De beste MacBook voor studenten, waar moet je op letten?
BLOG

De beste MacBook voor studenten, waar moet je op letten?

Op 10 maart 2023, door Bas
0 reacties 4 min. leestijd

Wij helpen je graag met het vinden van de beste MacBook voor studenten. Begin het schooljaar goed met een betrouwbare studielaptop. Zo werk je sneller en hoef je hem niet telkens aan de oplader te leggen.

Waar moet je op letten bij een MacBook voor studenten?

Waar je op moeten letten bij het aanschaffen van een nieuwe laptop kan verschillen per student. Deze punten zijn voor de meeste scholieren het belangrijkst: schermgrootte, opslag, batterijduur, prestaties, draagbaarheid en garantie. Al deze punten kunnen een bepalende factor zijn in het kopen van een studentenlaptop. Wat moet je kiezen Mac of Windows en een MacBook Air of MacBook Pro? Dit nemen we allemaal in vergelijking zodat jij de perfecte en ook een goedkope MacBook voor studenten koopt.

Bekijk ons brede assortiment Refubished MacBooks. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Deze schermgroottes zijn perfect voor scholieren

MacBooks van Apple komen in verschillende schermgroottes, zo heb je: 13 inch, 15 inch en nu ook 16 inch. Misschien zeggen die inchmaten niet heel veel en welke schermgrootte is perfect voor studielaptops? Je kunt een 13 inch MacBook vergelijken met A4-papier op zijn zijkant.

Wij vinden daarom ook dat een 13 inch MacBook de beste schermgrootte voor een student is. Je hebt genoeg schermruimte om documenten te typen en 2 programma’s naast elkaar open te hebben, dit is goed voor je productiviteit als student.

De beste MacBook voor studenten, waar moet je op letten?

Hoeveel opslagruimte heb je nodig voor je studie?

Opslag voor je MacBook is een mooi gebied om te besparen. Zo heb je goedkope MacBook-modellen met minder opslag, maar hoeveel heb jij nodig voor je studie? Veel van je schoolwerk gebeurd tegenwoordig online en in de cloud. Hierdoor heb je een stuk minder opslag nodig op je MacBook.

We merken dat het grootste deel van onze klanten voldoende hebben aan een SSD van 256GB MacBook, maar heb je echt meer ruimte nodig ga dan voor de 512GB MacBook.

Ook interessant: 6 tips voor het beheren van je iCloud opslagcapaciteit

MacBook Pro vs. MacBook Air, wat zijn de prestaties?

Een paar jaar geleden had Apple andere processoren in hun MacBooks. Dit waren Intel chips en kun je herkennen aan een Intel i3, i5 of i7. Voor schoolwerk zit je met een Intel i5 in de meeste gevallen, of een i7 voor meer prestaties.

Nieuwere MacBook-modellen hebben de nieuwe processor die door Apple ontwikkeld is. Deze herken je aan M1, M2 enz. en hebben gradaties zoals M2, M2 Pro, M2 Max. Deze chips zijn veel sneller dat de Intel chips en zijn een gigantische sprong voorwaarts. De M1 chips van Apple zijn niet alleen krachtiger maar vooral ook energiezuiniger. Een M1 chip is sneller dan een Intel i5 en i7 chip.

De beste MacBooks die je overal naartoe mee kan nemen

Een 13 inch MacBook voor scholieren is niet alleen mooi formaat om productief te zijn, maar ook om overal mee naartoe te nemen. De draagbaarheid van een laptop voor studenten is belangrijk. Apple heeft de MacBook Pro en MacBook Air serie.

De MacBook Air is, zoals het ook al zegt, een lichtere laptop. Dit betekent niet dat een MacBook Air minder krachtig is. De MacBook Air 13 inch M1 verslaat de meeste Windows laptops in prestaties en batterijduur. Daarom raden wij als je draagbaarheid belangrijk vindt een 13 inch MacBook Air aan.

Welke MacBook batterij kan een school dag mee?

Of je nu in de klas of in trein zit te studeren op je laptop, je wil niet gelimiteerd zijn aan je batterij. Een gemiddelde laptop gaat met normaal gebruik niet een hele schooldag mee. Apple heeft hun nieuwe MacBook-modellen met de M1 chip gelanceerd, deze chips zijn niet alleen krachtiger maar ook flink energiezuiniger. Met deze MacBooks kun je de hele schooldag productief blijven zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over het opladen.

Is je MacBook nog niet per se aan vervanging toe, maar gaat je batterij snel leeg? Vervang dan zelf je MacBook batterij! Dit niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu.

Bespaar op de aanschaf van een MacBook voor studenten

Een goede laptop is een investering in je studie, maar geld besparen kan natuurlijk geen kwaad. Met een Refurbished MacBook heb je de nieuwe modellen die een stuk goedkoper zijn. Elke MacBook wordt volledig gecontroleerd door een specialist en wordt verkocht met de garantie van het Keurmerk Refurbished. Hierdoor geniet je zorgeloos met 2 jaar garantie.

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Wat is de beste MacBook voor studenten?

  Antwoord

  De MacBooks met de nieuwe Apple M1 of M2 blazen de concurrentie uit het water. Een MacBook Air 13 inch M1 is perfect voor school, compact, licht en met een lange batterijduur.

 • Vraag

  Waar moet je op letten als je een MacBook voor studenten koopt?

  Antwoord

  Deze punten zijn voor studenten het belangrijkst: schermgrootte, opslag, batterijduur, prestaties, draagbaarheid en garantie.

 • Vraag

  Wat is het beste formaat MacBook scherm voor studenten?

  Antwoord

  Een 13 inch MacBook is perfect voor studenten, deze schermgrootte is te vergelijken met een liggend A4-tje.

Dit zijn de beste devices voor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord