iPhone 12 serie gaat niet meer aan, 9 oplossingen van experts
BLOG

iPhone 12 serie gaat niet meer aan, 9 oplossingen van experts

Op 20 juni 2023, door Sander
0 reacties 6 min. leestijd

Heb je een toestel uit de iPhone 12 serie en gaat deze niet meer aan? Je bent helaas niet de enige. Er zijn redelijk veel toestellen uit de iPhone 12 serie die niet meer aan willen gaan. In deze blog zetten gaan we dieper in op de 9 meest voorkomende oorzaken van het probleem en geven we hierbij direct een oplossing.

Welke toestellen vallen onder de iPhone 12 serie?

Voor we verder gaan leggen we graag uit welke toestellen er allemaal onder de iPhone 12 serie vallen. Het blog is geschikt wanneer je een van deze toestellen hebt.

Bekijk onze andere blogs wanneer je ander toestel hebt: iPhone 13iPhone 14iPhone SE 2 (2020)iPhone SE 3 (2022).

9 oplossingen wanneer je iPhone 12 niet meer aan gaat

1. Oplaadkabel of adapter is kapot

Als je iPhone 12 niet meer aan gaat en je deze ook niet meer kunt opladen is het belangrijk om te controleren of het niet aan de oplader ligt. Controleer daarom altijd of zowel de oplaadkabel als de adapter goed functioneert. Laad je op via een stekkerdoos? Probeer de iPhone dan ook rechtstreeks in het stopcontact op te laden, helaas komt het nog regelmatig voor dat het simpelweg aan de oplader ligt. We adviseren om altijd gebruik te maken van gecertificeerde oplaadkabels en adapters. Zo weet je zeker dat alles goed functioneert en je jouw iPhone veilig kunt opladen. Bekijk het iPhone oplader assortiment van Fixje.

2. Vastgelopen software

Net als elk ander apparaat kan de software van de iPhone 12 vastlopen of niet goed functioneren. Het eerste wat je dan kunt proberen, is het resetten van de iPhone. Dit doe je door de volume-omhoog en volume-omlaag knop kort in te drukken aan de linkerzijde van het toestel en daarna de aan- en uit knop aan de rechterzijde ongeveer 15 seconden ingedrukt te houden totdat het Apple-logo weer in beeld komt. Bekijk hier onze complete handleiding om de iPhone te resetten.

In de onderstaande video laat Davey zien, hoe je dit eenvoudig je iPhone 12 serie reset.

3. Stof of viezigheid in de oplaadpoort

Stof of viezigheid in de oplaadpoort komt veel voor bij de iPhone 12 serie. Deze viezigheid ontstaat vaak door viezigheid uit je broekzak of bijvoorbeeld je tas. Doordat er viezigheid / stof in de oplaadpoort zit kun je het toestel niet meer opladen, dit is simpel te herkennen doordat er geen oplaadsymbool zichtbaar is wanneer je de oplaadkabel in de dock connector hebt gestopt. Dit probleem is gelukkig eenvoudig op te lossen door met een pincet van buitenaf de viezigheid te verwijderen, eventueel kun je de viezigheid ook met perslucht verwijderen.

Meest verkochte reinigingssets

Reinigingsset Basic

Poorten, camera, AirPods en meer

Morgen in huis*

 14,95 19,75
Reinigingsset Pro

Reining al je devices!

7 beoordelingen

Morgen in huis*

 19,95 38,60
Reinigingsset Premium

Ultieme reinigingsset!

Morgen in huis*

 24,95 51,50

4. iPhone 12 herstellen in herstelmodus of DFU modus

Als je de iPhone 12 gaat herstellen in herstelmodus of DFU-modus, gaat alle data verloren. Herstelmodus of DFU-modus zet je iPhone namelijk weer terug naar de fabrieksinstellingen. Is je data belangrijk? Ga dan eerst verder naar stap 5.

5. Defect iPhone 12 scherm (OLED werkt niet meer)

Als het OLED-scherm van de iPhone 12 serie helemaal kapot is, kun je dit testen door de volumeschakelaar te bewegen. Als je iPhone wel aan staat en geen beeld meer geeft, werkt de trilmotor nog wel en gaat de iPhone trillen. Ook kun je kijken of iTunes de iPhone herkent. Bekijk onze hoge kwaliteit iPhone 12 serie schermen en handleidingen om dit probleem op te lossen.

6. Kapotte dock connector (oplaadpoort)

De dock connector van de iPhone 12 is een onderdeel waar de oplaadkabel in gaat aan de onderkant van de iPhone. Als de oplaadpoort niet meer werkt, laadt de iPhone niet meer op. Om te bevestigen dat daadwerkelijk de oplaadpoort het probleem is, kun je proberen je iPhone 12 draadloos op te laden. Laadt de iPhone op? Dan weet je zeker dat het aan de dock connector ligt.

iPhone 12 gaat niet meer aan

7. Kapotte batterij

De iPhone kan door een defecte batterij niet meer genoeg stroom krijgen. Vaak als de batterij kapot is en je de oplader in de iPhone stopt, krijg je een bootloop, de iPhone krijgt dan niet genoeg stroom. Als je alle voorgaande oplossingen hebt doorgenomen en je iPhone nog steeds niet aan gaat kan dit mogelijk de oplossing zijn. Gelukkig is het mogelijk om de iPhone 12 batterij te vervangen, bekijk hiervoor onze uitgebreide iPhone 12 batterij reparatie handleiding of bekijk onze reparatie mogelijkheden.

