Tweedehands iPhone of refurbished?
BLOG

Tweedehands iPhone of refurbished?

Op 2 september 2023, door Davey
6 reacties 5 min. leestijd

Twijfel je over een Tweedehands iPhone of refurbished? 2023 is het jaar dat je niet meer alles altijd gloednieuw koopt. Want wij Nederlanders houden natuurlijk van geld besparen. Grofweg is een refurbished iPhone vaak 50% goedkoper dan wanneer je een nieuwe iPhone aanschaft. De populariteit van refurbished iPhones neemt hierdoor extreem toe.

Maar is een refurbished iPhone hetzelfde als een gebruikte of tweedehands iPhone? Bij de consument bestaat hier veel verwarring over, tijd om dit op te lossen! De vraag “Wat zijn refurbished toestellen?” hebben we al beantwoord. In dit artikel leggen we je graag uit wat de verschillen zijn tussen een refurbished en gebruikte iPhone.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Wat is het verschil tussen een tweedehands of refurbished iPhone?

We zien geregeld de vraag “wat is het verschil tussen tweedehands of refurbished?” voorbij komen. Veel mensen associëren refurbished met gebruikt, maar dat is niet het geval. Hier zitten belangrijke verschillen tussen en die leggen we je graag uit.

“Wist je dat het kopen van een refurbished iPhone beter voor het milieu is dan nieuwe iPhones? De levenscyclus van het toestel wordt hierdoor namelijk verlengd en het scheelt weer een nieuw device. Zo draag je bij aan een betere wereld.”

Wat is een refurbished iPhone?

Gebruikt of refurbished, verschil in kwaliteit

Een refurbished device wordt ten eerste altijd door reparatie specialisten grondig onderzocht. Elk device wordt vakkundig gecontroleerd op eventuele beschadigingen, defecten en op waterschade. Voor iemand met weinig technische kennis is dit lastig zelf te constateren. Let er wel op dat het controleproces per aanbieder verschilt. Dit is een belangrijk aandachtspunt in het proces van een iPhone kopen en wordt bij Fixje grondig uitgevoerd.

Waar komt een refurbished iPhone vandaan?

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Fixje staat voor kwaliteit!

De kwaliteit van een gebruikte “tweedehands” iPhone die je bijvoorbeeld via Marktplaats koopt valt vaak te betwisten. Het toestel kan er van de buitenkant nog piekfijn uitzien, technisch kan het een drama zijn. Zo krijgen wij via onze reparatie service ook vaak recent aangeschafte tweedehands toestellen binnen met goedkope namaak onderdelen of zelfs waterschade.

Wij controleren onze Refurbished iPhones op meer dan 50 punten. Natuurlijk beoordelen we de optische maar ook de technische staat van het device. Elke iPhone wordt gecontroleerd op krassen en andere beschadigingen. Natuurlijk checken we de kwaliteit van de onderdelen en werking. Met onze infografic willen we je een betere kijk geven op ons controleproces.

50 punten waarop wij elke refurbished iPhone controleren

50 punten waarop wij elke refurbished iPhone controleren

Mocht een device gebreken vertonen, dan wordt het betreffende onderdeel vervangen met nieuwe onderdelen van alleen de allerhoogste kwaliteit. Stel dat de batterij onvoldoende is dan wordt er een nieuwe batterij geplaatst in de iPhone.


Garantie op een refurbished iPhone

Hoelang geeft een Marktplaats aanbieder garantie? Refurbished iPhones worden standaard met 12 of 24 maanden garantie te koop aangeboden. Dit wisselt wel per aanbieder, wij geven 2 jaar garantie. Dit geven we natuurlijk niet voor niets. Wij staan voor onze kwaliteit en hiermee willen we het aan jou bewijzen. Wel geven wij garantie op de gehele iPhone en op elk onderdeel (ook op bijvoorbeeld de batterij).

Verder heb je als consument recht op 14 dagen bedenktijd, bij Fixje geven we je standaard 14 dagen de tijd. Dus koop je een refurbished iPhone, maar voldoet deze niet aan je verwachtingen, dan kan je die altijd retourneren. Je koopt een nieuw toestel altijd met zekerheid.

Daarom een refurbished iPhone van Fixje

Ervaringen refurbished iPhone

De consumentenbond heeft hier een interessant onderzoek naar gedaan. Hieruit blijkt dat 50% van de respondenten in de toekomst een refurbished iPhone overweegt. Het is belangrijk dat je als consument voor een betrouwbare aanbieder kiest. Kies daarom altijd een webwinkel die bij je past en waar je een goed gevoel bij hebt. Kijk vooral naar het gemiddelde cijfer en het aantal beoordelingen dat een aanbieder heeft verzameld. Dit geeft een goed beeld van de aanbieder en zo ben je er zeker van dat de refurbished iPhone aan je wensen voldoet!

Aanbieders weergeven de conditie van de refurbished toestellen vaak met sterren. Deze indeling (kwalificatie) kan per webshop verschillen. Onze 5 sterren kwalificatie: Het toestel verkeert in een zeer nette conditie en heeft micro gebruikerssporen (vrijwel niet zichtbaar). Het toestel is daadwerkelijk zowel optisch als technisch als nieuw. Dit is dan ook wat onze klanten ervaren over onze kwaliteit!

Fixje heeft ruim 100.000+ beoordelingen met een 9,2 als gemiddeld cijfer.

Nieuwe accessoires bij een refurbished

Bij een refurbished iPhone van Fixje ontvang je standaard (allemaal nieuw):

 • Gecertificeerde iPhone lightning kabel
 • Gecertificeerde iPhone adapter
 • En een simkaart pinnetje

Zo kan je direct zorgeloos van je iPhone genieten.

Voordelen refurbished iPhone in vergelijking met een Tweedehands of nieuwe iPhone

 • Goedkoper dan een nieuwe iPhone, je bespaart dus in veel gevallen tot wel 50% op de nieuwprijs!
 • Een refurbished iPhone is gecontroleerd en wordt geleverd met 2 jaar garantie
 • Meer zekerheid dan met een tweedehands iPhone, deze krijg je altijd zonder garantie en vaak zonder of met gebruikte accessoires
 • Je kunt je refurbished smartphone altijd retourneren, wettelijke bedenktijd is 14 dagen (wij geven zelfs 14 dagen)
 • Bijdrage aan een duurzame samenleving!

De populairste refurbished iPhones

Bijna elke type iPhone is refurbished verkrijgbaar. Fixje kan elke model iPhone leveren in verschillende kleuren en opslaggeheugen. Naast refurbished iPhones bieden we ook refurbished iPads, Samsung smartphones en Refurbished MacBooks aan. Bekijk hieronder de meest populaire refurbished iPhone modellen:

Heb je vragen over onze refurbished iPhones?

Heb je nog vragen over het je nieuwe smartphone kopen? Neem dan direct contact met ons op via de live chat op de website zodat wij je direct kunnen adviseren!

Klanttevredenheid van Fixje over Refurbished iPhones?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een refurbished iPhone aan te schaffen bij Fixje. Klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk, wij doen dan ook alles om onze klanten tevreden te houden. We zijn inmiddels ruim 10 jaar bezig en weten als geen ander wat goede kwaliteit is.

Met ruim 100.000+ beoordelingen met gemiddeld een 9,2 als cijfer zijn we dan ook trots op dit geweldige beoordelingscijfer!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties op “Tweedehands iPhone of refurbished?

 • Davey
  Heb een iPhone A1457 die niet meer werkt (dochter hade deze meegenomen naar Indië)
  Is er een mogelijkheid om de foto’s te recupereren
  Heb reeds master board uitgenomen
  Gr

  De jaeger dirk op 6 april, 2020
  • Hallo Dirk,

   Je kunt de iPhone eventueel voor dataherstel naar ons opsturen.
   Neem hiervoor gerust even contact op met onze klantenservice.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 6 april, 2020
 • De XS series en 11 die te koop zijn bij jullie in refurbished uitvoering… Zijn deze dan ook nog waterdich?
  Of is dat nu niet meer van toepassing?
  Ik kan het nergens vinden

  Alex op 7 september, 2020
  • Hallo Alex,

   De iPhone XS is inderdaad beperkt waterbestendig.
   De iPhone 11 bieden wij momenteel overigens nog niet aan.

   Hiervoor worden er echter geen garanties gegeven, dit doet Apple zelf namelijk ook niet.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPHone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 7 september, 2020
 • Beste, we zijn woonachtig in Belgie en hebben een Belgische provider . Kunnen we bij jullie dan ook een refurbished iPhone kopen. ??

  Jacobs Danny op 10 april, 2021
  • Onze Refurbished iPhones zullen ook gewoon met een Belgische provider functioneren, dit is zeker mogelijk!

   Fixje Davey op 11 april, 2021

Geef een reactie