Betaalmogelijkheden

Heb je vragen over de betaalmogelijkheden? Op deze pagina vind je antwoorden op jouw vragen.


Kan ik veilig betalen bij Fixje?

Bij Fixje is het vanzelfsprekend dat iedere bezoeker veilig kan afrekenen. Wanneer je afrekent kom je in een vertrouwde en veilige internetomgeving terecht. Jouw transactiegegevens worden versleuteld verstuurd via een SSL-verbinding (links voor de url zie je een slotje staan, dat geeft aan dat je internetverbinding veilig is).


Welke betaalmethodes biedt Fixje?

Online zijn er diverse betaalmethoden beschikbaar, hieronder vind je de betaalmethoden die wij aanbieden zodat jij veilig en gemakkelijk online je bestelling kunt afrekenen.

iDeal

iDEAL is in Nederland de meest gekozen en een veilige betaalmethode. Ongeveer 60% van de Nederlandse online bestellingen worden met iDEAL afgerekend. De iDEAL betaling vindt plaats in een vertrouwde bankomgeving. iDEAL is een veilige manier om betalingen mee te voldoen, het bedrag wordt van de rekening afgeschreven zodra er is betaald.

Klarna

Klarna

Klarna was een relatief onbekende speler in Nederland maar is vooral erg groot in Duitsland en Scandinavische landen. 85 miljoen shoppers maken gebruik van Klarna. De dagelijkse 1 miljoen transacties zeggen genoeg dat consumenten waarde aan deze betaalmogelijkheid hechten. In Nederland begint Klarna steeds meer marktaandeel te winnen, online webshops bieden steeds vaak Klarna als betaalmogelijkheid aan.

Klarna App
klarna.com/nl/klarna-app

Klarna veelgestelde vragen
klarna.com/nl/klantenservice

Klarna biedt de volgende betaalopties aan:

Achteraf betalen
Met Klarna kan je achteraf je aankoop betalen. Nadat jij je bestelling hebt ontvangen dan moet je binnen 30 dagen betalen. De factuur van Klarna ontvang je samen met je bestelling. Je hebt daarna de mogelijkheid om te betalen via een bankoverschrijving of met iDEAL. Mocht je (een deel) bestelling retourneren, dan moet je dit doorgeven via de website of de app van Klarna. Voor deze betaalmethode brengen wij €0,95 in rekening.

Bij Klarna is het niet mogelijk om eindeloos te bestellen. Ze kunnen aankoop eventueel afkeuren, er wordt gekeken naar diverse factoren zoals contactgegevens en betaalgeschiedenis.

Visa/Mastercard

De creditcard is wereldwijd een van de meest gebruikte betalingsmethode. Nederlanders gebruiken de creditcard vaak voor betalingen aan buitenlandse webwinkels. Bestellingen die je met de creditcard betaalt zijn wel verzekerd. Zo ontvang jij je geld terug wanneer:

  • Jouw bestelling niet geleverd wordt
  • Je bestelling beschadigd wordt geleverd
  • Wanneer je een artikel ontvangt die je niet hebt besteld

De creditcardmaatschappij vordert het geld terug bij de verkoper en geeft het geld aan jou terug.

Creditcard kaarthouders kunnen aankopen doen op krediet en betalen later. Meestal wordt het krediet aan het begin of einde van de maand of wanneer het limiet is bereikt betaald.

Bancontact

Bancontact is de meest gebruikte online betaalmethode in België. Maar liefst 150.000 online bestellingen worden met deze betaalmethode per dag betaald. Meer dan 80% van de (Belgische) webshops accepteert Bancontact. Wanneer een consument met Bancontact betaalt, wordt er geld van de bankrekening via de online Bancontact omgeving overgemaakt. Hierdoor zijn betalingen gegarandeerd en kan de betaling niet meer teruggedraaid worden. Het principe is dus gelijk aan de iDEAL betaalmethode.

PayPal

PayPal wordt een steeds populairdere betaalmethode die veel wordt gebruikt op veilingsites zoals Marktplaats en Ebay. PayPal biedt t.o.v. iDEAL wel aankoopbescherming aan. PayPal is wereldwijd de meest gebruikte online wallet. Jaarlijks worden er in Nederland ruim 4 miljoen online bestellingen met PayPal betaald.

PayPal is een veilige en makkelijke manier van online betalen, zo worden er geen persoonlijke of financiële gegevens gedeeld. Tevens biedt PayPal voor zowel de verkoper als consument beschermingen aan. Bij het ontvangen van een kapot product kan het aankoopbedrag teruggevraagd worden. Verkopers worden beschermd tegen onterechte teruggevraagde betalingen.

Apple Pay

Eenvoudig betalen met de betaalmethode van Apple kan met Apple Pay. Apple Pay maakt gebruik van een online wallet waarin je jouw betaalkaarten in plaatst. De betaling wordt voltooid door middel van Face ID of Touch ID. Zou kan je snel, eenvoudig en veilig betalen.

Overboeking

Het is mogelijk om via een overboeking te betalen, tijdens het afrekenen kan je deze betaalmogelijkheid selecteren. Het bedrag kan worden overgeboekt naar het IBAN rekeningnummer van FixjePhone B.V.. Betalingen worden binnen 2 werkdagen verwerkt. De verwerkingstijd zorgt voor het niet kunnen aanbieden de same day delivery leverbelofte van 1 werkdag.


Kan ik achteraf betalen bij Fixje?

Het is mogelijk om met Klarna of door middel van je Creditcard bij ons achteraf te betalen.

Klarna

Bijna één op de drie consumenten betaalt het liefst achteraf want achteraf betalen geeft de consument een gevoel van zekerheid. Je kunt dus eerst je product bekijken en bevalt het, dan kan je betalen. Houd wel rekening met de retourvoorwaarden die zijn bepaald door de webshop, deze zijn leidend. Tijdens het afrekenen kan je Klarna als betaalmogelijkheid selecteren, hierna wordt de kredietwaardigheid van de klant getoetst.

Om met Klarna te betalen worden er extra kosten in rekening gebracht, dit bedraagt € 0,95 per transactie.

Creditcard

Zodra je met een creditcard afrekent, wordt er een bedrag op je pas gereserveerd. Nadat jij je bestelling in huis hebt gekregen vindt pas de daadwerkelijke afschrijving plaats.


Wat is het rekeningnummer van Fixje?

Het is ook mogelijk om door middel van overboeking jouw bestelling te betalen. Vermeld tijdens de overboeking altijd je naam en ordernummer. Het rekeningnummer van Fixje B.V. is, NL09 RABO 0149 6905 84. Let op dat een overboeking vertraging kan hebben, hierdoor kan het voorkomen dat je bestelling niet volgens de beloofde levertijden geleverd kan worden.