BLOG

Welke onderdelen heeft een iPhone 4?

Op 7 september 2013, door Davey
1 reacties 5 min. leestijd

De iPhone 4 heeft heel wat onderdelen. Vandaag geef ik je informatie over de belangrijkste onderdelen van de iPhone 4. Bij elk onderdeel geef ik aan welke functie(s) het heeft.

Ben je benieuwd hoe je de onderdelen monteert in de iPhone 4? Download dan nu mijn gratis E-book ”De iPhone 4 reparatie”.

Vaak is het zo dat je bij een iPhone reparatie heel simpel kunt denken. Bijvoorbeeld wanneer het scherm gebarsten is zet je er een nieuw scherm op, is je dock connector kapot dan zet je een nieuwe dock connector in.

Helaas is dit niet bij elke reparatie het geval. Soms moet je iets verder zoeken dan je op eerste instantie zal denken. Om even een voorbeeld te geven zijn je geluid boxen verbonden met de dock connector.

Wanneer je geluid het niet meer doet door waterschade in de iPhone 4. kan het dus zijn dat het licht aan je dock connector deze connector is namelijk verbonden met de geluid boxen. Wanneer het docking station niet is aangesloten zal je geluid ook niet werken.

Apple ontwerp alle onderdelen in Californië en laat de onderdelen in China maken. Het gebied waar dit het meest gebeurt is Shenzhen.

Hopelijk heb je nu wat meer inzicht gekregen hoe de onderdelen van de iPhone 4 in elkaar zitten. Bij elk onderdeel zal ik kort beschrijven waarmee het in contact staat zodat je niet lang hoeft te zoeken naar de oplossing! We gaan beginnen…

Scherm iPhone 4Welke onderdelen heeft een iPhone 4?

Het scherm van de iPhone 4 zit vast met twee kabel op het moederbord één voor het toch screen en één voor het LCD scherm.

Wanneer je het scherm vervangt moet je altijd goed rekening houden dat de home button er goed in zit of dat je het LCD scherm niet beschadigd. Je kunt aan het zwarte stukje links op het LCD zien dat het een origineel scherm is.

Achterkant iPhone 4

Welke onderdelen heeft een iPhone 4?

De achterkant van de iPhone 4 is de makkelijkste en snelste reparatie die je kunt uitvoeren.

De achterkant staat nergens mee verbonden en wanneer je deze reparatie uitvoert kan er eigenlijk niks mis gaan. De achterkant vervangen van de iPhone 4 of 4S kan in ongeveer 5 minuten klaar zijn.

De achterkant van de iPhone 4 vervang je op dezelfde manier als de iPhone 4S

iPhone 4 midden frameWelke onderdelen heeft een iPhone 4?

Het midden frame van de iPhone 4 is eigenlijk de moeilijkste reparatie die er is. De moeilijkheid zit hem in de tijd dat je er mee bezig bent. Ik schat dat je er al snel 90 – 120 minuten mee bezig bent wanneer je alles weer netjes hebt terug gezet.

Het midden frame werkt tevens ook als wifi verbinding en als gsm verbinding voor de iPhone 4 dit staat met elkaar in verband.

iPhone 4 achter cameraWelke onderdelen heeft een iPhone 4?

De achter camera van de iPhone 4 is een onderdeel die je niet vaak hoeft te vervangen. Zelfs bij het vervangen van een ander onderdeel van de iPhone 4 kan je de achter camera erin laten zitten.

De achter camera van de iPhone 4 heeft een 5 megapixel camera en heeft een flits en opneem functie. Op het eerste zicht is er weinig Verschillen tussen de iPhone 4 en iPhone 4S camera.

iPhone 4 voor cameraWelke onderdelen heeft een iPhone 4?

De iPhone 4 voor camera is eigenlijk netzo als bij de iPhone 4 achter camera niet vaak defect.

De voor camera zit aangesloten op het moederbord met een connector. Pas op dat je tijdens de reparatie geen weerstand defect maakt op het moederbord. Om de voor camera zit een bescherm kapje.

iPhone 4 dock connectorWelke onderdelen heeft een iPhone 4?

De iPhone 4 dock connector is verbonden met het moederbord. Aan de dock connector van de iPhone 4 zitten de geluids boxen vast.

Ook zit de microfoon waardoor je praat tijdens een gesprek vast aan de dock connector. Je ziet rechts onderin een klein gouden vierkantje.

Dit is de spreek microfoon, in de iPhone zit er nog een zwart rubberen kapje omheen waarmee je de microfoon in het midden frame kan drukken.

Aan en uit knop, proximity sensor en luidspreker microfoonWelke onderdelen heeft een iPhone 4?

Dit is misschien wel het grootste probleem voor een beginner. De proximity sensor van de iPhone 4. De titel zegt het al aan deze kabel zitten drie dingen.

De proximity sensor van de iPhone 4 moet je wel een beetje begrijpen om ermee te kunnen werken. Door op de link in deze tekst te klikken zal je hier meer informatie over krijgen.

AudiosysteemWelke onderdelen heeft een iPhone 4?

Het audiosysteem zit vast aan het moederbord van de iPhone 4 en heeft als functies om geluid af te spelen via de boxen, koptelefoon aansluiting, geluid harder en zachter en het geluid aan of uit.

De reparatie van het audiosysteem is best altijd wel een beetje prutsen, maar het is niet moeilijk. Kijk altijd goed hoe de schakelaar zit voordat je de kabel verwijderd.

Je kunt het omhulzel bij de schakelaar weer gebruiken als je er voorzichtig mee bent.

Trilmotor iPhone 4Welke onderdelen heeft een iPhone 4?

De trilmotor van de iPhone 4 is heel makkelijk te vervangen. Rechts boven in de iPhone zit de trilmotor vast aan het audiosysteem en het midden frame.

De trilmotor zit met twee schroeven vast aan de linker kant een grote ”deze zorgt voor de verbinding met het stroom” en rechts zit een klein in het midden frame die zorgt dat de trilmotor op zijn plek blijft.

Soms moet je alleen de schroeven aandraaien van de trilmotor, omdat die dan geen goed contact maakt met het moederbord.

iPhone 4 speakerWelke onderdelen heeft een iPhone 4?

De speaker van de iPhone 4 zit aan de kabel van de aan en uit knop. De speaker gaat nog wel is kapot bij mensen die in de bouw sector werken waardoor er veel troep in komt.

Gelukkig is de reparatie van de iPhone 4 speaker heel makkelijk en kan je het snel vervangen.

Hopelijk heb ik je nu een beetje kennis gegeven over welke onderdelen de iPhone 4 heeft. Er zijn nog veel meer klein onderdeeltjes in de iPhone 4, maar dit zijn de belangrijkste.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je hieronder reageren en ons liken via facebook, twitter of google+. Alvast bedankt!

Toe aan een nieuwe iPhone?

Heb je op dit moment een iPhone 4 en wil je toch een nieuwer model? Dan is ons Refurbished iPhone assortiment erg interessant om eens te bekijken. Je kunt het gehele refurbished iPhone assortiment bekijken in onze webshop »

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reactie op “Welke onderdelen heeft een iPhone 4?

  • Hoi,

    Bedankt.. zal eens kijken wat ik allemaal verkeerd doe. Heb al een paar keer de sensor vervangen, maar nog steeds werkt het niet. Het glas is inderdaad ook vervangen misschien…

    groeten Hans

    Hans Brandsma op 5 februari, 2014

Geef een antwoord