iPhone leegmaken voor verkoop: in 4 simpele stappen
BLOG

iPhone leegmaken voor verkoop: in 4 simpele stappen

Op 3 september 2023, door Sander
0 reacties 4 min. leestijd

Maak in 4 simpele stappen je iPhone leeg zodat je deze vervolgens kunt verkopen, inruilen of misschien wel wilt weggeven. Maak voordat je de iPhone gaat leegmaken eerst een reservekopie of zet de gegevens draadloos over naar je nieuwe iPhone.

Verkoop je iPhone eenvoudig aan ons!

Waarom het belangrijk is om je iPhone leeg te maken voor verkoop

Bij het verkopen van je iPhone is het erg belangrijk om je iPhone volledig te wissen voor verkoop, dit kan via onderstaande stappen. Zo kan de nieuwe gebruiker van jouw oude toestel fris beginnen en krijgt die geen inzicht tot jouw gegevens. Wat je zeker niet wilt is dat de nieuwe gebruiker gekoppeld is aan je Apple ID.

iPhone wissen voor verkoop in 4 stappen

Volg onderstaande 4 stappen om je iPhone in een paar minuten leeg te maken:

 1. Log uit bij iCloud: ga naar Instellingen en tik op je naam bovenaan de pagina en scroll vervolgens omlaag en tik op Log uit en voer je Apple ID-wachtwoord in en tik op Schakel uit.
 2. Ga naar Instellingen en tik op Algemeen, scrol naar beneden en tik op Zet over of stel iPhone opnieuw in.
 3. Kies onderaan de optie Wis alle inhoud en instellingen, hier zie je wat er allemaal verwijderd wordt.
 4. Tik op Ga door en vul je toegangscode en Apple ID-wachtwoord in. Hierna start je iPhone opnieuw op en is hij volledig gewist.

Let op: je hebt altijd het wachtwoord van het Apple ID nodig om de iPhone te kunnen leegmaken.

Wis deze iPhone

Verwijder de simkaart uit het toestel

Het klinkt zo simpel, toch worden er heel wat iPhones verkocht zonder dat de simkaart is verwijderd. Vergeet niet de simkaart uit de iPhone te halen wanneer je deze verkoopklaar maakt. Mocht je de simkaart toch zijn vergeten, blokkeer deze dan en vraag direct een nieuwe aan bij je provider.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

iPhone leegmaken als je het toestel niet meer hebt (van afstand)

iPhone al verkocht, maar ben je vergeten het toestel leeg te maken? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de persoon of het bedrijf dat het toestel heeft gekocht. Vraag de koper om de drie bovenstaande stappen uit te voeren. Zo kan de koper het toestel van afstand leegmaken, verander daarna direct je wachtwoord zodat toegang tot je Apple ID wordt geblokkeerd.

Wil de koper niet meewerken of staat het toestel uit? Dan kun je op 2 manieren het toestel van afstand wissen:

 1. Ga naar iCloud.com en tik op Selecteer oude iPhone en tik op Wis en kies de optie Verwijder uit account (nadat het wissen is voltooid)
 2. Via de “Zoek mijn” App op een ander iPhone of Apple computer gaat het wissen van het toestel op dezelfde manier als hierboven. Volg in deze app ook deze stappen: Selecteer oude iPhone en tik op Wis en kies de optie Verwijder uit account (nadat het wissen is voltooid).
Verkoop je iPhone eenvoudig aan ons!

Verkoop je oude iPhones en ontvang direct geld

Hoeveel oude iPhones heb jij nog in de keukenlade? Wij kopen deze iPhones graag! Inmiddels verkopen tientallen mensen per week hun iPhone aan Fixje.

De geschatte iPhone verkoopwaarde is direct zichtbaar op onze site. Wanneer je het hier mee eens bent kunt je het toestel gratis opsturen. Goed voor het milieu, geen gedoe op Marktplaats en direct geld op je rekening. Lees meer over het verkopen van je iPhone aan Fixje.

3 tips bij het kopen van een nieuwe iPhone

Op zoek naar de betrouwbare Apple kwaliteit maar niet de hoofdprijs betalen? Dan zijn de Refurbished iPhones van Fixje de beste optie voor jou. Je bespaart flink op de aanschaf en met ons brede assortiment met de nieuwste iPhones vind je zeker iets wat bij je past. Je krijgt 2 jaar garantie, ook op de batterij en elke iPhone wordt geleverd met gratis accessoires. Dus vind jouw nieuwe iPhone bij Fixje, zoals 100.000+ tevreden klanten die je voorgingen.

Je profiteert van:
 1. Refurbished is een stuk goedkoper dan nieuw.
 2. 2 jaar garantie, gegarandeerd door keurmerken.
 3. Zo goed als nieuw toestel, volledig getest en teruggezet naar fabrieksinstellingen.

Onze Refurbished iPhones zijn teruggezet naar fabrieksinstellingen en volledig gewist. Op een paar kleine gebruikerssporen na, lijkt het op een iPhone die nieuw uit de fabriek komt rollen. Je geeft het toestel een tweede kans. Dat is niet alleen een stuk duurzamer, maar ook nog eens goed voor je eigen portemonnee.

Verkopen blogs

Kom meer te weten over het verkopen van je iPhone, iPad, MacBook, iMac of Apple Watch.

Veelgestelde vragen over iPhone leegmaken voor verkoop

 • Vraag

  Kan ik zelf mij iPhone leegmaken voor verkoop?

  Antwoord

  Ja, je kunt eenvoudig zelf je iPhone leegmaken zonder complexe tools. Volg de 3 stappen op deze pagina en wis het toestel.

 • Vraag

  Hoelang duurt het leegmaken van een iPhone?

  Antwoord

  Buiten het maken van de reservekopie (wat soms wat langer kan duren) gaat het leegmaken van je toestel erg snel. In de meeste gevallen is dit binnen 5 minuten gebeurd.

 • Vraag

  Is het toestel écht leeg nadat je deze hebt leeggemaakt?

  Antwoord

  Als je de stappen op deze pagina hebt gevolgd en het toestel compleet hebt gereset dan is het hele toestel echt leeg en kan niemand meer bij je data. Zo kan je het toestel veilig verkopen.

 • Vraag

  Kan ik mijn iPhone leegmaken van afstand?

  Antwoord

  Ja ook dit is mogelijk. In het artikel behandelen we 2 verschillende methodes waardoor je van afstand het toestel kunt wissen. De 1e methode verloopt via iCloud en de 2e methode verloopt via de "Zoek mijn" App.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie