iPhone 13 serie gaat niet aan, 8 oplossingen van experts
BLOG

iPhone 13 serie gaat niet aan, 8 oplossingen van experts

Op 5 mei 2023, door Ramon
0 reacties 4 min. leestijd

iPhone 13 serie gaat niet meer aan? Het komt regelmatig voor! Dit is voor de meeste mensen een groot probleem. Hierbij willen wij je graag helpen. In dit artikel geven we zoveel mogelijk informatie over de mogelijke oorzaken en oplossingen. Zodat je zelf dit probleem kunt achterhalen en fixen.

Hieronder staan 8 mogelijk oorzaken en oplossingen, opgesteld door onze reparatie experts.

1. Vastgelopen software

Net als elk ander apparaat kan de software van de iPhone 13 vastlopen of niet goed functioneren. Het eerste wat je dan kunt proberen, is het resetten van de iPhone. Dit doe je door de volume-omhoog en volume-omlaag knop kort in te drukken aan de linkerzijde en daarna de aan- en uitknop aan de rechterzijde ongeveer 15 seconden ingedrukt te houden totdat het Apple-logo weer in beeld komt. Bekijk hier onze complete handleiding om de iPhone te resetten.

In de onderstaande video laat Davey zien, hoe je dit eenvoudig je iPhone reset.

2. Stof of viezigheid in de oplaadpoort

Een andere veelvoorkomende oorzaak waarom een iPhone 13 niet meer aangaat, is doordat er stof of viezigheid in de oplaadpoort zit. Je kunt dit probleem herkennen als de oplaadkabel niet helemaal in de oplaadpoort past. Je kunt het stof vrij eenvoudig vanaf de buitenkant verwijderen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een pincet of perslucht.

3. iPhone 13 herstellen in herstelmodus of DFU modus

Als je de iPhone 13 gaat herstellen in herstelmodus of DFU-modus, gaat alle data verloren. Herstelmodus of DFU-modus zet je iPhone namelijk weer terug naar de fabrieksinstellingen. Is je data belangrijk? Ga dan eerst verder naar stap 4.

4. Defect iPhone 13 scherm (OLED werkt niet meer)

Als het OLED-scherm van de iPhone 13 serie helemaal kapot is, kun je dit testen door de volumeschakelaar te bewegen. Als je iPhone wel aan staat en geen beeld meer geeft, werkt de trilmotor nog wel. Ook kun je kijken of iTunes de iPhone herkent. Bekijk onze hoge kwaliteit iPhone 13 serie schermen en handleidingen om dit probleem op te lossen.

5. Kapotte dock connector (oplaadpoort)

De dock connector van de iPhone 13 is een onderdeel waar de oplaadkabel ingaat aan de onderkant van de iPhone. Als de oplaadpoort niet meer werkt, laadt de iPhone niet meer op. Om te bevestigen dat daadwerkelijk de oplaadpoort het probleem is, kan je proberen je iPhone 13 draadloos op te laden. Laadt de iPhone op? Dan is de kans groot dat de oplaadpoort kapot is.

iPhon 13 serie gaat niet aan

6. Kapotte batterij

Een niet werkende batterij kan ook de oorzaak zijn waarom de iPhone 13 niet meer aangaat. Vaak als de batterij kapot is en je de oplader in de iPhone stopt, krijg je een bootloop. De iPhone 13 serie krijgt dan niet voldoende stroom om door te starten naar het beginscherm. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door de batterij te vervangen.

7. Defect moederbord van de iPhone

Het moederbord is het belangrijkste onderdeel in de iPhone 13 series. Vanuit het moederbord wordt alles aangestuurd. Hier zit ook de NAND-chip op, waar alle data van het toestel opstaat. Op het moederbord kunnen veel verschillende problemen ontstaan, waardoor deze niet goed werkt.

“Een goede specialist kan een diagnose maken en het probleem met het moederbord vaak oplossen.”

Laat je iPhone moederbord reparatie vakkundig uitvoeren door onze specialisten. Door 10 jaar ervaring repareren we je iPhone moederbord niet alleen snel, maar lossen we ook in 90% van de gevallen het probleem op.

8. Waterschade

Ondanks dat de iPhone 13 serie een IP68-certificering heeft, komt er nog regelmatig water in het toestel. Meestal gebeurt dit via de opening van de oorspeaker of de simkaarthouder.

Conclusie: iPhone gaat niet meer aan

Dus, gaat je iPhone 13 niet meer aan, dan zijn er meerdere mogelijke oorzaken. Door het stappenplan hierboven te volgen, kun je misschien het probleem verhelpen. Let op dat bij stap 3 alle data wordt verwijderd en niet meer kan worden teruggekregen.

Liever een andere iPhone kopen?

Bekijk dan ons refurbished iPhone assortiment. Fixje weet als geen ander hoe belangrijk kwaliteit is. Wij hebben meer dan 100.000 beoordelingen (met een 9 gemiddeld) en zijn lid van het Keurmerk Refurbished. Zo heb je standaard 2 jaar garantie (ook op de accu) en koop je bij een betrouwbare aanbieder! Naast refurbished iPhones verkopen wij ook refurbished iPads, refurbished MacBooks en refurbished Apple Watches.

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een iPhone 13 die niet meer aangaat?

  Antwoord

  De meest voorkomende oorzaken zijn: vastgelopen software, stof of viezigheid in de oplaadpoort, herstellen in herstelmodus of DFU modus, defect scherm (OLED werkt niet meer), kapotte dock connector (oplaadpoort), kapotte batterij, moederbordproblemen en waterschade.

 • Vraag

  Kan ik mijn iPhone 13 zelf repareren als deze niet meer aangaat?

  Antwoord

  Je kunt stap 1 tot en met 3 zelf uitvoeren als je een laptop of computer hebt. Stap 4 tot en met 6 kun je uitvoeren als je enigszins technisch onderlegd bent. Voor stap 7 en 8 zijn goede soldeervaardigheden en ervaring met moederbordreparaties vereist.

 • Vraag

  Wat moet ik doen als ik mijn iPhone 13 niet kan resetten?

  Antwoord

  Als je iPhone niet reageert op de resetprocedure, kan het zijn dat er een ander probleem is. Probeer dan een andere oplossing uit het stappenplan hierboven of raadpleeg een specialist van Fixje.

 • Vraag

  Kan ik mijn data nog terughalen als ik mijn iPhone herstel in herstelmodus of DFU-modus?

  Antwoord

  Nee, als je de iPhone herstelt in herstelmodus of DFU-modus, gaat alle data verloren en kun je deze niet meer terughalen. Zorg er daarom altijd voor dat je een back-up maakt voordat je deze stappen uitvoert.

 • Vraag

  Hoe kan ik mijn iPhone 13 laten repareren als ik het probleem niet zelf kan oplossen?

  Antwoord

  Als je het probleem niet zelf kunt oplossen, kun je contact opnemen met een reparatieservice van Fixje met ervaren specialisten die bijna elk probleem voor je kunnen oplossen.

 • Vraag

  Wat moet ik doen als mijn iPhone 13 waterschade heeft?

  Antwoord

  Als je iPhone waterschade heeft, raden we aan om zo snel mogelijk naar een specialist te gaan om verdere schade te voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord