iPhone 12 Pro scherm vervangen
HANDLEIDING

iPhone 12 / 12 Pro scherm vervangen

Dit heb je nodig

Nog 10 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone 12 of iPhone 12 Pro scherm vervangen met behulp van een video? In deze handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je het scherm kunt vervangen. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro hebben hetzelfde scherm en de reparatie wordt op exact dezelfde manier uitgevoerd.

Waarom zelf repareren?
We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen kiezen voor het repareren van een toestel in plaats van het aanschaffen van een nieuw toestel. Hierdoor zorgen wij er samen voor dat er minder toestellen op de grote e-waste stapel terechtkomen.

Signalen van een kapot iPhone 12 of 12 Pro scherm:

 • De iPhone 12 of 12 Pro heeft geen beeld meer, maar je kunt nog wel geluiden horen als deze aanstaat. Ook werkt de trilmotor wel als je deze gebruikt.
 • De iPhone 12 of iPhone 12 Pro heeft rare strepen of vlekken in het OLED
 • De touch van de iPhone 12 of 12 Pro werkt slecht of niet
 • Het glas van de iPhone 12 of iPhone 12 Pro is gebarsten
 • Het scherm van de iPhone 12 of 12 Pro laat los van het frame (kijk goed of het frame niet ingedeukt is waardoor het snel weer gebeurt)

Een goede diagnose is belangrijk
Voor je aan de reparatie begint is het belangrijk om een goede diagnose te maken. Zo is bijvoorbeeld het vervangen van het scherm niet altijd de oplossing wanneer je iPhone niet meer aan gaat. Dit kan onder andere ook worden veroorzaakt door een kapotte batterij of kortsluiting in het moederbord. Weet je niet zeker welke iPhone je hebt? Gebruik dan deze pagina om je controleren welke iPhone je hebt.

Belangrijk tijdens de iPhone 12 / 12 Pro scherm reparatie

Bekijk de video goed voordat je aan de reparatie begint. Wees voorzichtig bij de oorspeaker en sensor kabel zodat je deze niet beschadigt (kabel is verantwoordelijk voor de Face ID functie).

Kies voor hoge kwaliteit onderdelen
Gebruik voor het vervangen van het scherm altijd iPhone 12 of iPhone 12 Pro onderdelen van de hoogste kwaliteit. Kies daarnaast ook altijd voor goed gereedschap zodat je niets beschadigt tijdens het demonteren of monteren. Zo voorkom je onnodige fouten en kun je zelf focussen op de reparatie.

Bekijk onderstaande iPhone 12 / 12 Pro scherm reparatie video voordat je gaat beginnen aan deze reparatie. Je kunt de video op pauze zetten als het te snel gaat! Bekijk je deze video op een smartphone of tablet? Dan adviseren we om je device een kwartslag te draaien!

iPhone 12 / 12 Pro scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPhone 12 / 12 Pro scherm

Morgen in huis

 139,95
iPhone 12 / 12 Pro scherm A+ kwaliteit

Morgen in huis

 219,95

2 beoordelingen

Morgen in huis

 2,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2587 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 33,50

Conclusie iPhone 12 / 12 Pro scherm vervangen

We hopen dat je na het lezen van de handleiding en het bekijk van de video precies weet hoe je de scherm reparatie moet uitvoeren. Volg de video stap voor stap om zo geen fouten te maken tijdens de reparatie. We adviseren verder om altijd op een stabiele ondergrond te werken en met voldoende licht zodat je alles goed kunt zien. Wees voorzichtig bij de oorspeaker en sensor kabel zodat je deze niet beschadigt. Wij wensen je veel succes met de reparatie!

Fix het iPhone 12 of 12 Pro scherm en voorkom e-waste

Een kapot scherm is een van de meest voorkomende iPhone 12 en iPhone 12 Pro reparaties. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk iPhone reparaties worden uitgevoerd en dat kapotte iPhones niet zomaar ergens in de kast of op de e-waste stapel belanden. E-waste problemen worden steeds groter doordat er meer consumentenelektronica wordt gebruikt en weer wordt afgeschreven. Veel consumenten weten niet hoe je zelf een kapot apparaat moet repareren. Met Fixje willen wij dit probleem verbeteren.

Wat kan Fixje nog meer aanbieden?

Fixje verkoopt naast iPhone onderdelen ook onderdelen voor iPad, MacBook en Samsung. Naast het “zelf repareren” kan je ook terecht om je iPhone 12 scherm te laten repareren via onze opstuur service of in ons reparatiecentrum! Naast het stimuleren van reparaties hebben we andere duurzame alternatieven zoals de verkoop van refurbished iPhones, iPads en MacBooks. Deze apparaten leveren wij altijd met het Keurmerk Refurbished en met 2 jaar garantie. Sinds kort kun je ook je oude iPhone verkopen zodat we deze een tweede leven kunnen geven.

Heb je nog vragen over deze iPhone 12 (Pro) scherm reparatie? Plaats deze dan onder de handleiding. Dan kunnen wij of andere reparateurs je verder helpen! Natuurlijk kan je ook direct contact opnemen via de chat zodat een van onze specialisten je verder kan helpen.

Veelgestelde vragen over iPhone 12 / 12 Pro scherm reparatie

 • Vraag

  Kan ik zelf een iPhone 12 scherm vervangen?

  Antwoord

  Ja, dit is zeker mogelijk wanneer je de reparatie handleiding (met video) goed volgt. Bekijk van tevoren goed of jij denkt dat je de reparatie zelf kunt uitvoeren of dat je dit wilt laten doen (kan ook via Fixje).

 • Vraag

  Welk iPhone 12 / 12 Pro scherm moet ik kiezen?

  Antwoord

  Je kunt kiezen uit een standaard iPhone 12 / 12 Pro scherm en een iPhone 12 / 12 Pro scherm van A+ kwaliteit. Het verschil in de kwaliteit van het scherm zit in de kleuren, de pasvorm, sterkte van het glas en de gevoeligheid van het touchgedeelte.

 • Vraag

  Waarom ontstaat er een melding op het scherm na de reparatie?

  Antwoord

  Na het vervangen van de iPhone 12 /12 Pro scherm ontstaat er een melding wanneer dit niet wordt gedaan door een Apple-service provider. Hierdoor zal er een melding (eerste dagen op hoofdscherm en vervolgens bij instellingen) verschijnen. Deze melding heeft geen invloed op het functioneren van het scherm of de iPhone. De meeste mensen kiezen ondanks de melding er voor om het scherm te vervangen omdat het verder geen invloed heeft op de prestaties van de iPhone en het scherm.

 • Vraag

  Werkt Face ID nog na deze iPhone 12 / 12 Pro scherm reparatie?

  Antwoord

  Ja, als je de de reparatie goed hebt uitgevoerd zal deze gewoon blijven werken. De Face ID functie zal alleen niet meer werken wanneer je de voorcamera module of de oorspeaker en sensor kabel hebt beschadigd.

 • Vraag

  Kan ik de scherm melding voorkomen?

  Antwoord

  Je kunt deze melding voorkomen door de chip over te zetten van het oude scherm naar de nieuwe. Hiervoor heb je wel soldeer vaardigheden voor nodig. Eventueel kan je ook kiezen dat wij het scherm voor je vervangen via de opstuur service. Je kunt hier de reparatie mogelijkheden bekijken reparatie mogelijkheden.

 • Vraag

  Wat als deze reparatie niet lukt?

  Antwoord

  Heb je de onderdelen bij Fixje besteld en kom je niet uit de reparatie? Je kunt dan advies vragen van onze reparatie specialisten of wij kunnen de reparatie van je overnemen.

 • Vraag

  Kan defecte Face ID worden hersteld?

  Antwoord

  Aan de oorspeaker en sensor kabel zit de flood illuminator, als deze beschadigt kan het zijn dat Face ID niet meer werkt. Voor het herstellen van Face ID zet je de flood illuminator en ambient lightsensor (voor True Tone) over op een nieuwe kabel (solderen). Na deze reparatie werkt Face ID weer.

 • Vraag

  Kan je de TrueTone functie behouden?

  Antwoord

  Als je de True Tone functie wilt behouden kun je een iPhone scherm programmer gebruiken. Met behulp van een programmer kun je de informatie overzetten van het oude scherm naar het nieuwe. In deze handleiding kun je zien hoe je True Tone functie kunt behouden door de scherm informatie over te programmeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord