Voorgemonteerd iPhone SE 3 (2022) scherm en LCD vervangen
HANDLEIDING

Voorgemonteerd iPhone SE 3 (2022) scherm en LCD vervangen

Dit heb je nodig

Nog 9 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Eenvoudig en snel je iPhone SE 3 (2022) scherm en LCD vervangen? Bekijk dan deze uitgebreide iPhone SE 3 (2022) reparatie handleiding waarin we gebruik maken van een voorgemonteerd scherm! Je kunt het oude scherm ongeveer in 10 tot 20 minuten vervangen.

Waarom kiezen voor een voorgemonteerd scherm?

Het grote voordeel van een voorgemonteerd scherm is dat deze een stuk makkelijker te plaatsen is. Dit komt omdat de voorcamera kabel, oorspeaker, LCD beschermschild en de proximity sensor allemaal al op het nieuwe scherm zijn gemonteerd en je dit dus niet hoeft over te zetten.

Waarom zelf je iPhone SE 2022 scherm repareren?

We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen kiezen voor het repareren van een toestel in plaats van het aanschaffen van een nieuw toestel. Hierdoor zorgen we er samen voor dat er minder toestellen op de grote e-waste stapel terechtkomen.

Signalen van een kapot iPhone SE 3 (2022) scherm:

 • De iPhone SE 3 (2022) heeft geen beeld meer, maar je kunt nog wel geluiden horen als deze aanstaat. Ook werkt de trilmotor wel als je deze gebruikt.
 • De iPhone SE 3 (2022) heeft rare strepen of vlekken in het LCD
 • De touch van de iPhone SE 3 (2022) werkt slecht of niet
 • Het glas van de iPhone SE 3 (2022) is gebarsten
 • Het scherm van de iPhone SE 3 (2022) laat los van het frame (kijk goed of het frame niet ingedeukt is waardoor het snel weer gebeurt)

Een goede diagnose is belangrijk
Voor je aan de reparatie begint is het belangrijk om een goede diagnose te maken. Zo is bijvoorbeeld het vervangen van het scherm niet altijd de oplossing wanneer je iPhone niet meer aan gaat. Dit kan onder andere ook worden veroorzaakt door een kapotte batterij of kortsluiting in het moederbord. Weet je niet zeker welke iPhone je hebt? Gebruik dan deze pagina om je controleren welke iPhone je hebt.

Belangrijk tijdens de iPhone SE 3 (2022) schermreparatie

Bekijk de video goed voordat je aan de reparatie begint. Wees voorzichtig bij de home button kabel zodat je deze niet beschadigt (deze kabel is verantwoordelijk voor de touch ID functie).

Kies voor hoge kwaliteit onderdelen
Gebruik voor het vervangen van het scherm altijd iPhone SE 3 (2022) onderdelen van de hoogste kwaliteit. Kies daarnaast ook altijd voor goed gereedschap zodat je niets beschadigt tijdens het demonteren of monteren. Zo voorkom je onnodige fouten en kun je zelf focussen op de reparatie.

iPhone SE 3 (2022) scherm vervangen (video):

Dit heb je nodig

Nog 9 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Conclusie bij voorgemonteerd iPhone SE 3 (2022) scherm vervangen

Het vervangen van het scherm en LCD is met behulp van dit voorgemonteerde scherm zeer eenvoudig te doen. Bekijk de video altijd goed voordat je begint aan de reparatie. Volg de video stap voor stap om zo geen fouten te maken tijdens de reparatie. We adviseren verder om een stabiele ondergrond te werken en met voldoende licht zodat je alles goed kunt zien. Wees voorzichtig bij de home button kabel zodat je deze niet beschadigt. Wij wensen je veel succes met de reparatie!

Fix het iPhone SE 3 (2022) scherm en voorkom e-waste

Een kapot scherm is dé meest voorkomende iPhone SE 3 (2022) Max reparatie. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk iPhone reparaties worden uitgevoerd en dat kapotte iPhones niet zomaar ergens in de kast of op de e-waste stapel belanden. E-waste problemen worden steeds groter doordat er meer consumentenelektronica wordt gebruikt en weer wordt afgeschreven. Veel consumenten weten niet hoe je zelf een kapot apparaat moet repareren. Met Fixje willen wij dit probleem verbeteren.

Wat kan Fixje nog meer aanbieden?

Fixje verkoopt naast iPhone onderdelen ook onderdelen voor iPad, MacBook, Apple Watch, Samsung, PlayStation en Nintendo Switch. Naast het “zelf repareren” kan je ook terecht om je iPhone SE 3 (2022) scherm te laten repareren via onze opstuur service of in ons reparatiecentrum! Naast het stimuleren van reparaties hebben we andere duurzame alternatieven zoals de verkoop van refurbished iPhones, iPads en MacBooks. Deze apparaten leveren we altijd met het Keurmerk Refurbished en met 2 jaar garantie. Sinds kort kun je ook je oude iPhone verkopen zodat we deze een tweede leven kunnen geven.

Heb je nog vragen over deze iPhone SE 3 (2022) scherm reparatie? Plaats deze dan onder de handleiding. Dan kunnen we of andere reparateurs je verder helpen! Natuurlijk kun je ook direct contact opnemen via de chat zodat een van onze specialisten je verder kan helpen.

Veelgestelde vragen over iPhone SE 3 (2022) scherm reparatie

 • Vraag

  Kan ik zelf een iPhone SE 3 (2022) scherm vervangen?

  Antwoord

  Ja, dit is zeker mogelijk wanneer je de reparatie handleiding (met video) goed volgt. Bekijk van tevoren goed of jij denkt dat je de reparatie zelf kunt uitvoeren of dat je dit wilt laten doen (kan ook via Fixje).

 • Vraag

  Welk iPhone SE 3 (2022) scherm moet ik kiezen?

  Antwoord

  Je kunt kiezen uit een standaard iPhone SE 3 (2022) scherm en een iPhone SE 3 (2022) scherm van A+ kwaliteit. Het verschil in de kwaliteit van het scherm zit in de kleuren, de pasvorm, sterkte van het glas en de gevoeligheid van het touchgedeelte. Daarnaast bieden wij ook setjes aan die compleet worden geleverd met een frame sticker en gereedschap.

 • Vraag

  Werkt de touch ID functie nog na deze iPhone SE 3 (2022) scherm reparatie?

  Antwoord

  Ja, als je de de reparatie goed hebt uitgevoerd zal deze gewoon blijven werken. De touch ID functie zal alleen niet meer werken wanneer je de home button kabel hebt beschadigd.

 • Vraag

  Wat als deze reparatie niet lukt?

  Antwoord

  Heb je de onderdelen bij Fixje besteld en kom je niet uit de reparatie? Je kunt dan advies vragen van onze reparatie specialisten of wij kunnen de reparatie van je overnemen.

 • Vraag

  Kan defecte touch ID worden hersteld?

  Antwoord

  Een defecte touch ID kan in de meeste gevallen worden hersteld door de kabel te herstellen. De reparatie specialisten van Fixje kunnen deze reparatie in de meeste gevallen succesvol voltooien.

 • Vraag

  Werkt de TrueTone functie na het vervangen van het scherm?

  Antwoord

  Na het vervangen van een het scherm werkt de True Tone functie niet meer. Deze functie zorgt ervoor dat het witbalans wordt aangepast naar de omgeving van de iPhone. Als je deze functie wilt behouden kun je een scherm programmer gebruiken en de voorcamera kabel overzetten van het oude scherm.

iPhone scherm reparatie handleidingen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie