s maar ik merk dat mijn batterij super snel leegloopt.. Daarjuist was ik even foto’s aan het maken en toen ging hij van 72% naar 51% wat ik op zich noet er vond want dan zou ik gewoon snel mijn lader insteken..
  Maar toen ik even foto’s aan het bekijken was viel hij ineens uit.. 10 minuten later ongeveer probeerde ik hem terug op te starten en toen deed die het hij gaf aan nog 49% te hebben toen ik voort foto’s bekeek viel hij ineens weer uit.. Toen heb ik weer 10-15 minuten gewacht en toen deed die het weer gaf hij aan nog 48% te hebben ondertussen is hij niet meer uitgevallen.. Ik heb dit probleem wel nog al eens gehad maar nog nooit 2x achter elkaar heeft iemand een idee wat het is?

  Gianni op 26 maart, 2015
 • Hallo,

  Ik heb een iphone 4s, als ik hem aan de oplader doe start hij om de pasr minuten opnieuw op.
  Hij laad dan nog wel op en zonder lader werkt hij gewoon normaal.
  Heeft u een idee?

  Jeroen op 2 mei, 2015
  • ik heb daar sinds een paar dagen ook last van.

   Lizette op 11 mei, 2015
   • Same problem here. Het vreemde is dat hij dit doet wanneer men oplaadt met schermbeveiliging uit

    Mark op 23 mei, 2015
    • Correctie : hij doet dit NIET met schermbeveiliging uit. In sluimerstand valt hij steeds uit en start terug op tijdens het laden

     Mark op 23 mei, 2015
  • Hallo Jeroen,

   Het lijkt erop dat er een fout in de dock connector zit of in de batterij. Hier kan je alleen achter komen door het te testen.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Davey Groothedde op 8 juni, 2015
 • Dat heb ik ook sinds enkele weken. Erg vervelend als hij ‘s nachts steeds opnieuw 2 korte trillinkjes doet als hij opstart. Ik gebruik nu weer een gewone wekker en zet mijn telefoon uit als hij laad. Hij start ook zomaar opnieuw op met verschillende laders, ook in de auto tijdens het navigeren.

  Floris op 8 juni, 2015
 • Hallo!

  Ik heb mijn iPhone 4s ongeveer een jaar geleden overgekocht van een man die deze alleen voor bellen heeft gebruikt op het werk maar verkocht deze omdat hij over wou stappen naar de 5.
  Er zitten een paar kleine krasjes op en ziet er heel netjes uit maar ik heb de laatste week wat problemen met mijn iPhone.

  1. De batterij was steeds leeg en wou zelfs na een hele nacht aan de lader niet verder opladen dan 47% de volgende dag was dit limiet ineens 67%. Na de iPhone eens opnieuw te hebben opgestart, was hij gewoon 100% opgeladen en was er niks meer aan de hand.

  2. De iPhone viel 1 keer uit midden in een lang bericht waar ik mee bezig was om te typen. Daarna startte hij gelijk automatisch weer op en hoefde ik mijn pincode niet in te voeren, alleen de toegangscode. Even later lag ik half te slapen en trilt mijn iPhone 2 maal net als dat hij normaal gesproken werd opgestart. ongeveer 2 minuten later gebeurde dit weer, en daarna keer op keer de hele nacht door. De volgende ochtend was het voorbij. Die avond erna keek ik op mijn iPhone en het beeld veranderd in een geel blokjesachtig beeld waarachter je wel het scherm ziet waar je op dat moment mee bezig was en gelijk daarna viel deze weer uit en start direct opnieuw op net als daarvoor herhaalt zich dit ongeveer elke 1 á 2 minuten voor de hele nacht/dag en ineens is het weer klaar en doet hij het gewoon weer.

  3. de iPhone valt uit en start niet opnieuw op, doe je dit zelf dan staat er een tijdje het apple icoon op je beeld en gelijk valt hij weer uit. Niet aan te krijgen tot ik geïrriteerd werd en ermee een tik gaf op het nachtkastje, gelijk gaat de iPhone aan. Batterij is niet leeg of wat dan ook. Geen meldingen van 20% lading over o.i.d.

  En nu gebeuren alle 3 dingen steeds door elkaar alleen nummer 2 heeft wel de leiding. 1 & 3 komen minder vaak voor.

  Weet u wat dit is? Zoja, hoe kan ik dit oplossen?

  Lara op 31 augustus, 2015

Geef een antwoord