iPhone fabrieksinstellingen terugzetten, leegmaken voor verkoop
BLOG

iPhone fabrieksinstellingen terugzetten, leegmaken voor verkoop

Op 3 september 2023, door Bas
0 reacties 4 min. leestijd

Je wilt je iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen omdat je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone hebt gekocht en je oude wilt verkopen. In deze handleiding laten we je zien hoe de iPhone volledig wist en terugzet naar fabrieksinstellingen. Zodat je iPhone helemaal leeg is voor verkoop.

Reset je de iPhone terug naar fabrieksinstellingen omdat je problemen hebt met je iPhone? Vind de oplossing op het probleem in onze software blogs of reparatiehandleidingen.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

iPhone terug zetten naar fabrieksinstellingen

Je iPhone, iPad of iPod Touch wissen is eenvoudig, maar we hebben een tip voordat je de iPhone terugzet naar fabriekinstellingen. Het is verstandig om een reservekopie via iCloud te maken van je iPhone als je alle inhoud en instellingen wilt overzetten naar een nieuwe iPhone. Hoe je dit doet, lees je in ons blog: Gegevens draadloos overzetten naar je nieuwe iPhone.

Hoe zet je de iPhone terug naar fabrieksinstellingen?

  1. Log uit bij iCloud: ga naar Instellingen en tik op je naam bovenaan de pagina en scroll vervolgens omlaag en tik op Log uit en voer je Apple ID-wachtwoord in en tik op Schakel uit.
  2. Ga naar Instellingen en tik op Algemeen, scrol naar beneden en tik op Zet over of stel iPhone opnieuw in.
  3. Kies onderaan de optie Wis alle inhoud en instellingen, hier zie je wat er allemaal verwijderd wordt.
  4. Tik op Ga door en vul je toegangscode en Apple ID-wachtwoord in. Hierna start je iPhone opnieuw op en is hij volledig gewist.

Het is niet mogelijk om een iPhone terug te zetten naar fabrieksinstellingen zonder het wachtwoord van het gekoppelde Apple ID.

Wis deze iPhone

iPhone wissen via de Mac of computer

Je kunt ook via een Mac of Windows-computer de iPhone leegmaken (voor verkoop). Dit is handig in het geval je een iPhone wilt verkopen met een niet-werkend of kapot scherm. Met onze scherm reparatiesets kun je trouwens goedkoop zelf je iPhone scherm repareren. Je iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen doe je door de iPhone aan te sluiten met een kabel aan je Mac of computer. Open Finder op Mac en klik op Algemeen en daarna op Herstel iPhone.

Via de iTunes app klik je op de iPhone knop, daarna op Overzicht en daarna op iPhone herstellen.

Wat wordt er allemaal gewist?

Je wilt natuurlijk dat geen enkel bestand op de iPhone blijft staan als je hem wilt verkopen. Fabrieksinstellingen verklapt het eigenlijk al, je iPhone wordt zodanig leeggehaald alsof hij nieuw uit de fabriek komt. Alle apps, bestanden, instellingen, nummers en je Apple ID worden van de iPhone gewist.

Waarom de iPhone wissen voor verkoop?

Je iPhone resetten naar fabrieksinstellingen wordt aangeraden wanneer je de iPhone verkoopt of weggeeft. Maak een back-up via iCloud en wis alle inhoud en instellingen van de iPhone zodat jouw gegevens niet in de handen van iemand anders komt. Ook al lijkt je iPhone helemaal leeg wanneer je handmatig foto’s, bestanden en apps verwijderd. Er blijven veel gegevens en instellingen staan die je niet gemakkelijk kan vinden en verwijderen. Daarom raden we altijd aan om je iPhone volledig te wissen met de functie: “Wis alle inhoud en instellingen”, zoals we hierboven laten zien.

Verkoop je iPhone eenvoudig aan ons!

3 tips bij het kopen van een nieuwe iPhone

Wanneer je opzoek bent naar een iPhone om je oude te vervangen dan zijn de Refurbished iPhones van Fixje de beste optie voor jou. Je bespaart flink op de aanschaf en met ons brede assortiment met de nieuwste iPhones vind je zeker iets wat bij je past. Je krijgt 2 jaar garantie, ook op de batterij en elke iPhone wordt geleverd met gratis accessoires. Dus vind jouw nieuwe iPhone bij Fixje zoals 100.000+ tevreden klanten die je voorgingen.

Je profiteert van:
  1. Refurbished is een stuk goedkoper dan nieuw.
  2. 2 jaar garantie, gegarandeerd door keurmerken.
  3. Zo goed als nieuw toestel, volledig getest en teruggezet naar fabrieksinstellingen.

 

Onze Refurbished iPhones zijn teruggezet naar fabrieksinstellingen en volledig gewist. Op een paar kleine gebruikerssporen na, lijkt het op een iPhone die nieuw uit de fabriek komt rollen. Je geeft het toestel een tweede kans. Dat is niet alleen een stuk duurzamer, maar ook nog eens goed voor je eigen portemonnee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie