iPhone 5 scherm en LCD vervangen
HANDLEIDING

iPhone 5 scherm en LCD vervangen

Dit heb je nodig

Nog 5 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Als je iPhone 5 is gevallen en je iPhone 5 scherm kapot is, baal je er echt van. Gelukkig laat ik je in dit bericht zien hoe simpel het is om het scherm van de iPhone 5 zelf te repareren. De reparatie van het scherm van de iPhone 5 duurt ongeveer 10 - 15 minuten. In de reparatie video in dit bericht laat ik je precies zien van A tot Z hoe jij het scherm van de iPhone 5 vervangt.

Belangrijk is dat je tijdens de reparatie erg voorzichtig bent. In de video hoor je mij ook veel zeggen dat je voorzichtig moet zijn voor de weerstanden op het moederbord van de iPhone 5. Het hebben van goede iPhone reparatieset is erg belangrijk, slecht gereedschap maakt repareren veel lastiger en kan daarnaast schroeven of zelf onderdelen in je iPhone beschadigen en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt.

iPhone 5 scherm reparatie:

Tijdens de reparatie raden we aan om rustig en zorgvuldig te werk te gaan. Veel mensen vinden het lastig om alle schroeven goed op te bergen, speciaal voor deze mensen raden wij aan om een magnetische schroefmat te gebruiken. Tijdens de reparatie is het belangrijk om onderstaande video goed te volgen (zo maak je geen fouten).

Bij het vervangen van een scherm moet je onderstaande onderdelen overzetten van het oude scherm naar het nieuwe scherm. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een voorgemonteerd iPhone 5 scherm (dan hoef je niets over te zetten).

Overzetten bij iPhone 5 scherm:

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 5 scherm en LCD vervangen (video)

Dit heb je nodig

Nog 5 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Verschil standaard iPhone 5 scherm en A+ kwaliteit

Er zijn veel verschillende soorten iPhone 5 schermen op de markt en zien we vaak prijzen die erg ver uit elkaar liggen. Bij Fixje heb je een gegarandeerd een goed iPhone 5 scherm voor een eerlijke prijs. Alle schermen die wij verkopen zijn uitgebreid getest door een van de mensen uit het reparatie team, zo weet je zeker dat je een goed werkend scherm ontvangt. De prijsverschillen tussen de schermen komt door onderstaande verschillen kwaliteit:

 • De A+ kwaliteit heeft een beter LCD die hetzelfde beeld geeft als het originele scherm van Apple.
 • De A+ kwaliteit scherm is sterker dan het standaard scherm en zal daarom minder snel barsten (zelfde sterkte als het originele scherm van Apple).
 • De touch van het A+ kwaliteit scherm voelt beter en bij de standaard schermen ontstaat vaak ghost touch.

De standaard iPhone 5 schermen hebben we expres niet meer in ons assortiment, omdat de LCD niet de kwaliteit hebben die wel in Nederland gewend zijn. De touch bevriest vaak en de schermpjes reageren uit zichzelf.

Kom je er even niet uit?

Heel soms komt het voor dat het scherm na de reparatie niet meer werkt. Als eerste wil ik je een tip geven: door de batterij los te maken van het moederbord en vervolgens direct weer aan te sluiten wil je iPhone wel eens opnieuw verbinding maken met het scherm. Vaak is dit de oplossing. Wanneer het scherm na het losmaken van de batterij nog steeds niet werkt dan kan het zijn dat het scherm dat je gekocht hebt defect of kapot is. Dit kan je controleren door het scherm op een andere iPhone 5 aan te sluiten.

Direct aan de slag

Na het lezen van dit uitgebreide artikel en het bekijken van de reparatievideo weet je alles om zelf je scherm te repareren. Onthoud altijd dat het erg belangrijk is om gebruik te maken van goed gereedschap. Fixje maakt alleen gebruik van iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit omdat wij niet achter de kwaliteit staan van slechte copy onderdelen. Hierboven heb je kunnen lezen wat de verschillen zijn in kwaliteit. Je kunt een iPhone 5 scherm bestellen in onze webshop »

Fixje wenst je veel succes met het repareren van je iPhone 5 scherm. Volg de reparatie handleiding en video goed tijdens de reparatie. Mocht je er tijdens de reparatie niet uitkomen laat dan onder aan dit bericht een reactie achter, wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Heb je nog vragen over het zelf vervangen van je iPhone 5 scherm of over het onderdeel dat je wilt kopen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie!

Wat kan Fixje nog meer aanbieden?

Fixje verkoopt naast iPhone onderdelen ook onderdelen voor iPad, MacBook, Apple Watch, Samsung, PlayStation en Nintendo Switch. Naast het “zelf repareren” kan je ook terecht om je iPhone te laten repareren via onze opstuur service of in ons reparatiecentrum! Naast het stimuleren van reparaties hebben we andere duurzame alternatieven zoals de verkoop van refurbished iPhones, iPads en MacBooks. Deze apparaten leveren we altijd met het Keurmerk Refurbished en met 2 jaar garantie. Sinds kort kun je ook je oude iPhone verkopen zodat we deze een tweede leven kunnen geven.

iPhone scherm reparatie handleidingen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

46 reacties op “iPhone 5 scherm en LCD vervangen

 • wel leuk, dat werken met die zuignap, maar als je glasplaat gebarsten is door een val zal dat niet gaan lukken.
  hoe doe je het dan ?

  tn op 6 maart, 2014
  • Hallo Tn,

   Dat is een goede vraag. Als je de grote plastic connector opener gebruikt kan je het scherm ook los wrikken van het frame. Zo kan je het scherm van de iPhone 5 als nog vervangen.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Davey Groothedde op 6 maart, 2014
  • Of je plakt er eerst tape over en dan kan je verder

   Caro op 30 juni, 2016
 • Leuke demonstratie!

  Ik heb wel nog een vraag… Jullie zeggen dat het gaat om “originele” onderdelen. Maar zover bekend verkoopt Apple geen LCD’s als reserve-stuk, dus ga ik er vanuit dat het om een compatibel onderdeel/LCD gaat?

  Ik vraag me dus af in hoeverre de kwaliteit van de LCD die jullie leveren zich dan verhoudt tot de originele retina-display. en of die even goed is dan de LCD die ze je er in de Apple Store Genius Bar opnieuw in monteren…

  Groeten,

  Renaat

  renaatski op 11 maart, 2014
  • De schermen die wij verkopen zijn van de meest hoge kwaliteit A kwaliteit), deze kwaliteit is dan ook zeker te vergelijken met de kwaliteit die Apple levert. Het scherm bestaat dan ook uit een Apple LCD met daarbij overige onderdelen zoals het frame en het glas van de meest hoge kwaliteit zodat het optimaal functioneert. Voorheen verkochten wij ook schermen van standaard kwaliteit (tot 11-2016) maar vanwege het niet voldoende functioneren van deze standaard schermen voor de modellen iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s en iPhone SE (veel ghost touch problemen en niet goed functioneren van de touch) hebben we besloten om deze schermen alleen in A kwaliteit te verkopen.

   Fixje Davey op 24 april, 2017
 • Beste Davey,
  heb het scherm vervangen, alles doet het weer
  Echter de homeknop werkt niet meer, vingerprint wel
  Wat kan de oorzaak zijn, voor dat ik hem weer open ga maken 🙂

  Heb software home knop aangezet voor zolang

  groet

  Albert

  Albert op 21 augustus, 2014
  • Albert,

   Geen idee of dat je de iphone nog hebt. Is inmiddels al 2 jaar geleden. Dit probleem constateerde ik ook nadat ik het scherm had vervangen. Nu is het zo dat er twee gouden pinnetjes zorgen voor de werking van de home-button die kunnen naar beneden gedrukt zijn door de reparatie. Als je die weer voldoende omhoog wurmt dan moeten die pinnetjes weer connectie maken met de twee gouden rondjes van de home-button.
   Ik weet niet hoe ik het anders kan verwoorden maar zodra iemand dit ook ervaart en ernaar gaat kijken, begrijpt hij/zij wat ik bedoel.

   Succes!

   Mvg,
   Katja

   Katja op 19 augustus, 2016
 • Heb net mijn scherm van de Iphone 5 vervangen, dit is gelukt maar zit daarna in een soort loop, apple logo verschijnt, dooft weer en verschijnt weer, toestel lijkt ook niet te reageren op de knoppen en wordt ook niet gezien in itunes

  marco smit op 22 november, 2014
  • Beste Marco,

   het lijkt erop dat er in de het scherm een storing zit. Hoewel al onze schermen getest worden voor verzending komt het heel soms voor dat tijdens de verzending het scherm beschadigt raakt. Als je contact met ons opneemt zullen wij je verder helpen met de reparatie en je een nieuw scherm opsturen (wel na controle van het oude scherm).

   Met vriendelijke groet,

   Davey Groothedde
   iPhone reparateur

   Davey op 23 november, 2014
 • Hoe steek je hem terug in elkaar?

  Louisa op 30 november, 2014
 • Ik kan mijn scherm er niet helemaal in krijgen… Hoe kan ik het er weer normaal in krijgen door het niet kapot te maken?

  Shania op 3 december, 2014
 • Hallo ik heb gisteren een iPhone 5 van iemand gekocht! De iPhone werkt perfect alleen nou viel mij op dat als de achtergrond wit is!! dan zie je een roze gloed! Zou iemand weten wat dat is? Of water er kapot is?

