15 redenen om een refurbished iPhone te kopen
BLOG

15 redenen om een refurbished iPhone te kopen

Op 25 april 2024, door Ramon
0 reacties 6 min. leestijd
 1. Bespaar tot 50% op de aanschaf van een Apple iPhone

  Nederlanders blijven Nederlanders dus waarom niet 50% besparen ten opzichte van de nieuwprijs? Uit het Barometer onderzoek van iPhoned is gebleken dat de prijs de belangrijkste reden is om te kiezen voor een refurbished iPhone. Je kunt tot wel 50% besparen wanneer je voor een refurbished iPhone kiest. Zo is een iPhone 12 al vanaf €289,- verkrijgbaar als refurbished iPhone 12. Het toestel is verkrijgbaar in meerdere kwaliteiten, zo kan je kiezen van een toestel dat in gebruikte staat is tot een toestel dat zo goed als nieuw is!

 2. Zo goed als nieuw, zie jij het verschil?

  Koop je een iPhone refurbished, dan weet je zeker dat je voor hoge kwaliteit kiest. Experts hebben het toestel compleet van de binnen- en buitenkant gecontroleerd. Je kunt als consument zelf kiezen welke gradatie je kiest, zo zijn er A-grade, B-grade en C-grade toestellen beschikbaar. Wanneer je voor een A-grade toestel kiest zal je flink je best moeten doen om het verschil te zien met een nieuwe! Een A-grade toestel krijgt de gradatie “Zo goed als nieuw”.

 3. Bespaar het milieu

  Naast de flinke prijsbesparing die je doet, bespaar je ook het milieu. We leven namelijk in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt.

  E-waste is een begrip dat steeds een groter probleem wordt. Mensen kopen vaak een nieuw toestel en gooien hun oude iPhone op de afvalberg, hierdoor ontstaat E-waste. Een refurbished iPhone krijgt gelukkig een tweede leven en wordt niet op de afvalberg gegooid. Je helpt het milieu dus een handje mee met het kopen van een gereviseerde iPhone.

 4. 1 jaar langer garantie

  Refurbished iPhones hebben 1 jaar langer garantie dan de standaard Apple garantie. Hier kan je als consument van profiteren. Je krijgt bij FixjeiPhone standaard 24 maanden garantie op elke refurbished iPhone, zelfs op de batterij. Naast twee jaar garantie heb je ook retourtijd om het toestel te retourneren.

 5. Refurbished iPhone
 6. Meer zekerheid dan een tweedehands toestel

  Het verschil tussen een tweedehands toestel en een refurbished iPhone is de kwaliteit. Wanneer je een refurbished iPhone koopt, weet je zeker dat je kwaliteit geleverd krijgt.

  Elke refurbished iPhone van FixjeiPhone is voorzien van het Keurmerk Refurbished. Dit houdt in dat alle refurbished iPhones in het assortiment voorzien zijn van onderdelen van zeer hoge kwaliteit. Met het Keurmerk Refurbished weet je als consument zeker dat de garantie klopt en het toestel compleet in orde is.

  Bij een tweedehands iPhone weet je vaak niet wat je koopt. Het toestel kan er aan de buitenkant goed uitzien, maar van binnen technisch niet in orde zijn. Een tweedehands iPhone wordt vaak niet eens gecontroleerd voordat deze wordt verkocht.

  Naast dat het tweedehands toestel technisch niet in orde kan zijn, krijg je vaak ook niet de benodigde accessoires geleverd. Onze refurbished iPhones worden standaard geleverd met alle benodigde accessoires zoals een oplader en een simkaart injector. Zo weet je zeker dat je direct van je nieuwe betrouwbare refurbished iPhone kunt genieten.

 7. Elke type iPhone is refurbished te verkrijgen

  Een andere redenen om een refurbished iPhone te kopen is dat elke type iPhone wel gereviseerd te verkrijgen is. Mensen kiezen tegenwoordig niet meer voor het nieuwste model, omdat deze vaak wat meer geld kosten. Wil je niet te veel geld betalen? Dan kan je kiezen voor een wat oudere type iPhone, zoals de iPhone SE. Zoek je toch naar een wat nieuwer model? Dan is de refurbished iPhone XS of de iPhone XR het perfecte toestel voor jou.

 8. Minder afschrijven op de waarde

  De grootste afschrijving van een toestel is het moment dat je de nieuwe iPhone uit de verpakking haalt. Refurbished iPhones hebben al een groot gedeelte van deze dure afschrijving achter de rug, hierdoor schrijft het toestel minder hard af. Wanneer jij je refurbished toestel weer wilt verkopen verlies je minder geld. Je bespaart niet alleen op de aanschaf maar zelfs op de afschrijving.

 9. Je krijgt wél accessoires bij je iPhone

  Sinds de laatste iPhone 12 en de iPhone 12 Pro levert Apple geen accessoires meer bij je iPhone wat veel mensen echt niet vinden kunnen. Refurbished iPhones worden altijd wel geleverd met accessoires. Zo ontvang je altijd een adapter met oplaadkabel en simkaart injector.

 10. Elke refurbished iPhone is simlockvrij

  Het kan voorkomen dat Apple iPhones vanuit providers worden geleverd met een simlock op het toestel, hierdoor kan je het toestel alleen gebruiken wanneer je de simkaart gebruikt van de provider die de simlock op het toestel heeft gezet. Tijdens het testproces worden toestellen gecontroleerd op simlock en hierdoor ontvang je bij FixjeiPhone altijd toestellen die simlockvrij zijn.

 11. Refurbished iPhone
 12. Even lang retourneren

  Vanuit Apple en andere grote webshops krijg je standaard 14 dagen retourrecht op je gloednieuwe iPhone. FixjeiPhone hanteert net als Apple dezelfde retourtermijn. Je moet namelijk zorgeloos je aankoop kunnen testen!

 13. Een iPhone voor een Android prijs

  Niet iedereen heeft het budget om een nieuwe iPhone te kunnen kopen, terwijl ze wel graag een Apple willen hebben in plaats van een Android. Door de opkomst van de Refurbished iPhones kunnen deze mensen zich wel een Apple smartphone veroorloven met de zekerheid van een nieuwe iPhone.

 14. Geen maandelijkse toestelkosten

  Velen van ons kopen tegenwoordig een toestel op afbetaling bij bijvoorbeeld een T-mobile of Vodafone. Je betaalt vaak het toestel binnen een looptijd van 1 a 2 jaar terug waardoor je hogere maandelijkse kosten hebt. Koop je een refurbished iPhone dan heb je veel meer vrijheid bij het selecteren van een abbo die goed bij je past en ben je maandelijks goedkoper uit. De volgende reden sluit dan goed hierop aan.

 15. Voorkom een BKR registratie

  Als jij je iPhone niet op afbetaling koopt maar gewoon in 1 keer betaald dan bespaar jij je een BKR registratie. Deze registratie kan soms onhandig zijn als een nieuwe hypotheek wilt afsluiten. Met de aanschaf van een refurbished iPhone heb je hier geen last van.

 16. Goedkoper om te repareren

  Iedereen herkent het wel... je iPhone valt, je vraagt je af of het scherm nog heel is gebleven. Het is vaak makkelijker en goedkoper om een “ouder” Apple model te repareren dan het allernieuwste toestel. Zo zijn de onderdelen van de “eerdere” modellen altijd op voorraad en zijn deze onderdelen ook goedkoper in aanschaf.

 17. Bepaal zelf je aanschafprijs

  Het aanbieden van verschillende iPhone condities heeft als voordeel dat jij nog meer keuze hebt. Zoek je een toestel die er zo goed als nieuw uitziet, ga dan voor een A-Grade. Vind je het belangrijk dat een toestel perfect werkt maar maakt een krasje of deukjes jou niet uit? Kies dan voor een c-grade refurbished apple, hiermee bespaar je al snel 60 euro extra.

Conclusie

Nu wij jou 15 redenen hebben gegeven om een refurbished iPhone te kopen, is het aan jou om de overweging te maken. Waarschijnlijk twijfel je niet meer! Je bespaart met het kopen van een refurbished iPhone een flink geldbedrag, je bespaart het milieu, je koopt een zo goed als nieuw simlock vrij toestel, je geniet van een lange garantietermijn, je hebt meer zekerheid dan bij het kopen van een tweedehands iPhone en elk type iPhone is wel refurbished te verkrijgen. Verder heb je geen hoge maandelijkse kosten, geen BKR-registratie en ontvang je altijd accessoires bij je aankoop. Laatste reden, je koopt een iPhone met 2 jaar garantie voor een Android prijs.

Wil je meer weten over refurbished iPhones? Lees dan ook onze veelgestelde vragen over refurbished iPhones of een interessante blog over hoe refurbished samen gaat met duurzaamheid om e-waste te verminderen.

Klanttevredenheid van Fixje over Refurbished iPhones

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een refurbished iPhone aan te schaffen bij Fixje. Klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk, wij doen dan ook alles om onze klanten tevreden te houden. We zijn inmiddels sinds 2013 bezig en weten als geen ander wat goede kwaliteit is!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie