Oude iPhones belanden in de keukenlade
BLOG

Oude iPhones belanden in de keukenlade

Op 3 januari 2024, door Ramon
0 reacties 3 min. leestijd

Heb jij nog geld in je la of op zolder liggen waar je niets mee doet? Waarschijnlijk wel. Volgens onderzoek, uitgevoerd door het CBS, heeft ruim de helft (55%) van de Nederlanders van 16 jaar of ouder in 2022 een oude smartphone ergens in de la of doos liggen. Ook oude tablets en laptops worden fanatiek bewaard. Ten opzichte van een tablet, laptop of desktop wordt een smartphone het vaakst “bewaard”. Zonde want dit is geld waard en slecht voor het milieu. Zolang een device in de la ligt kan het niet gerecycled worden.

Dit gebeurt er met een oude iPhone

Wat gebeurt er met iPhones die niet liggen te verstoffen? Het CBS geeft aan dat 26% een oude iPhone weggeeft aan een ander of verkoopt, 11% levert een toestel in bij een recycling punt en 2% gooit een smartphone zelfs weg. Zonde! Fixje simuleert het recyclen, refurbished en verkopen van apparaten. Daarom is dit voor ons de perfecte inhaker om nog meer bewustzijn te creëren. Het doel? Ervoor zorgen dat er meer toestellen refurbished kunnen worden voordat ze worden gerecycled, weggegooid of in de la blijven liggen. In deze blog vertellen wij je meer over de circulaire-economie achter je iPhone?

wat-men-doet-met-oude-iPhone

Bron: CBS, Oude mobieltjes, laptops en tablets verdwijnen in la of doos op zolder.

Opvallend is dat vooral jongeren er voor kiezen om de iPhone te verkopen en dat ouderen hun smartphone juist laten recyclen.

Wat is een iPhone nog waard?

De prijzen van een oude iPhone kunnen flink variëren. Natuurlijk zijn de model en de uiterlijke staat van het toestel de belangrijkste aspecten die invloed hebben op de waarde van een smartphone. Verder heeft de opslagruimte en werking van toestel ook invloed op de prijs. Benieuwd hoeveel waarde je nog in je la hebt liggen? Bereken hier de waarde van je iPhone. In de meeste gevallen ontvang je een leuk bedrag voor je oude iPhone. Zo ontvang je voor een iPhone 11 tot 290 euro. Een oudere iPhone 8 heeft momenteel een maximale verkoopwaarde van 100 euro.

iPhone verkopen

Om een geld te krijgen voor je iPhone zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kun jij je iPhone inruilen voor een nieuwe iPhone bij Apple Trade-In. Je kunt je iPhone verkopen via een marktplaats of je kunt je toestel verkopen via een website. Die laatste optie is het afgelopen jaar steeds populairder geworden. Wist je dat zelfs kapotte en beschadigde iPhones nog geld waard zijn? Overweeg je om je iPhone te verkopen, dan is het belangrijk om de iPhone leeg te maken en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit wordt vaak door mensen vergeten.

In 3 simpele stappen je iPhone verkopen

1

Schat de waarde van je toestel

Bereken eenvoudig de waarde van jouw iPhone. Door het invullen van de vragen kunnen wij je direct een schatting geven. We geven je graag een eerlijke prijs voor je toestel, daarom wordt elke iPhone gecontroleerd door onze specialisten.

2

Stuur je iPhone gratis op

Om je iPhone eenvoudig aan ons te verkopen kun je jouw toestel zorgeloos opsturen met een gratis verzendlabel. Dit label ontvang je na het aanmelden van je iPhone snel op de mail. Hiermee kan je het pakketje veilig bij elk PostNL punt inleveren.

3

Inspectie van toestel en direct geld op je rekening.

Wanneer het toestel bij ons binnen is gaan onze specialisten aan de slag. De iPhone wordt grondig gecontroleerd zodat jij altijd de beste prijs krijgt. Zo kunnen zij de waarde goed bepalen, als deze afwijkt van de schatting krijg je direct een nieuw bod.

Verkopen blogs

Kom meer te weten over het verkopen van je iPhone, iPad, MacBook, iMac, Apple Watch of telefoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie