iPhone 12 review
BLOG

iPhone 12 review

Op 5 januari 2024, door Bas
0 reacties 3 min. leestijd

Ook in 2024 is de iPhone 12 momenteel een van de meest populaire refurbished iPhones, daarom delen wij deze uitgebreide iPhone 12 review met jou. De iPhone 12 is bij Fixje ook erg populair en onze collega’s gebruiken hem elke dag. Hun ervaring en mening hebben we meegenomen in onze review over de iPhone 12.

iPhone 12 unboxing

Aan de grootte van het doosje van de iPhone 12 is al te zien dat Apple wat anders dan anders heeft gedaan. Je krijgt namelijk geen oplaadadapter en EarPods meer bij een nieuwe iPhone 12, daarom is het doosje kleiner. Een kleiner doosjes betekent dat er bijv. meer iPhones in één vrachtwagen passen, en dit zorgt voor minder uitstoot. Verder heeft Apple het beschermlaagje op het scherm vervangen door eentje zonder plastic en dat is een pluspunt. Voor de rest is het de oude vertrouwde uitpak ervaring zoals we gewend zijn van Apple; een mooi doosje met alles netjes en stevig verpakt.

Onze refurbished iPhone 12 wordt overigens wel geleverd met accessoires, zoals: kabel en adapter. Alles netjes verpakt in een FSC® papieren doosje dat geen plastic bevat!

Review iPhone 12 ontwerp

Het nieuwe ontwerp van de iPhone is het eerste dat opvalt. Dit maakt deze iPhone 12 review namelijk erg leuk omdat we ook het nieuwe design kunnen vergelijken met het oude. De iPhone 11 had nog afgeronde randen rondom de iPhone. Apple is voor de iPhone 12 terug in de tijd gegaan en heeft wat designaspecten gepakt van de iPhone 4 en 5. De iPhone 12 heeft namelijk strakke zijkanten, deze zorgen niet alleen voor slankere uitstraling, volgens onze collega’s ligt hierdoor de iPhone 12 prettig in de hand. Bekijk hier alle iPhone 12 afmetingen.

iPhone 12 blauw achterkant

iPhone 12 blauw achterkant

iPhone 12 scherm

Geen iPhone 12 review zou compleet zijn als we niet zouden kijken naar het scherm. De iPhone 12 heeft een super mooi 6,1 inch OLED-scherm met een resolutie van 2532 x 1170 pixels met HDR. Het scherm lijkt nu nog dichter tegen de randen van het frame aan te liggen door de vlakke zijkanten.

iPhone 12 blauw voorkant

iPhone 12 blauw voorkant

iPhone 12 snelheid

Ook dit jaar heeft Apple een flinke sprong gemaakt in de snelheid van de nieuwe iPhone. Met zijn A14 Bionic chip is de iPhone 12 zo’n 20% sneller dan zijn voorganger. iPhones staan er bekend om dat je weinig vertragingen of haperingen merkt tijdens het gebruik maar wanneer de iPhone ouder wordt zal dit vaker voorkomen. Daarom is deze snellere A14 Bionic chip een goede reden om voor de iPhone 12 te kiezen want hiermee zal je langer probleemloos van je iPhone genieten.

Review iPhone 12 camera’s

Veel mensen hebben vragen over de camera’s in de iPhone 12, daarom hebben we naast de iPhone 12 review een apart blog geschreven over de iPhone 12 camera’s. Samengevat maakt de iPhone 12 in elke situatie erg mooie foto’s. Onze collega’s zeiden dat ze eigenlijk nog nooit een slechte foto hebben gemaakt.

De iPhone 12 heeft een 12MP Ultragroothoek en een 12MP Groothoek camera. Hij kan tot 2x optisch uitzoomen en 4k video filmen in 60fps. Door de Neurale Engine, dat mogelijk gemaakt wordt door de A14 chip, krijg je mooiere bewerking op foto’s en Smart HDR.

iPhone 12 kleuren en opslag

De iPhone 12 is leverbaar in een regenboog aan kleuren:

Wil je alles weten over de iPhone 12 kleuren? Lees dan ons blog: iPhone 12 kleuren, alle 6 kleuren op een rijtje.

Ook kan je kiezen uit 3 opslag capaciteiten:

Benieuwd hoeveel opslag je echt nodig hebt? Lees dan ons blog: Hoeveel opslagruimte heeft mijn iPhone nodig?

Conclusie iPhone 12 review

Wij zijn fan van de iPhone 12, dit komt door zijn compacte formaat en vernieuwd design. Wist je dat je flink kan besparen op de aanschaf door een refurbished iPhone 12 te kopen. Met het Keurmerk Refurbished krijg je altijd 2 jaar garantie, dus refurbished is een geweldige optie als je een iPhone 12 wilt kopen. Heb je vragen over de iPhone 12, stel ze dan in de reacties hieronder.

Meer iPhone 12 blogs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie