De beste iPhone voor ouderen
BLOG

De beste iPhone voor ouderen

Op 2 januari 2023, door Ramon
0 reacties 5 min. leestijd

Steeds meer ouderen maken gebruik van social media, in 2019 is het social media gebruik van personen in de leeftijdscategorie 65 tot 75 jaar gestegen naar 76%! Door deze trend nam ook het percentage smartphone bezitters onder ouderen toe. Ouderen werden veelal door de corona maatregelen ‘verplicht’ om een smartphone of tablet aan te schaffen om zo op de hoogte te blijven van updates over hun kinderen en/of kleinkinderen, een flinke transitie dus. Maar wat is de beste iPhone voor ouderen?

In deze blog zullen wij jou informeren over de voordelen van een iPhone als ouderen smartphone, waar je op moet letten als je een iPhone koopt en hoe je die veilig online kunt bestellen.

Beste iPhone voor senioren

De voordelen van een iPhone voor ouderen

Veel mensen denken dat een mobiel voor ouderen een toestel is met een klein scherm en grote knoppen, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Vergeleken met de ouderwetse gsm of senioren-telefoon biedt een iPhone veel verschillende voordelen. Zo hebben iPhones een groter scherm en betere camera’s en zijn de toestellen gemakkelijk in te stellen en ook overzichtelijk. Ook kan je met een iPhone gebruikmaken van het internet, zodat je eenvoudig gebruik kunt maken van WhatsApp en bijvoorbeeld de krant kunt lezen. Kortom, een iPhone is een ideale telefoon voor ouderen.

Een groter scherm

Een iPhone, vooral de Plus of Max modellen, hebben een veel groter en scherper beeldscherm. Hierdoor is het een stuk gebruiksvriendelijker om informatie te lezen en functionaliteiten te bedienen. Verder heeft Apple een overzichtelijk en gebruiksvriendelijke interface.

Uitstekende camera’s

Een iPhone staat bekend om haar goede camera’s, hiermee maak je eenvoudige de mooiste foto’s van je kleinkinderen en geniet je optimaal van bijvoorbeeld videobellen met de familie. Ontdek hier welke iPhone de beste camera heeft.

Veel (veilige) apps

Een iPhone is erg veilig en apps die je vanuit de Apple Store installeert zijn meestal betrouwbaar. Ook kan je in de Applestore eenvoudig de leukste en handigste apps downloaden.

Beste iPhone voor senioren

Aankoop van een smartphone voor ouderen?

Veel 50-plussers kiezen er vaak voor om een mobiele telefoon te kopen en kiezen voor een sim-only abonnement. Maar waar welke iPhone moet je nou kopen? Het is belangrijk om van tevoren het budget te bepalen. Zo heb je namelijk al een refurbished iPhone vanaf € 140,-, maar je kunt dit zo gek maken als jezelf wilt. Er zijn namelijk ook iPhones verkrijgbaar die meer dan €1.400 kunnen kosten. Ook is het belangrijk om eerst je voorkeuren in kaart te brengen. Zoek je een kleinere of juist een grotere iPhone? Een iPhone met een kleiner scherm is bijvoorbeeld makkelijker met één hand te bedienen, maar een iPhone met een groter beeldscherm is vaak overzichtelijker. Vergeet je ook niet te verdiepen in de accuduur van je iPhone, dit is namelijk per type verschillend (FixjeiPhone geeft maar liefst 2 jaar garantie op een Refurbished iPhone, zelfs op de accu).

Hieronder vind je een selectie van de bestverkochte refurbished modellen onder de 50-plussers.

Voor de instapper

Wanneer je op zoek bent naar een mooi instapmodel die nog jarenlang mee kan dan kunnen wij de refurbished iPhone 8 adviseren. Deze iPhone heeft een overzichtelijke interface en is perfect voor het gebruik van WhatsApp, het spelen van simpele spelletjes en video bellen met familie en vrienden. Verder heeft die toestel geen verwarrende functies en is de iPhone 8 erg interessant is aanschaf. Een ander groot voordeel, dit model iPhone heeft nog een homebutton en touch ID. Voor mensen die een iPad gewend zijn is dit erg prettig in gebruik.

De fanatieke spelletjes speler en videobeller

Voor de fanatiekelingen die niet te veel geld willen spenderen is er de refurbished iPhone SE 2020 en de refurbished iPhone SE 2022. Prestaties zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat een iPhone lang mee gaat. Wanneer je veel video’s wilt kijken of spelletjes wilt gaan spelen is het belangrijk om een iPhone te nemen met een goede processor en een mooi scherm. De iPhone SE 2020 en de iPhone SE 2022 zijn het vernieuwde model van de iPhone 8 met betere prestaties en met hetzelfde formaat scherm, dit formaat iPhone is perfect. Dit model zal door Apple nog lang ondersteund worden door middel van updates.

De alleskunner

Wil je het snelste van het snelste, een groot scherm en is het maken van foto’s en video’s een belangrijk tijdverdrijf? Dan kan je overwegen op een refurbished iPhone 11 Pro Max en iPhone 12 Pro Max aan te schaffen. Beide toestellen beschikken over een 6,5 inch groot scherm en maar liefst 3 camera’s. Benieuwd welke iPhones nog meer een goede camera hebben, bekijk het hier? Ook hebben deze modellen een extra groot scherm, waardoor spelletjes spellen en video’s kijken nog makkelijker gaat. Over de accuduur van de iPhone 11 Pro Max zijn veel mensen erg lovend!

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Lage maandelijkse kosten

Je hoeft je geen zorgen te maken over hoge abonnementskosten als je kiest voor een refurbished iPhone. Je kunt namelijk kiezen voor een eenvoudige sim-only abonnement, hiermee beperk je de maandelijkse kosten. Ook er zijn verschillende de apps beschikbaar waarmee je eenvoudig inzicht krijgt over het verbruik van je internet, belminuten en beschikbare sms’jes.

Tips om een refurbished iPhone optimaal ‘senior proof’ te maken

Heeft een van je kinderen of kleinkinderen een iPhone over? Bekijk dan de onderstaande tips hoe je een iPhone “senior proof” maakt.

  • Verbeter de leesbaarheid door de tekstgrootte aan te passen. Hiermee zorg je ervoor dat grote teksten eenvoudiger te lezen zijn en dat de grote toetsen minder snel te missen zijn en dus eenvoudiger een WhatsApp bericht kunt sturen.
  • Schakel zoomweergave in, met deze handige functie kan je de tekst en andere elementen vergroten.
  • Aanzetten van spreekselectie, hiermee kan je tekst markeren en zal Siri het voorlezen.
  • Belvolume verhogen zodat slechthorende het beter kunnen horen en schakel de led notificaties in.
  • Stel medisch ID in, hiermee geef je hulpverleners toegang tot je belangrijkste medische gegevens van het toegangsscherm, zonder dat je een toegangscode nodig hebt.
Beste iPhone voor senioren

Selecteren van een betrouwbare aanbieder en veilig online bestellen

Ben je ervan overtuigd om een iPhone te kopen, dan is het belangrijk dat je die bij een betrouwbare aanbieder besteld. Controleer of het bedrijf valt onder het Keurmerk Refurbished. Dit keurmerk geeft namelijk een hoge betrouwbaarheid van de aanbieder en de iPhones die worden aangeboden. Verder is het belangrijk om te kijken hoeveel klantbeoordelingen de aanbieder heeft en welk cijfer ze gemiddeld krijgen. Controleer ook of je op de webshop veilig kunt betalen.

En overweeg je om een iPhone voor je kleinkind te kopen, bekijk dan ons advies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie