iPhone 7 vs iPhone 8, de verschillen
BLOG

iPhone 7 vs iPhone 8, de verschillen

Op 9 maart 2023, door Ramon
0 reacties 6 min. leestijd

De iPhone 8 en de iPhone 7 gaan al jaren mee en zijn op dit moment niet meer verkrijgbaar bij Apple zelf. Deze toestellen zijn nog wel verkrijgbaar bij verschillende webshops en daarnaast ook tweedehands of refurbished te verkrijgen. Ben je op zoek naar een goedkope iPhone, maar twijfel je tussen deze twee modellen? Dan is het handig om de verschillen op een rijtje te zetten. In deze blog vind je de belangrijkste verschillen tussen iPhone 7 vs iPhone 8.

Let er wel op het iOS van de iPhone 7 en iPhone 8 vanaf 2023 niet meer wordt ondersteund. Natuurlijk zijn de toestellen nog steeds bruikbaar, en natuurlijk worden ze nog wel voorzien van beveiligingsupdates. Meer weten over iOS-ondersteuning? We laten je graag zien hoelang elke iPhone nog iOS ondersteund wordt.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!
Refurbished iPhones ›

Het verschil in uiterlijk tussen de iPhone 7 en iPhone 8

De iPhone 8 is de opvolger van de iPhone 7 en dat is aan het ontwerp goed te zien aangezien ze veel op elkaar lijken. Aan de voorzijde zie je nauwelijks verschil. Beide modellen hebben het vertrouwde Apple uiterlijk. Toch zit er een groot verschil tussen beide toestellen wat betreft de behuizing. De iPhone 7 heeft een aluminium behuizing terwijl de iPhone 8 een glazen behuizing heeft, gemaakt van gehard glas. Hierdoor ziet de iPhone 8 er net wat beter uit en lijkt het toestel exclusiever.

De iPhone 8 is draadloos op te laden en de iPhone 7 niet

De glazen behuizing van de iPhone 8 zorgt niet alleen voor het prachtige design, maar zorgt er ook voor dat het toestel draadloos opgeladen kan worden. Dit doe je door het Apple-device met de glazen achterkant op een draadloos oplader te leggen, iets wat bij de iPhone 7 niet mogelijk is. Het vertrouwde design van de iPhone 8 heeft Apple ook gebruikt voor de iPhone SE 2 (2020) en de iPhone SE 3 (2022).

Uiteraard zijn beide devices ook op te laden door middel van een gecertificeerde iPhone adapter met kabel.

De iPhone 8 presteert beter dan de iPhone 7

Wat betreft de hardware zijn er grote verschillen te vinden tussen beide iPhones. De iPhone 7 is voorzien van een Apple A10 processor, terwijl de iPhone 8 beschikt over de snellere A11 Bionic chip. De Bionic chipset van de Apple iPhone 8 beschikt over zes kernen, dit zijn er twee meer dan de A10 processor van de iPhone 7. Dit zorgt ervoor dat de iPhone 8 een stuk sneller, krachtiger en zuiniger is dan zijn voorganger.

Door de krachtige processor van de iPhone 8 verloopt multitasking een stuk gemakkelijker en zonder haperingen. Je bent in staat om meerdere apps tegelijkertijd te gebruiken, waardoor de iPhone 8 stukken gebruiksvriendelijker is dan de iPhone 7.

De iPhone 8 is nog steeds prima voor dagelijks gebruik, maar de prestaties zijn niet meer van deze tijd. Wil je een toestel met dezelfde looks, maar met betere prestaties? Dan adviseren we toch om voor een iPhone SE 2020 of iPhone SE 2022 te kiezen.

Je maakt mooiere foto’s met de iPhone 8

Op het eerste gezicht lijken de camera’s van beide toestellen precies op elkaar. Zowel de iPhone 7 als de iPhone 8 zijn voorzien van een 12 megapixel achter camera, waarmee je prima foto’s maakt. Daarnaast beschikken beide iPhones over een 7 megapixel voor camera waarmee je selfies maakt en FaceTime gesprekken voert.

Ondanks de overeenkomsten maak je met de iPhone 8 betere foto’s Dit komt doordat de Apple iPhone 8 een grotere en snellere sensor heeft. Hierdoor maak je scherpere en lichtere foto’s. Dit brengt de perfecte uitkomst voor mensen die graag foto’s maken met hun smartphones. Zoek je een iPhone met een betere camera, we vertellen jou hier graag over.

De verschillen tussen de iPhone 7 en de iPhone 8

Een klein verschil in het scherm tussen de iPhone 7 en 8

Wat betreft het formaat van beide schermen zijn er geen verschillen te vinden. Beide toestellen zijn voorzien van een 4,7 inch lcd-display. Het enige verschil is dat de iPhone 8 beschikt over True Tone en de iPhone 7 niet. Deze techniek zorgt ervoor dat kleuren zich altijd aan het omgevingslicht aanpassen. Hierdoor worden bepaalde kleuren gecorrigeerd zodat alle kleuren er altijd hetzelfde uitzien. Het scherm van de iPhone 8 is door deze techniek net wat beter ten opzichte van het scherm van de iPhone 7.

Toch een nieuwere iPhone?

Zoek je toch een nieuwere iPhone die lijkt op de iPhone 8, maar die nog langer mee gaat. Dan is de iPhone SE 2 en SE 3 een interessante optie. De iPhone SE 2022 is de vernieuwde variant van de iPhone SE 2020, ze worden ook wel SE 2 en SE 3 genoemd. Het jaartal waarin dat deze iPhones zijn uitgebracht lijkt me duidelijk. Het ontwerp is identiek, maar de SE 2022 is sneller, sterker en heeft een betere batterij. Maar hij is ook duurder geworden, is de iPhone SE 2022 het prijsverschil waard is? Je ontdekt het in dit blog.

iPhone 7 vs iPhone 8

Opslagruimte

De iPhone 7 werd standaard met 32GB opslagruimte geleverd, voor veel mensen was dit toch onvoldoende. Apple heeft met de iPhone 8 ervoor gekozen om dit standaard te verhogen. Standaard wordt de iPhone 8 met maar liefst 64GB aangeboden, voldoende opslag voor de meeste dus.

Ons advies

De iPhone 7 en 8 lijken best veel op elkaar. Toch doet de iPhone 8 het net wat beter dan de Apple iPhone 7. De Apple iPhone 8 beschikt over een glazen achterkant, dat zorgt voor het prachtige design van het toestel en voor het draadloos kunnen opladen van de iPhone. Daarnaast is de iPhone 8 voorzien van betere hardware, een geavanceerder scherm en maakt mooiere foto’s.

Onze conclusie is dat je toch beter kunt kiezen voor een nieuwere model iPhone die nog langer wordt ondersteund door Apple. Vind je een homeknop en het het vertrouwde design belangrijk en wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan is de iPhone SE 2 (2020) toch een betere keuze.

Kies voor een refurbished iPhone van Fixje

Wist je dat we bij Fixje beide toestellen refurbished in ons assortiment hebben? De refurbished iPhone 7 en iPhone 8 refurbished zijn een stuk goedkoper dan de gloednieuwe varianten, je bespaart namelijk al gauw 70% op de aanschafprijs.

Om er zeker van te zijn dat je hoge kwaliteit geleverd krijgt, zijn al onze refurbished iPhones voorzien van het Keurmerk Refurbished. Dit keurmerk is in het leven gebracht door Techniek Nederland.

Veelgestelde vragen iPhone 7 vs iPhone 8

 • Vraag

  Is de iPhone 8 beter dan de iPhone 7?

  Antwoord

  De iPhone 7 en 8 lijken best veel op elkaar. Toch doet de iPhone 8 het net wat beter dan de Apple iPhone 7. De Apple iPhone 8 beschikt over een glazen achterkant, dat zorgt voor het prachtige design van het toestel en voor het draadloos kunnen opladen van de iPhone. Daarnaast is de iPhone 8 voorzien van betere hardware, een geavanceerder scherm en maakt mooiere foto’s.

 • Vraag

  Is de iPhone 8 nog bruikbaar?

  Antwoord

  Ja, de iPhone 8 is nog bruikbaar voor het dagelijks gebruik. Maar het toestel wordt wel ouder en de iOS wordt niet meer ondersteund. We adviseren om een iPhone SE 2 of iPhone SE 3 te kiezen.

 • Vraag

  Wat is het prijsverschil tussen de iPhone 7 en iPhone 8?

  Antwoord

  Een refurbished iPhone 7 kost tegenwoordig € 129 en een refurbished iPhone 8 € 159. Het prijsverschil is dus € 30.

 • Vraag

  Zijn de iPhone 7 en iPhone 8 even groot?

  Antwoord

  Ja, de toestellen zijn even groot en beschikken over een 4,7 inch scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie