Is een Refurbished iPhone betrouwbaar? Dit moet je bekijken!
BLOG

Is een Refurbished iPhone betrouwbaar? Dit moet je bekijken!

Op 24 april 2024, door Ramon
2 reacties 6 min. leestijd

De vraag naar refurbished iPhones is de afgelopen jaren met maar liefst 50 procent toegenomen. Voor de meeste consumenten is de lagere prijs de belangrijkste factor om een refurbished toestel te overwegen. Daarnaast speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Waar de vraag stijgt neemt natuurlijk ook het aantal aanbieders toe, om aan de vraag te voldoen.

Het gevolg van de toenemende vraag is dat niet elke aanbieder betrouwbaar is, de Consumentenbond heeft dit in 2018 in hun eigen onderzoek bevestigd. Tijdens dit onderzoek hebben ze 18 refurbished iPhones van 9 verschillende aanbieders getest. Het resultaat? Slechts een derde van de refurbished iPhones was te beschouwen als een goede deal. Zo waren er leveranciers die niet die kwaliteit leverden die je als consument mag verwachten en waar je ook voor betaalt.

Veel verschillen zijn er gevonden in de optische staat en de conditie van de iPhones. Sommige toestellen zagen er niet zo mooi uit als ze waren omschreven en andere presteerde niet zoals je mag verwachten. Conclusie, een refurbished iPhone was niet goedkoop maar vaak een duurkoop.

De consument verdient eerlijkheid en hier is gehoor aangegeven door de introductie van een nieuw keurmerk.

Is een Refurbished iPhone betrouwbaar? Dit moet je bekijken!

Kwaliteit van de Refurbished toestellen en aanbieders moet worden gewaarborgd

De kwaliteit en de betrouwbaarheid was een van de valkuilen die we zijn tegengekomen in het refurbished landschap. Om dit probleem te tackelen is er in maart 2019 het keurmerk refurbished door de brancheorganisatie Techniek Nederland geïntroduceerd. Met dit Keurmerk wordt de kwaliteit van de refurbished producten gewaarborgd en de betrouwbaarheid van leveranciers streng bewaakt.

Het Keurmerk Refurbished biedt de consument het vertrouwen die ze mogen verwachten en voorkomt dat er een kat in de zak wordt gekocht. Wat het Keurmerk nog meer waarde geeft, is dat het Keurmerk door TÜV Nord, Techniek Nederland en DAS wordt gegarandeerd.

Consumentenbond is blij met het keurmerk

De Consumentenbond reageerde enthousiast met de komst van het Keurmerk Refurbished en is blij met het initiatief. Natuurlijk blijft de Consumentenbond de refurbished aanbieders goed in de gaten houden. Maar ze vinden het goed dat er meer zekerheid gegeven wordt.

4 gouden tips waar je op moet letten bij het kopen van een Refurbished iPhone:

 1. Kijk of de aanbieder het keurmerk refurbished heeft
 2. Controleer de garantievoorwaarden van de aanbieder
 3. Check de website van de aanbieder
 4. Kijk naar het aantal reviews die de shop heeft en natuurlijk het cijfer van de reviews.

Betrouwbare refurbished iPhone kopen bij Fixje

Aanbieders die het Keurmerk Refurbished mogen dragen, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en jaarlijks grondige keuringen doorstaan. Fixje is zo’n betrouwbare aanbieder. Zo weet je zeker dat refurbished iPhones die door Fixje worden geleverd van de hoogste kwaliteit zijn en goed zijn getest. Ook levert Fixje haar Apple refurbished producten standaard met 2 jaar garantie, dit geldt zelfs op de accu en accessoires. Maar dit is niet het enige wat van Fixje een betrouwbare aanbieder maakt. Wat veel mensen niet weten is dat het Keurmerk tevens zorgt voor een financiële screening, hiermee weet je zeker dat het bedrijf financieel sterk is.

Thuiswinkel Waarborg en Webshop keurmerk

Fixje is voorzien van het betrouwbare Thuiswinkel waarborg en het Webshop Keurmerk. Deze keurmerken beschermen je als koper. Ook geven deze keurmerken aan dat je veilig op Fixje kunt bestellen en de webshop kunt vertrouwen.

Uniek aantal reviews

Fixje wordt gemiddeld met een 9,2 beoordeeld uit ruim 100.000+. Dit is een unieke prestatie. Dit aantal beoordelingen laat zien dat klanten zeer tevreden zijn.

14 dagen omruilgarantie

Als consument heb je standaard recht op 14 dagen bedenktijd op jouw aankoop. Fixje geeft je maar liefst 14 dagen bedenktijd. Dus koop je een refurbished device, maar voldoet deze niet aan jouw verwachtingen dan ontvang je binnen 14 dagen je geld terug.

Meest verkochte refurbished iPhones

iPhone SE 2022 64GB zwart

26 beoordelingen
6 variaties

[ordertime_ref_short]*

vanaf
 319,-
iPhone 12 64GB blauw

18 beoordelingen
6 variaties

[ordertime_ref_short]*

vanaf
 309,-
iPhone 11 Pro 64GB space grey

6 variaties

[ordertime_ref_short]*

vanaf
 314,-

Kwaliteitscontrole op refurbished producten

Een refurbished product wordt bij Fixje door eigen specialisten grondig onderzocht. Elk device wordt vakkundig, op meer dan 50 punten gecontroleerd op eventuele beschadigingen en defecten. In de infographic hieronder zie je welke punten er worden gecontroleerd. Mocht er iets vervangen moeten worden, dan doen we dit alleen met onderdelen van de hoogste kwaliteit. Let goed op dat het controleproces per aanbieder verschilt. Dit is een belangrijk aandachtspunt in het proces van het kopen van een refurbished apparaat. Bij Fixje weet je zeker dat het toestel technisch 100% in orde is en dat het naar verwachting zal functioneren. TÜV Nederland heeft het controleproces erkent.

Refurbished iPhone - 50 punten controlelijst

Daarom een refurbished iPhone van Fixje kopen

De 4 zekerheden van Keurmerk Refurbished

De onderstaande 4 beloften zorgen ervoor dat jij geen kat in de zak meer koopt. Je kunt er nu op vertrouwen dat het refurbished device voldoet aan jouw verwachtingen. Fixje voldoet aan het Keurmerk Refurbished.

 1. Refurbished Kwaliteit gegarandeerd

  Aanbieders die zijn voorzien van het officiële keurmerk, moeten iPhones op een gedegen manier testen op minimaal 50 punten die zijn vastgesteld. Het controleproces is door TÜV Nederland geaudit.

 2. Uniforme gradaties, ingedeeld in condities

  Refurbished toestellen die zijn voorzien van het Keurmerk Refurbished voldoen aan de conditie omschrijving die zijn vastgesteld. Hiervoor zijn 3 standaarden (grades):
  A-Grade: Zo goed als nieuw, geen tot minimale gebruikerssporen
  Het toestel vertoont geen tot minimale gebruikerssporen en ziet er uit als nieuw. Verkeert altijd technisch in goede staat en werkt perfect.
  B-Grade: Licht gebruikt
  Het toestel kan een klein krasje of een minimale gebruiksschade bevatten. Verkeert altijd technisch in goede staat en werkt perfect.
  C-Grade: Zichtbaar gebruikt
  Het toestel bevat zichtbare gebruikerssporen. Dit kan een diepere kras (zelden op het scherm) of lichte deukjes zijn. Het toestel laat gebruikerssporen zien maar is technisch in goede staat en werkt perfect.

 3. 2 jaar garantie op refurbished devices

  Alle refurbished toestellen die zijn voorzien van het Keurmerk Refurbished zijn functioneel in orde. Zoals het ook bij een nieuw toestel kan voorkomen, kan een toestel na enige tijd minder goed functioneren. Toestellen met het Keurmerk worden geleverd met twee jaar garantie, zelfs op de accu en accessoires. Dit geldt voor alle Apple-producten.

 4. Financieel gezonde refurbished aanbieders

  Refurbished aanbieders die het Keurmerk Refurbished mogen dragen zijn door EDR Credit Services (onderdeel van DAS) financieel solide verklaard. Dit houdt in dat de aanbieder niet zomaar failliet kan gaan.

Meer weten over Refurbished iPhones?

Dagelijks krijgen wij meer dan 20 keer per dag de vraag over wat een refurbished iPhone precies is. Wil jij meer weten over de betekenis, betrouwbaarheid, populairste modellen of ons hele controleproces? Bekijk dan onze blog over wat een refurbished iPhone is!

Hoogste kwaliteit refurbished assortiment

Dus ben je op zoek naar een bijvoorbeeld de refurbished iPhone 7 en wil je zeker zijn dat je een betrouwbaar toestel van een betrouwbare aanbieder wilt, bestel dan bij Fixje. Onze refurbished iPhone zijn zelfs al leverbaar vanaf €129,-.

Met het zeer uitgebreide iPhone controleproces ben je verzekerd van een kwalitatief goed toestel. Vanzelfsprekend kan je jaren van je aankoop genieten en ben je niet tevreden, dan kan je het toestel binnen 14 dagen retourneren.

Bijna elk type iPhone is refurbished verkrijgbaar, van oudere modellen tot de beste refurbished iPhones! Fixje kan elk model iPhone leveren in verschillende kleuren en opslagcapaciteiten. Naast refurbished iPhones bieden we ook refurbished iPads en MacBooks aan. Bekijk hieronder de populairste refurbished iPhone modellen:

Benieuwd naar al onze refurbished devices? Hier vind je het gehele refurbished iPhone aanbod ›

Dit ontvang je bij een refurbished iPhone

Bij een refurbished iPhone van Fixje ontvang je standaard (allemaal nieuw):

 • Gecertificeerde iPhone lightning kabel
 • Gecertificeerde iPhone adapter
 • 2 jaar garantie

Heb je vragen over onze Apple refurbished iPhones? Dan is het zeker de moeite waard om de pagina met de veelgestelde vragen over een refurbished iPhone te bekijken.

Klanttevredenheid van Fixje over Refurbished iPhones

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een refurbished iPhone aan te schaffen bij Fixje. Klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk, wij doen dan ook alles om onze klanten tevreden te houden. We zijn inmiddels sinds 2013 bezig en weten als geen ander wat goede kwaliteit is!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties op “Is een Refurbished iPhone betrouwbaar? Dit moet je bekijken!

 • Beste

  Graag wou ik horen of de batterijcapaciteit 100 % is?

  Dank voor berichtje terug

  Sofie op 19 december, 2022
  • Hé Sofie, de iPhones hebben een batterijconditie van 85% of hoger.

   Fixje Davey op 20 december, 2022

Geef een reactie