De eerste iPhone voor kinderen
BLOG

De eerste iPhone voor kinderen

Op 14 april 2023, door Bas
0 reacties 8 min. leestijd

Kinderen groeien op met technologie, maar waarom en wanneer heeft een kind een smartphone nodig? Wij helpen jouw met de eerste iPhone voor kinderen kiezen.

In dit blog beantwoorden we vragen die je kan hebben over het aanschaffen van een iPhone voor je kind, daarnaast geven we advies welke iPhone volgens ons het beste is voor je kind. We zien dat kinderen steeds vroeger een iPhone krijgen. Vroeger kregen kinderen vaak een smartphone op het moment dat ze naar de middelbare school gingen. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat kinderen al een eerste iPhone krijgen wanneer ze 8 jaar zijn, natuurlijk kan dit verschillen per gezin.

Waarom heeft een kind een smartphone nodig

Heeft een kind wel echt een smartphone nodig? Er zijn enkele voordelen voor jou als ouder wanneer je kind een iPhone bij zich heeft. Veiligheid, communicatie en toezicht zijn een paar van de belangrijkste voordelen, dit bespreken we verder in het blog. Voor elk kind is het super leuk om een iPhone te hebben, zeker wanneer andere vrienden ook smartphones hebben.

Wanneer een kind op pad gaat, geeft een smartphone jullie beiden de zekerheid dat jullie elkaar kunnen bereiken. Dit leert je kind zelfstandig te worden. Voor kinderen is het fijn om op jonge leeftijd verstandig om te gaan met een iPhone.

De eerste iPhone voor kinderen

Veilig met een iPhone voor kinderen

De reden waarom we een iPhone adviseren, en niet een ander merk, is omdat Apple meerdere manieren voor toezicht heeft ingebouwd. Zo kun je de iPhone van je kind koppelen aan de rest van het gezin via de functie Delen met gezin. Deze functie is speciaal door Apple ontwikkeld, hierdoor heb je controle over wat je kind koopt of download maar je kunt ook beperken hoeveel tijd je kind op de iPhone zit. Een populaire functie is de locatie van de iPhone van je kind volgen op jouw iPhone. Eventueel kan deze functie ook van pas komen wanneer je kind de iPhone kwijt is of wanneer de iPhone gestolen is.

Het is belangrijk dat een kind leert verstandig met een smartphone om te gaan. Leg kinderen bij het geven van de iPhone goed uit welke regels er gelden voor algemeen gebruik, gebruik op de fiets en vertel ze alles rondom privacy.

Hoe gaat een iPhone het langst mee

Een kind moet natuurlijk leren om voorzichtig te zijn met een iPhone. Maar waar moet je op letten om ervoor te zorgen dat een iPhone zo lang mogelijk meegaat?

Een krasje of stootje zit er al snel in, daarom is het belangrijk om de iPhone te beschermen met een goed iPhone hoesje. Zorg voor een hoesje met dikke randen en hoeken zodat de zijkant niet beschadigt wanneer het toestel valt. Het beste is dat het hoesje met de randen boven het scherm uitkomt zodat het scherm minder snel kan beschadigen.

Een goed iPhone tempered glass is belangrijk om het iPhone scherm goed te beschermen. Dit is een gehard glas laagje die je op het scherm plakt. Deze glazen screenprotectors breken zodat je scherm minder snel breekt, vervang deze regelmatig voor optimale bescherming.

We geloven er echt in dat een goede bescherming zoals een hoesje en tempered glass veel schade voorkomt. Bij Fixje koop je een refurbished iPhone en deze accessoires er eenvoudig bij.

De eerste iPhone voor kinderen

Welke iPhone is het beste voor een kind

Zoals we hierboven hebben besproken adviseren wij een iPhone vanwege de goede opties voor toezicht. Maar welk model iPhone is het beste voor een kind, eerder zochten we al eens de beste refurbished iPhones uit voor volwassenen. Het is belangrijk om goed te bedenken waar je kind de iPhone voor gaat gebruiken, daarnaast is het budget ook belangrijk.

Blijf in contact

Je wilt je kind goed kunnen bereiken, dit kan via de Berichten app van Apple of FaceTime, maar natuurlijk ook via de meest gebruikte manier Whatsapp. Om ervoor te zorgen dat je kind nog jaren alle apps kan updaten adviseren wij om een iPhone 8 refurbished of nieuwer te kopen. De iPhone 8 heeft namelijk goede prestaties en zal minimaal tot en met september 2024 updates ontvangen vanuit Apple. Hoelang ondersteunt Apple nog elke iPhone?

Video’s en spelletjes

Kinderen kijken extreem veel video’s op YouTube en er worden dagelijks nieuwe spelletjes gedownload via App Store van Apple. Prestaties zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat een iPhone lang mee gaat. Door veel video’s te kijken of spelletjes te spelen is het belangrijk om een iPhone te nemen met een goede processor en een mooi scherm. De iPhone SE 2020 is het vernieuwde model van de iPhone 8 met betere prestaties en met hetzelfde formaat scherm. Lees ook alles over de iPhone SE 2022.

Populaire iPhone spelletjes en apps voor kinderen

 • Minecraft voor iOS
 • YouTube Kids
 • Duolingo ABC
 • Roblox voor iOS
 • Fortnite (binnenkort weer beschikbaar)

Als je kind veel spelletjes speelt, is een iPhone met een betere of nieuwere processor het overwegen waard. Je kunt dan bijv. kiezen voor de iPhone SE 3 (2022) of de iPhone 11.

Goed gespaard

Heeft je kind goed gespaard of is je kind al wat ouder dan is de iPhone XR een goede optie. De iPhone XR is een populair model en de budgetversie van de iPhone X en iPhone XS, deze iPhones hebben het nieuwe design van Apple met een groter scherm. Een groot verschil tussen voorgaande modellen zoals de iPhone 8 en SE 2020 is dat je het toestel ontgrendelt via touch ID (home button), bij de de iPhones vanaf de X serie ontgrendel je het toestel met face ID. We hebben de verschillen tussen touch ID en face ID al eens eerder helemaal eerder uitgezocht, beide manieren van ontgrendelen zijn veilig en goed te gebruiken door je kind.

Een groot voordeel van de iPhone XR en overige iPhone X toestellen is dat deze allemaal schermen hebben van 5,8 inch of groter, vergeleken met de iPhone 8 die met een 4,7 inch scherm is uitgerust scheelt dit behoorlijk! Naast het scherm zitten er in de batterijduur behoorlijke verschillen per toestel. Zo zochten wij eerder uit welke iPhone de beste batterij heeft. Een iPhone 8 heeft volgens dit onderzoek een batterijduur van 13 uur en een iPhone XR ruim 16 uur! Dit kan op een dag het verschil maken wanneer je veel video’s kijkt en spelletjes speelt en bepaalt of je wel of geen iPhone oplader mee moet nemen naar school.

Heel veel foto’s, selfies en video’s maken?

Wanneer je kind het liefst de hele dag fotografeert, video’s of selfies maakt en de voor en achter camera belangrijk vindt dan kun je overwegen om een iPhone aan te schaffen met een zeer goede camera. De duurdere of grotere modellen zoals de iPhone XS Max en iPhone 12 Pro beschikken zelfs over 2 of 3 camera’s zodat je elk moment in hoge kwaliteit kunt vastleggen. In een eerder gepubliceerd blog bericht hebben we de verschillen op een rijtje gezet: welke iPhone heeft de beste camera.

Bespaar op de aanschaf van de iPhone voor een kind

Een refurbished iPhone is een goede optie als eerste smartphone voor je kind. Refurbished iPhones zien er zo goed als nieuw uit en werken altijd perfect. Ook beschikt dit assortiment over de oudere modellen iPhones die Apple zelf niet meer verkoopt waardoor de prijs een stuk lager is. Deze iPhones zijn zeer geschikt als eerste iPhone voor een kind. Je krijgt dus een mooie en goed werkende iPhone voor een fractie van de prijs. Refurbished iPhones zijn ook nog eens duurzaam, dat is helemaal win win.

Fixje is een van weinige bedrijven die beschikt over het Keurmerk Refurbished. Hiermee geniet je zorgeloos van 2 jaar garantie, goede kwaliteit en kom je niet voor verassingen te staan.

Geen duur abonnement

Je hoeft je geen zorgen te maken over hoge abonnementskosten als je kiest voor een refurbished iPhone. Je betaalt namelijk een vaste prijs en kiest zelf een Sim Only of eSIM abonnement of misschien wel een prepaid simkaart, zo zijn de maandelijkse kosten laag.

Gemakkelijk te repareren

Met deze refurbished iPhones houd je onverwachtse kosten laag. Ongelukken gebeuren en dan is het fijn dat de iPhone 8 goed te repareren is. Het scherm van de iPhone 8 kan je al repareren voor een paar tientjes, heel wat anders dan meer dan 100 euro betalen wanneer de iPhone 12 valt.

Vragen over de eerste iPhone voor kinderen?

We hopen natuurlijk dat je na het lezen van deze blog helemaal geen vragen meer hebt over de aanschaf van een iPhone voor je kind. Heb je nou wel vragen of wil je graag je mening delen over dit onderwerp? Plaats die dan onder dit bericht zodat wij of andere lezers op je reactie kunnen reageren! Heb je specifieke vragen over een iPhone die je wilt kopen? Dan kan je ook altijd contact met ons opnemen via de chat mogelijkheid op de site, onze specialisten helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Welke iPhones zijn geschikt voor een kind?

  Antwoord

  Welke iPhone geschikt is voor je kind is natuurlijk helemaal afhankelijk van de wensen van je kind en het budget dat hiervoor beschikbaar is. In het blogartikel gaan we dieper in op de wensen van bijvoorbeeld de grootte van het scherm, kwaliteit van de camera en de batterijduur van het toestel, samen met het budget geven deze een grote doorslag in het toestel dat je kiest.

 • Vraag

  Welke leeftijd eerste iPhone voor een kind?

  Antwoord

  De leeftijd wanneer kinderen een eerste iPhone kopen wordt steeds lager. Voorheen kregen de meeste kinderen hun eerste Smartphone wanneer ze naar de middelbare school gaan. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat kinderen van 8 jaar al rondlopen met een iPhone omdat zij simpelweg niet meer zonder kunnen.

 • Vraag

  Welke refurbished iPhones hebben jullie in het assortiment?

  Antwoord

  We hebben alle populaire iPhones in ons assortiment, zoals de iPhone 11, iPhone SE 2, iPhone 13 Pro en nog veel. In ons assortiment vind je alle iPhones tot de nieuwste in meerdere kleuren en opslag.

 • Vraag

  Welke eerste iPhone kind?

  Antwoord

  Wanneer je het ons vraagt adviseren wij om minimaal een 4,7 inch scherm te nemen zodat je kind voor lange tijd kan genieten van het toestel en deze optimaal is voor het spelen van spelletjes!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie