Keurmerk Refurbished
BLOG

Keurmerk Refurbished

Op 7 februari 2024, door Davey
7 reacties 6 min. leestijd

Fixje is inmiddels 3 jaar lid van het Keurmerk Refurbished en daar zijn we trots op! In 2020 is Fixje toegetreden tot het Keurmerk, welke gegarandeerd is door TÜV Nord, Techniek Nederland en EDR Credit Services (Onderdeel van DAS). Waar het Keurmerk Refurbished voor staat en waarom Fixje voor dit keurmerk heeft gekozen lees je verder in dit artikel!

Van duur naar duurzaam mét het Keurmerk Refurbished


De vraag naar refurbished producten neemt enorm toe, maar liefst 50 procent van de Nederlanders overweegt een refurbished iPhone. Volgens de Barometer, uitgebracht door iPhoned, is de lagere prijs van refurbished voor veel consumenten één van de belangrijkste reden om voor een refurbished toestel te kiezen. Maar ook het milieubewuste imago dat een refurbished toestel kent is voor veel mensen erg belangrijk.

Naast de toename in populariteit duiken er steeds meer aanbieders op van refurbished producten. Met als gevolg dat niet iedere leverancier dezelfde voorwaarden hanteert en een toestel levert onder dezelfde kwaliteitseisen. Dit zorgt ervoor dat er een groot grijs gebied is ontstaan. Om de consument te helpen heeft Techniek Nederland het Keurmerk Refurbished in 2019 gelanceerd.

Uitreiking Keurmerk Refurbished

Techniek Nederland reikt Keurmerk Refurbished uit aan Fixje

Per 1 juni 2020 is Fixje goedgekeurd om het Keurmerk Refurbished te mogen dragen. Hiermee is Fixje het zesde gerenommeerde bedrijf binnen de Nederlandse refurbished branche die refurbished toestellen met dit exclusieve Keurmerk Refurbished mag aanbieden. Een prestatie waar we super trots op zijn!

Met dit Keurmerk Refurbished van Techniek Nederland wordt de kwaliteit van de toestellen en de betrouwbaarheid van aanbieders gewaarborgd. Iets waar de consument behoefte aan heeft, en voorkomt dat de consument een kat in de zak koopt. De Consumentenbond, die eerder kritisch was over de kwaliteit van refurbished toestellen, is blij met dit keurmerk. Fixje voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen van dit Keurmerk en heeft de grondige keuring doorstaan.

Techniek Nederland in het kort:
Techniek Nederland is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, ondersteunt meer dan 130.000 leden en vertegenwoordigt meer dan 6.300 bedrijven die gezamenlijk jaarlijks meer dan 16 miljard euro omzetten.

Waarom kiest Fixje voor het Keurmerk Refurbished?

De reden dat Fixje zich heeft aangesloten bij het keurmerk is ten eerste om zich verder te onderscheiden in de refurbished markt met als doel om de consument te leiden in een groot onduidelijk gebied. Ook sluit dit keurmerk nauw aan op de missie die Fixje heeft aangezien wij ons focussen op duurzaamheid en een circulaire economie. Fixje richt zich net als bij de onderdelen op de kwalitatieve refurbished iPhones en daar past het Keurmerk Refurbished van Techniek Nederland perfect bij! Met het keurmerk weet je als consument zeker dat de garantie klopt en het toestel in orde is.

De 4 punten waar het Keurmerk Refurbished voor staat

Leuk zo’n keurmerk, maar wat zegt dit nou eigenlijk? Het Keurmerk Refurbished staat voor een viertal beloftes om je meer zekerheid te geven over wat je koopt. Deze vier beloftes waaraan een aanbieder van het keurmerk voor Refurbished iPhones moet voldoen lichten we graag toe. Naast iPhones verkoopt Fixje ook refurbished iPads en refurbished MacBooks.

 1. Kwaliteitscontrole op 50 punten

  Kwaliteit is de eerste belofte waar het Keurmerk Refurbished voor staat. Bedrijven met dit keurmerk testen iPhones op een gedegen manier en met de juiste software op minimaal 50 punten, zowel de hardware als software wordt gecontroleerd. Een korte opsomming hiervan zijn het testen van: het besturingssysteem, werking van de camera, werking van de WiFi en ander verbindingen en de Touch functies. De TÜV heeft onafhankelijk dit controleproces van Fixje gecontroleerd door middel van een technische audit. Tijdens deze audit wordt vooral de kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en leefomgeving getoetst. Deze audit wordt eens per jaar uitgevoerd om aan te tonen dat de aanbieder aan de gestelde eisen voor betrouwbaarheid voldoet. Dit sluit natuurlijk niet volledig uit dat er soms, net zoals bij het kopen van een nieuw toestel, een minder toestel tussen kan zitten. Om de consument hiervoor te beschermen is de twee belofte van belang.

 2. Garantie van twee jaar op alles

  Refurbished toestellen die met het Keurmerk Refurbished worden verkocht beschikken altijd over twee jaar garantie. Dit geldt niet alleen op het toestel maar ook op de batterij en laad accessoires krijg je dus altijd 24 maanden garantie. Dus voldoet een toestel niet aan de eisen, dan kan de consument vertrouwen op een eerlijke, uitgebreide en duidelijk garantieperiode. Kom je er na een jaar achter dat je accuduur flink achteruit is gegaan, dan heb je dus recht op garantie. Op deze manier neemt het Keurmerk Refurbished twijfel bij de consument weg. Vooral deze belofte onderscheid een refurbished aanbieder met het keurmerk ten opzichte van andere aanbieders. Deze garantie is uniek, want deze garantie krijg je niet eens op een nieuwe iPhone.

 3. Uniforme cosmetische gradaties, ingedeeld in condities

  Refurbished iPhones worden in het algemeen verdeeld in verschillende gradaties en hier is vaak geen standaard voor. Het Keurmerk Refurbished heeft hiervoor wel een standaard geïntroduceerd, aan de hand van cosmetische kenmerken zijn refurbished toestellen onder te verdelen in 3 gradaties. Dit zorgt ervoor dat de consument duidelijk wordt geïnformeerd en de juiste beslissing kan maken en dat het toestel ook aan de wensen voldoet. De gradaties worden hieronder uitgelegd.

  A Grade Als nieuw, géén tot minimale gebruikssporen
  Het device vertoont geen tot minimale gebruikerssporen en ziet er uit als nieuw. Verkeert altijd technisch in goede staat en werkt perfect.
  B Grade Licht gebruikt
  Hierbij kun je denken aan een klein krasje of een minimale gebruiksschade. Verkeert altijd technisch in goede staat en werkt perfect.
  C Grade Zichtbaar gebruikt:
  Het device heeft zichtbare gebruikerssporen. Dit kan een diepere kras (zelden op het scherm) of lichte deukjes zijn. Het toestel laat gebruikerssporen zien maar is technisch in goede staat en werkt perfect.

  Fixje verkoopt voornamelijk toestellen die beoordeeld zijn met een A-grade kwaliteit. Dit zijn toestellen die geen tot minimale gebruikerssporen hebben en zo goed als nieuw zijn.

 4. Professionele organisatie, minder kans op faillissement

  De vierde eis waar wij als aanbieder aan voldoen is de minimale omzet van € 2 miljoen (ex btw.) gerealiseerd met de verkoop van refurbished iPhones per jaar. Verder toetst EDR Credit Services (onderdeel van DAS) of deelnemende bedrijven financieel solide zijn. Deze keuring geeft inzicht hoe een bedrijf er financieel voorstaat en biedt daarmee de zekerheid dat de aanbieder niet zomaar failliet kan gaan. Er wordt gekeken naar zaken als solvabiliteit, vermogenspositie, omzet ten opzichte van de winst en dergelijke. Dit geeft dus extra zekerheid voor jou als consument dus.

Zekerheid voor de consument

Al deze beloftes zorgen ervoor dat we de onzekerheid bij consumenten kunnen wegnemen omtrent de betrouwbaarheid en kwaliteit. Als je een toestel koopt die voorzien is van dit Keurmerk Refurbished dan weet je zeker dat deze aan je wensen voldoet en dat die altijd met 2 jaar garantie wordt geleverd. Dit keurmerk geldt trouwens ook op onze iPads, MacBooks en iMacs. Nu weet jij zeker dat een refurbished product van hoge kwaliteit is.

Fixje, de speler voor Refurbished iPhones

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een refurbished iPhone aan te schaffen bij Fixje. Klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk, wij doen dan ook alles om onze klanten tevreden te houden. We zijn inmiddels ruim 10 jaar bezig en weten daardoor als geen ander wat goede kwaliteit is!

Met 100.000+ beoordelingen van gemiddeld een 9,2 zijn we dan ook tevreden!

Heeft dit Keurmerk Refurbished jouw twijfels omtrent betrouwbaarheid ook weggenomen en ben je nu ook overtuigd? Neem dan eens een kijkje bij ons refurbished assortiment: refurbished iPhonesrefurbished iPadsrefurbished MacBooksrefurbished Apple Watches.

Wil je meer informatie over het kopen van een refurbished iPhone? Neem dan direct contact met ons op via de live chat op de website zodat wij je direct kunnen adviseren!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties op “Keurmerk Refurbished

 • Gefeliciteerd.

  Weet waar ik terecht kan voor een goede telefoon.

  Hans van der Jagt op 2 juni, 2020
  • Hallo Hans,

   Bedankt voor dit mooie bericht!

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 2 juni, 2020
 • ik vindt dit de beste reparatiesite van de hele wereld

  roverhurink op 19 september, 2020
 • Super team! Geen opmerkingen. Tot nu goed geholpen!

  De Kegel B op 22 december, 2020
  • Hallo,

   Dank je wel voor je mooie feedback.
   Fijne dag!

   Groet,
   FixjeiPhone

   Danny op 27 januari, 2021
 • hallo,
  Is de minimale batterij capaciteit van een refurbished telefoon nog steeds 80% en waarom staat dit hier niet (meer) omschreven?
  Groet, nOcOz

  nOcOz op 18 februari, 2023
  • Hi nOcOz, De iPhones die verkocht worden vanuit het keurmerk refurbished hebben altijd een batterijconditie van 85% of hoger. Sinds de oprichting van het keurmerk zijn deze regels nooit veranderd.

   Fixje Davey op 20 februari, 2023

Geef een reactie