8. Defect op het iPhone 12 moederbord

Als ook het vervangen van de batterij geen zin heeft wordt het probleem complexer. In de meeste gevallen wordt het probleem nu veroorzaakt door een defect op het moederbord, ook wel “het brein” van de iPhone 12 genoemd. Vanuit het moederbord van de iPhone wordt alles aangestuurd, een belangrijke chip is ook de NAND-chip, hier bevindt alle data zich. Op het moederbord van de iPhone 12 serie kunnen allerlei problemen ontstaan. Bij een mogelijk probleem op het moederbord is het belangrijk dat een ervaren specialist het probleem onderzoekt om een goede diagnose te kunnen stellen.

Laat je iPhone 12 moederbord reparatie vakkundig uitvoeren door onze specialisten. Met 10 jaar ervaring repareren we je iPhone moederbord niet alleen snel, maar lossen we ook in 90% van de gevallen het probleem op.

9. Waterschade in je iPhone 12

Ondanks dat de gehele iPhone 12 serie over een IP-68 certicering beschikt komt het nog vaak voor dat er waterschade ontstaat nadat het toestel in aanraking is geweest met water. Dit ontstaat doordat er vaak nog kleine openingen zijn via de oorspeaker of via de simkaart houder. Dit is ook de reden dat Apple hier geen garantie op geeft bij nieuwe toestellen en wij ook niet bij onze refurbished iPhones. iPhone waterschade is helaas erg moeilijk te behandelen. Zelfs na het herstellen van een iPhone met waterschade is het de vraag hoelang deze goed zal blijven functioneren.

Conclusie: iPhone 12 gaat niet meer aan

We hebben de 9 meest voorkomende problemen met daarbij een oplossing op een rij gezet. We hopen dat je daarmee je iPhone weer kunt laten aan gaan. Heb je wat aan deze blog gehad of heb je een vraag? Dan zouden we het waarderen als je een reactie wilt plaatsen onder dit bericht.

Liever een andere iPhone kopen?

Bekijk dan ons refurbished iPhone assortiment. Fixje weet als geen ander hoe belangrijk kwaliteit is. Wij hebben meer dan 100.000 beoordelingen (met een 9 gemiddeld) en zijn lid van het Keurmerk Refurbished. Zo heb je standaard 2 jaar garantie (ook op de accu) en koop je bij een betrouwbare aanbieder! Naast refurbished iPhones verkopen wij ook refurbished iPads, refurbished MacBooks, refurbished laptops en refurbished Apple Watches.

Veelgestelde vragen over iPhone 12 serie gaat niet meer aan

  • Vraag

    Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een iPhone 12 die niet meer aangaat?

    Antwoord

    De meest voorkomende oorzaken zijn: vastgelopen software, stof of viezigheid in de oplaadpoort, herstellen in herstelmodus of DFU modus, defect scherm (OLED werkt niet meer), kapotte dock connector (oplaadpoort), kapotte batterij, moederbordproblemen en waterschade.

  • Vraag

    Kan ik mijn iPhone 12 zelf repareren als deze niet meer aangaat?

    Antwoord

    Je kunt stap 1 tot en met 4 zelf uitvoeren als je een laptop of computer hebt. Stap 4 tot en met 6 kun je uitvoeren als je enigszins technisch onderlegd bent. Voor stap 8 en 9 zijn goede soldeervaardigheden en ervaring met moederbordreparaties vereist.

  • Vraag

    Wat moet ik doen als ik mijn iPhone 12 niet kan resetten?

    Antwoord

    Als je iPhone niet reageert op de resetprocedure, kan het zijn dat er een ander probleem is. Probeer dan een andere oplossing uit het stappenplan hierboven of raadpleeg een specialist van Fixje.

  • Vraag

    Kan ik mijn data nog terughalen als ik mijn iPhone herstel in herstelmodus of DFU-modus?

    Antwoord

    Nee, als je de iPhone herstelt in herstelmodus of DFU-modus, gaat alle data verloren en kun je deze niet meer terughalen. Zorg er daarom altijd voor dat je een back-up maakt voordat je deze stappen uitvoert.

  • Vraag

    Hoe kan ik mijn iPhone 12 laten repareren als ik het probleem niet zelf kan oplossen?

    Antwoord

    Als je het probleem niet zelf kunt oplossen, kun je contact opnemen met een reparatieservice van Fixje met ervaren specialisten die bijna elk probleem voor je kunnen oplossen.

  • Vraag

    Wat moet ik doen als mijn iPhone 12 waterschade heeft?

    Antwoord

    Als je iPhone 12 waterschade heeft, raden we aan om zo snel mogelijk naar een specialist te gaan om verdere schade te voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie