Veelgestelde vragen over de refurbished iPhone
BLOG

Veelgestelde vragen over de refurbished iPhone

Op 31 januari 2023, door Ramon
2 reacties 6 min. leestijd

Wat houdt een refurbished iPhone in?

Refurbished is de Engelse vertaling voor ‘gereviseerd’. Dit betekent dat de iPhones die bij ons binnen komen gecontroleerd worden op verschillende punten, waarna ze worden opgeknapt indien dit nodig is. Dit wordt gedaan door onze eigen refurbished specialisten. Tijdens ons uitgebreid controleproces wordt er gekeken naar eventueel defecte onderdelen. Wordt er een onderdeel gevonden die niet goed meer functioneert, zoals de trilmotor, dan wordt deze direct vervangen door een nieuw onderdeel van hoge kwaliteit.

Na het vervangen van deze onderdelen wordt de iPhone weer uitgebreid gecontroleerd. Zo weten wij zeker dat jij een refurbished iPhone krijgt die 100% technisch in orde is!

Waar komen refurbished iPhones vandaan?

De refurbished iPhones die bij Fixje binnenkomen, zijn toestellen die eerder gekocht zijn, maar om verschillende redenen terug zijn gebracht. Hieronder vallen ook de iPhones die uit de verpakking zijn gehaald, maar binnen 14 dagen geretourneerd zijn. Daarnaast komen onze refurbished iPhones ook uit het bedrijfsleven waar ze vaak een lange tijd in de kast hebben gelegen.

Onze iPhones komen exclusief uit West-Europa en de Verenigde Staten. We selecteren alleen de beste toestellen zodat jij een lange tijd kunt genieten van je refurbished iPhone.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een refurbished iPhone?

Koop je een gereviseerde iPhone bij Fixje? Dan geniet je van veel belangrijke voordelen. Het grootste voordeel is de flinke prijsbesparing die je doet vergeleken met een nieuwe Apple iPhone. Je bespaart vaak tot wel 50% op de aanschafwaarde. Welke Nederlander wil dat nou niet? Zo is de iPhone 8 als refurbished iPhone 8 al bij ons te verkrijgen voor € 169, een iPhone XR is bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf € 269,-! Zelfs de refurbished iPhone 13 is extra voordelig geprijsd in onze webshop.

Naast de flinke prijsbesparing, bespaar je ook nog eens het milieu. E-waste speelt een steeds groter probleem in onze wereld. Dit komt mede doordat mensen hun oude smartphone op de afvalberg gooien wanneer zij een nieuwe gekocht hebben. Een gereviseerde iPhone is gelukkig niet op de afvalberg terecht gekomen, omdat het toestel een tweede leven heeft gekregen.

Met het kopen van een refurbished iPhone help jij een handje mee aan een duurzame samenleving en kies jij voor een duurzamer alternatief voor een nieuwe iPhone.

Een ander belangrijk voordeel van de refurbished iPhone is de garantie die je ontvangt. Bij Apple ontvang je maar een jaar garantie bij aanschaf van een nieuwe Apple iPhone. Bij Fixje ontvang je standaard twee jaar garantie op elke refurbished iPhone! Hierdoor ben je een stuk voordeliger uit.

Is een refurbished iPhone hetzelfde als een tweedehands iPhone?

Nee, een iPhone refurbished is niet hetzelfde als een tweedehands iPhone. Dit komt doordat onze refurbished iPhones volledig gecontroleerd zijn door reparatie specialisten voordat deze verkocht worden. Zo weet je zeker dat kwaliteit altijd gegarandeerd worden.

Bij een tweedehands iPhone weet je vaak niet wat je koopt. Het toestel kan er nog zo goed uitzien van buitenaf, maar van binnen technisch niet in orde zijn. Daarnaast krijg je bij een tweedehands iPhone vaak niet alle benodigde accessoires geleverd.

Zijn refurbished iPhones betrouwbaar?

Alle refurbished iPhones in het uitgebreide assortiment van Fixje zijn voorzien van Keurmerk Refurbished. Dit keurmerk is in het leven geroepen door Techniek Nederland om jou als consument te beschermen. Dit houdt in dat Fixje moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat onze refurbished iPhones voorzien zijn van onderdelen van zeer hoge kwaliteit en dat de garantie klopt.

Met het hanteren van het Keurmerk Refurbished zorgen wij ervoor dat alle refurbished iPhones in ons assortiment betrouwbaar zijn.

Veelgestelde vragen over de refurbished iPhone

Is de kwaliteit van een refurbished iPhone hetzelfde als die van een nieuwe iPhone?

Bij Fixje heb je de keuze uit drie verschillende productcondities wanneer je op zoek bent naar een refurbished iPhone:

A-Grade: ‘Zo goed als nieuw’
Het refurbished device heeft geen tot minimale gebruikssporen en ziet er zo goed als nieuw uit. Het toestel is technisch compleet in orde en werkt perfect. Je kunt dus zeggen dat de A-grade refurbished iPhone dezelfde kwaliteit heeft als die van een nieuwe iPhone.
B-Grade: ‘Licht gebruikt’
Het toestel bevat minimale gebruikssporen, zoals een klein krasje. Het toestel is technisch in orde en werkt perfect.
C-Grade: ‘Zichtbaar gebruikt’
De C-grade refurbished iPhone bevat vaak zichtbare gebruikssporen, zoals een kras of een lichte deuk. Het toestel is verder technisch compleet in orde en werkt perfect. Met het kopen van een C-grade bespaar je al gauw tientallen euro’s.

Hoe zit het met de garantie wat betreft een refurbished iPhone?

Koop je een refurbished iPhone bij Fixje, dan geniet je standaard van 24 maanden garantie, zelfs op de batterij van het toestel. Dit is vergeleken met de garantie die je krijgt bij een nieuwe Apple iPhone een flink voordeel.

Kan ik met mijn refurbished iPhone iOS updaten?

In tegenstelling tot veel andere fabrikanten krijgt de iPhone tegenwoordig minimaal zes jaar ondersteuning. Dit houdt in dat het toestel gedurende deze periode voorzien kan worden van de laatste iOS updates. Dit geldt niet alleen voor nieuwe iPhones, maar ook voor refurbished iPhones.

In 2023 houdt dit in dat je tegenwoordig de iPhone 8 nog kunt updaten met IOS 16 (de nieuwste versie tegenwoordig).

Welke refurbished iPhone formaten hebben jullie?

We hebben van de iPhone zeer uiteenlopende formaten. Zo hebben wij van een klein formaat bijvoorbeeld ook de nieuwe iPhone SE 2 (2020) en de iPhone SE 3 (2022). Daarnaast hebben we een middel formaat zoals de iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 en iPhone 13 en natuurlijk hebben we ook een groot formaat toestel zoals de iPhone XS Max, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 Pro Max en de iPhone 13 Pro Max. Meer weten over de verschillende formaten? Bekijk de verschillende iPhone formaten.

Fixje iPhone formaten

Kan ik mijn refurbished iPhone retourneren?

Als consument heb je het wettelijk recht om een online aankoop binnen 14 dagen te retourneren. Je hebt dus eerst de tijd om het product te beoordelen, net zoals je dat in de winkel zou doen. Bij Fixje geniet je niet van 14 dagen, maar van 14 dagen retourrecht. Hierdoor heb je alle tijd om rustig je refurbished iPhone uit te proberen. Ben je toch niet tevreden? Dan kan je het product binnen die 14 dagen retourneren aan ons.

Krijg ik accessoires geleverd bij mijn refurbished iPhone?

Sinds de nieuw uitgebrachte iPhone 12 reeks, levert Apple geen accessoires meer bij hun iPhones. Onze refurbished iPhones worden gelukkig wel altijd met alle benodigde accessoires geleverd. Hierdoor kan je direct aan de slag met je nieuwe aankoop. Zo ontvang je een gecertificeerde oplaadadapter, lightning kabel en simkaart injector.

Zit er een nieuwe batterij in mijn refurbished iPhone?

Al onze refurbished iPhones zijn voorzien van een batterij met een minimale capaciteit van 85%. Indien je meent dat de batterij te snel leegloopt, dan vervangen wij deze direct voor een nieuwe batterij, indien deze binnen de garantietermijn van twee jaar valt. De batterijcapaciteit moet dan teruggelopen zijn naar 70% of minder dan de originele laadcapaciteit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties op “Veelgestelde vragen over de refurbished iPhone

  • Indien ik een iPhone XS Max Grade A bij U bestel, gefet U aan datv het toestel zo goed als nieuw is.
    Kan ik er dan ook vanuit gana, dat het toestel geleverd wordt met een nieuwe batterij in 100% conditie?

    Adri op 20 september, 2021
    • Hé Adri, Onze A grade wordt omschreven als zo goed als nieuw. De batterijconditie van alle iPhones die we verkopen is 85% of hoger.

      Fixje Davey op 27 september, 2021

Geef een reactie