Wat is een Refurbished iPhone
BLOG

Wat is een Refurbished iPhone

Op 15 februari 2023, door Ramon
4 reacties 6 min. leestijd

Wat is een refurbished iPhone? Deze vraag krijgen wij elke dag meerdere keren. De afgelopen jaren kun je naast een nieuwe Apple iPhone ook een tweedehands of refurbished exemplaar kopen. Veel mensen denken dat een refurbished product hetzelfde is als een tweedehands toestel, of dat het een opgelapte iPhone is met een heel leven achter de rug.

We leggen je dan ook graag uit wat een refurbished iPhone is, wat een refurbished device inhoudt, waarom een refurbished toestel interessant is en waarom onze Refurbished iPhones 100% betrouwbaar zijn.

Meer weten over een refurbished iPad? Lees dan wat is een refurbished iPad?

Wat betekent refurbished iPhone?

Als je de Engelse definitie van “refurbished iPhone” vertaalt naar het Nederlands, dan kom je uit op een “gereviseerde iPhone”. Dat is natuurlijk niet hetzelfde als een tweedehands iPhone. Fixje controleert haar refurbished iPhones op meer dan 50 punten. Een refurbished Apple iPhone komt hierdoor meer in de buurt met de kwaliteit van een nieuw toestel dan met een tweedehands iPhone.

Refurbished is dus het reviseren, poetsen en controleren van losse toestellen.

Refurbished toestellen zijn exemplaren die (meestal) eerder zijn gebruikt. Voor de verkoop worden ze eerst zorgvuldig gecontroleerd, gepoetst en eventueel gereviseerd. Je koopt als het ware een iPhone die een tweede leven tegemoet gaat met de hoogst haalbare kwaliteit onderdelen. Bij aanschaf heb je bij Fixje standaard 2 jaar garantie op de gehele iPhone, zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Koop je via andere kanalen een iPhone (bijvoorbeeld marktplaats), dan zit hier geen garantie op.

Wat is een refurbished iPhone?

De populairste refurbished iPhones

iPhone SE 2022 64GB zwart

26 beoordelingen
6 variaties

[ordertime_ref_short]*

vanaf
 329,-
iPhone 12 64GB blauw

18 beoordelingen
6 variaties

[ordertime_ref_short]*

vanaf
 309,-
iPhone 11 Pro 64GB space grey

6 variaties

[ordertime_ref_short]*

vanaf
 339,-
Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Is refurbished goed en betrouwbaar?

Een refurbished iPhone wordt altijd door een reparatie specialist gecontroleerd. Het toestel wordt vakkundig op eventuele defecten en op bijvoorbeeld waterschade gecontroleerd. Let op, de controleprocessen zijn bij elke leverancier anders! Fixje vervangt elk onderdeel wat niet goed presteert voor een onderdeel van de hoogste kwaliteit. Zo weet je zeker dat elk refurbished apparaat 100% goed functioneert!

Door de refurbished iPhones op meer dan 50 punten te controleren sluit je gebreken uit (gebeurt door een reparatie specialist met verstand van Apple apparaten). Doordat wij alleen de beste toestellen verkopen vind je bij ons alleen 5 sterren iPhones (zo goed als nieuw). Met standaard 2 jaar garantie heb je altijd zekerheid. In de onderstaande video vertellen we je graag nog meer over ons controleproces en hoe wij denken over een refurbished iPhone. Lees hier meer over hoe betrouwbaar een refurbished iPhone is.

Waar komt een refurbished iPhone vandaan?

Dit is onze definitie van kwaliteit

Bij refurbished producten kom je online allerlei gradaties en classificaties tegen. Er zijn helaas geen standaarden voor, dus let goed op wat je koopt. Hieronder vind je meer informatie over onze gradaties en standaarden zodat je een nog beter gevoel krijgt van de refurbished toestellen van Fixje.

Onze 5 sterren kwalificatie: Het toestel verkeert in een zeer nette conditie en heeft microgebruikerssporen (vrijwel niet zichtbaar). Het toestel is daadwerkelijk zowel optisch als technisch als nieuw.

Wij garanderen de kwaliteit: De refurbished iPhones van Fixje zijn technisch 100% in orde en worden gecontroleerd op ruim 50 verschillende punten. Zo weet je zeker dat deze uitstekend functioneert. Alle iPhones worden te allen tijde door onze specialisten handmatig gecontroleerd en daarbij geeft Fixje altijd 2 jaar garantie. De iPhone wordt geleverd inclusief gecertificeerde accessoires zoals een lightning kabel en adapter, simkaart injector.

Met ruim 100.000+ beoordelingen met gemiddeld een 9,2 als cijfer zijn wij maar vooral ook onze klanten erg tevreden!

Bekijk hieronder de 50 punten waarop wij elke refurbished iPhone controleren:


Waarom refurbished kopen?

Het is natuurlijk van belang om te weten wat de voordelen en eventuele nadelen zijn bij aanschaf van een refurbished iPhone. Op die manier kan je een weloverwogen keuze maken.

Besparing: refurbished is natuurlijk een interessant alternatief voor een nieuwe iPhone, omdat je in veel gevallen wel 50% bespaart op de aanschaf van een iPhone.
Duurzaam voor het milieu: het kopen van een refurbished iPhone is een stuk beter voor het milieu. De levenscyclus van het toestel wordt namelijk hierdoor verlengd en het scheelt weer een nieuw device. Zo draag je bij aan een betere wereld wat zeker vandaag de dag erg belangrijk is!
Wettelijke bedenktijd: Natuurlijk kan jij je beroepen op de wettelijk bedenktijd, mocht je refurbished iPhone toch niet bevallen dan kan jij je aankoop ongedaan maken. Dit is natuurlijk bij een tweedehands toestel niet van toepassing. Standaard heb je een bedenktijd van 14 dagen!

Daarom een refurbished iPhone van Fixje

Refurbished iPhone kopen, de voordelen:

 1. Goedkoper dan een nieuwe iPhone, je bespaart dus in veel gevallen tot wel 50% op de nieuwprijs!
 2. Een refurbished iPhone is gecontroleerd en wordt geleverd met 2 jaar garantie.
 3. Je kunt je refurbished smartphone retourneren, wettelijke bedenktijd is 14 dagen.
 4. Bijdrage aan een duurzame samenleving en de circulaire economie!
Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Ruim assortiment Refurbished iPhones

Bijna elke type iPhone is refurbished verkrijgbaar. Fixje kan elke model iPhone leveren in verschillende kleuren en opslagcapaciteiten. Bekijk hieronder ons assortiment refurbished iPhones, of bekijk de populairste refurbished iPhones.

Wij leveren elke iPhone met, een gecertificeerde adapter & lightning kabel zodat jij je device veilig kunt opladen. Je krijgt 2 jaar garantie op je aankoop! Je iPhone mag je altijd binnen 14 dagen retourneren, conform volgens de wettelijke bedenktijd. We leveren je iPhone binnen 1 werkdag en je betaalt vanzelfsprekend geen verzendkosten. Dit is niet het geval bij tweedehands iPhones.

Heb je vragen over onze refurbished iPhones?

Wil je meer informatie over het kopen van een refurbished iPhone? Neem dan direct contact met ons op via de live chat op de website zodat wij je direct kunnen adviseren!

Klanttevredenheid van Fixje over Refurbished iPhones?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een refurbished iPhone aan te schaffen bij Fixje. Klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk, wij doen dan ook alles om onze klanten tevreden te houden. We zijn inmiddels ruim 10 jaar bezig en weten als geen ander wat goede kwaliteit is! Met ruim 100.000+ beoordelingen met gemiddeld een 9,2 als cijfer zijn we dan ook trots op dit geweldige beoordelingscijfer!

Veelgestelde vragen over wat is een refurbished iPhone

 • Vraag

  Is een tweedehands iPhone hetzelfde als een refurbished iPhone?

  Antwoord

  Nee, een tweedehands iPhone is niet gecontroleerd, is niet in topconditie en heeft ook geen garantie.

 • Vraag

  Heeft een refurbished iPhone garantie?

  Antwoord

  Ja, de refurbished iPhones van Fixje hebben 2 jaar garantie. Hierdoor heb je zekerheid.

 • Vraag

  Wat is refurbishen?

  Antwoord

  Refurbishen is dus het reviseren, poetsen en controleren van toestellen.

 • Vraag

  Is een refurbished iPhone wél betrouwbaar?

  Antwoord

  Ja, deze toestellen zijn namelijk volledig gecontroleerd en verkeren in uitstekende conditie. Altijd in combinatie met 2 jaar garantie, ook op de batterij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties op “Wat is een Refurbished iPhone

 • Ik (80)heb een ander gehoor apparaat gekregen werkt niet zo goed met mijn Huawei mate p20 lite, verkoper raad een iPhone aan wat zou ik het beste kunnen kopen, gebruik nu alleen WhatsApp en fb en tel
  Vriendelijke groet Aloys

  Vierstraete op 28 januari, 2021
  • Hallo,

   Wanneer je een iPhone 8 zou kopen zou je goed zitten.
   Fijne dag!

   Met vriendelijke groet,
   Team FixjeiPhone

   Danny op 26 februari, 2021
 • iPhone X snel ontvangen. Helaas ondanks “A grade” product beschrijving is de batterij op 86% en 761 laadcykli.
  Voor een A grade product ter waarde van 424 Euro de verwachting is dat een nieuwe batterij van 29 euro moet toch kunnen geleverd worden – met name als een van de specifieke sterke punten van deze toestel is de batterij!!!
  Jammer!

  Andre op 22 september, 2021
  • Hé Andre, De iPhones die we leveren hebben allemaal een batterijconditie van 85% of hoger. Dit is ook de richtlijn voor het keurmerk. De grade heeft alleen invloed op de uiterlijke staat.

   Fixje Davey op 27 september, 2021

Geef een reactie