Gegevens draadloos overzetten naar je nieuwe iPhone
BLOG

Gegevens draadloos overzetten naar je nieuwe iPhone

Op 3 maart 2023, door Bas
3 reacties 4 min. leestijd

Gegevens overzetten iPhone, hoe doe je dat? In dit blog laten we je de 2 makkelijkste manieren zien hoe jij zelf al je gegevens overzet van je oude iPhone naar je nieuwe iPhone, zonder dat je een computer nodig hebt.

We gaan gebruik maken van de draadloze ‘Begin Direct’ manier, dit is de snelste en eenvoudigste manier om al je bestanden, instellingen en andere gegevens over te zetten naar je nieuwe iPhone.

Voordat je begint check even dat beide iPhones iOS 11 of hoger draaien, hoogstwaarschijnlijk heb je al een hogere versie. Ook is het handig dat beide iPhones genoeg zijn opgeladen en dat op beide apparaten Bluetooth aanstaat.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

iPhone gegevens overzetten met ‘Begin Direct’

Wanneer je de nieuwe iPhone aanzet word je begroet met “Hallo” ga door en selecteer je taal en land. Je komt op het scherm ‘Begin Direct’, op je andere iPhone verschijnt er nu een pop-up onderaan het scherm.

FixjeiPhone

Tik op Ga door dan verschijnt er op je nieuwe iPhone een animatie van een golvende blauwe cirkel. Scan deze animatie met je oude iPhone door de blauwe cirkel uit te lijnen. Vul nu je toegangscode in en configureer Face ID of Touch ID. Kies bij het scherm ‘Apps en Gegevens’ de optie Zet rechtstreeks over vanaf iPhone. Wacht nu totdat alle bestanden en gegevens zijn overgezet en dan ben je klaar.

FixjeiPhone

Wat zet deze methode allemaal over?

De ‘Zet rechtstreek over vanaf iPhone’ methode is verreweg de simpelste manier om je gegevens over te zetten naar je nieuwe iPhone, maar wat zet deze methode allemaal over? De rechtstreeks overzetten methode zet al je gegevens, bestanden en instellingen over, hierbij moet je denken aan:

 • Lokale kopieën van foto’s en video
 • Instellingen en mailaccounts
 • Gezondheidsgegevens
 • Opgeslagen wachtwoorden in je Sleutelhanger
 • Geïnstalleerde apps

iPhone gegevens overzetten via iCloud-reservekopie

De oude vertrouwde manier om je gegevens over te zetten is via een iCloud-reservekopie. Je hebt hier ook geen computer voor nodig maar wel genoeg iCloud opslag. Niet genoeg opslag? Lees dan ons blog: 6 tips voor het beheren van je iCloud opslagcapaciteit.

De stappen zijn grotendeels hetzelfde als de ‘Begin Direct’ en de rechtstreeks overzetten manier die we hierboven hebben besproken. Alleen bij deze methode maak je eerst een iCloud-reservekopie of zet je een reservekopie terug de je al hebt. Een iCloud-reservekopie maakt je bij Instellingen › [jouw naam] › iCloud. Tik daarna op iCloud-reservekopie en dan op Maak nu reservekopie.

Doorloop dezelfde stappen als bij de rechtstreeks overzetten methode maar kies bij het scherm ‘Apps en Gegevens’ de optie Zet iCloud-reservekopie terug.

FixjeiPhone

Voordelen van de iCloud-reservekopie methode

Het grootste voordeel als je eerst een iCloud-reservekopie maakt, is dat wanneer je de nieuwe iPhone configureert het proces een stuk sneller gaat dan de direct overzetten methode. Verder verschillen de methodes niet veel, ook deze methode zet al je gegevens over.

iCloud-reservekopie terugzetten via een computer

Je kunt ook een iCloud-reservekopie terugzetten via de Finder (voorheen was dit via iTunes). Lees hier meer over in ons blog: iPhone reservekopie maken en overzetten.

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Hoelang duurt het overzetten van gegevens via 'Zet rechtstreeks over vanaf iPhone'?

  Antwoord

  Hoe lang het duurt is afhankelijk van de hoeveelheid data dat moet overgezet worden. Dit kan een aantal minuten duren maar ook langer maar hierover geeft je iPhone een goede inschatting.

 • Vraag

  Wat wordt er allemaal overgezet naar je nieuwe iPhone als je 'Begin Direct' gebruikt?

  Antwoord

  Foto’s, video, instellingen, contacten, apps, mailaccounts, gezondheidsgegevens, wachtwoorden en meer. Zelfs je achtergrondafbeelding en positie van de Apps en widgets op je startscherm zijn hetzelfde. Apps worden opnieuw gedownload wanneer het overzetten voltooid is.

 • Vraag

  Kan ik het oude of nieuwe toestel gebruiken tijdens het overzetten?

  Antwoord

  Nee de iPhones zijn tijdens het overzetten niet bruikbaar.

 • Vraag

  Wat als overzetten fout gaat of te lang duurt?

  Antwoord

  Probeer het proces opnieuw, je kunt ook de iPhones met een kabel met elkaar verbinden. Of probeer een andere manier zoals overzetten via een iCloud-reservekopie of via de computer.

Op zoek naar een nieuwe iPhone?

Bestel bij FixjeiPhone de nieuwste iPhones voor een scherpe prijs. Onze refurbished iPhones hebben het Keurmerk Refurbished en zijn niet alleen goed voor de portemonnee maar ook nog eens voor de wereld. Vandaag besteld is morgen gratis in huis met alle accessoires en 2 jaar garantie, ook op de batterij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties op “Gegevens draadloos overzetten naar je nieuwe iPhone

 • Hallo Bas,
  Omdat ik op zoek ben naar een refurbished iPhone en mijn oog liet vallen op een Iphone 8 256 GB sloeg ik aan het lezen over het oversetten vanaf mijn huidige iPhone 6s.
  Ik denk dat ik het wel zou kunnen via direct overzetten.
  Maar ik heb ook iets in mijn achterhoofs van een simkaart. Ik lees daar niets over. Hoe zit dat bij de aankoop van een refurbished telefoon?

  Con Kösters op 1 oktober, 2021
 • Ik heb dezelfde vraag. Op welk moment zet je de simkaart over van de oude naar de nieuwe?

  Wim op 19 januari, 2023
  • Hi Wim, onze refurbished iPhones zijn simlock vrij. Je kunt op elk gewenst moment de simkaart in de nieuwe iPhone plaatsen. We raden echter niet aan om tijdens het overzetten van de gegevens de simkaart te plaatsen.

   Fixje Bas op 23 januari, 2023

Geef een antwoord