  Gr Pim

  Pim op 4 december, 2014
  • Dat komt waarschijnlijk omdat het scherm er niet zo goed en zit. Ik heb het ook omdat ik het er niet in krijg. Ik heb mijn schroeven er weer in gedaan en nu heb ik dat ook. Je scherm is dus een beetje geforceerd.

   Shania op 4 december, 2014
   • Bedankt voor de informatie Shania!
    Maar de vorige eigenaar zegt dat hij helemaal goed was! Zij had de iPhone 5 op gestuurd (aangetekend)
    In een best wel grote doos! Met lucht kussentjes er in.
    Maar de inhoud van het doosje van de iPhone 5 was er tijdens de verzending allemaal uit gegaan… Er is in ieder geval niet rustig mee om gegaan!
    Maar wat ik eigenlijk het belangrijkste vind! Is hoe moet ik het moet fixen?

    Pim op 5 december, 2014
 • Ik zou het ook liefst willen weten wat ik er mee kan doen :/

  Shania op 10 december, 2014
 • Hoi goedeavond

  Ik heb vandaag het beeldscherm en de accu van mijn iphone 5 vervangen.
  Mijn iphone werkt verder weer helemaal perfect maar na een aantal uur viel het beeldscherm van mijn beeldscherm ineens weg als k nu op de aan/uit knop boven op de telefoon druk dan zie je het beeldscherm wel “zwart”oplichten en als k hem een harde reset geef (aan/uit knop en thuisknop tegelijk indrukken) dan gaat hij ook uit en weer aan alleen normaal hoort de appel in beeld te komen en je ziet wederom weer alleen het scherm “zwart” oplichten maar verder is er niks te zien. Weet iemand waar het aan kan liggen of wat er aan de hand is?

  S.w op 4 januari, 2015
  • ik heb het zelfde probleem dan is of de conector kapot of het kabeltje

   jsjxnnfjrrkk op 27 november, 2016
 • Hallo,
  Ik heb een dringende vraag. Ik heb het scherm vervangen en hij werkte perfect. Totdat de volgende dag de touch screen ineens nergens meer op reageert. Heb toen opnieuw het scherm vervangen en hetzelfde verhaal. De hele dag was de telefoon als nieuw. Tot het eind van de dag waarop de touch screen weer helemaal niet reageerde.
  Wat moet ik doen!? Weer een nieuw scherm kopen? Of maak ik een fout met repareren? Ik ontkoppel de batterij wel wanneer ik een scherm vervang..

  Laura op 30 januari, 2015
  • Hallo Laura,

   Dat is een goeie vraag. Het is mogelijk dat je scherm niet goed vast zit op het moederbord. Maar je verteld al dat het constant weer gebeurd. Als ik jou was zal ik het scherm nog één keer er opnieuw op zetten en als dit probleem weer terug komt dan moet je wel een nieuw scherm monteren.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Davey op 30 januari, 2015
 • mijn scherm is vervangen, door iemand anders welliswaar.
  maar nu geeft hij foutmeldingen op een grijs scherm, ook werd hij daarna rood.

  als ik hem wil aansluiten op mijn macbook om hem te herstellen kan dit ook niet.
  wat is het probleem? een softwarefout? maar hoe kan dit opgelost worden

  sharon op 24 februari, 2015
  • Hallo Sharon,

   Dit probleem heb ik nog geen ervaring mee. Het lijkt erop dat het LCD van het scherm kapot is. Het bedrijf wat jou scherm heeft vervangen kan er een nieuwe op zetten. Mocht dit niet de oorzaak zijn dan is het knullig en onzorgvuldig gerepareerd en is er waarschijnlijk iets kapot gegaan op het moederbord.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Davey op 24 februari, 2015
 • Hallo allemaal,
  heb een probleem met mijn iPhone 5
  Ik heb men iPhone daarstraks laten vallen en hij is op de zijkant van het scherm gevallen sindsdien reageert die nergens meer op.
  Het rare is dat de Apple logo er wel op komt als hij aangesloten is maar die verdwijnt erna weer en dan komt die opnieuw tevoorschijn en dan weer weg.. als ik hem met iTunes verbindt krijg ik wel een reactie dat die men iPhone herkent, mijn serie nummer komt er ook op en iTunes heeft zelfs mijn IOS 8 software geupdate dat sinds vandaag beschikbaar was maar dan viel men verbinding met iTunes weer weg.

  Weet er iemand wat ik kan doen, of heeft iemand hetzelfde gehad met zijn iPhone ? zoja, wat hebben jullie ermee gedaan.

  Ik hoor het graag van jullie & tips zijn altijd welkom.

  mvg, Magdalena.

  Magdalena op 16 maart, 2015
  • zie mijn post hieronder.

   eddie op 19 maart, 2015
 • Hoi,
  Ik heb het scherm en de accu vervangen en alles ging prima, totdat ik hem weer probeerde aan te sluiten. De power button werkt niet meer en de home knop ook niet. Waar moet ik beginnen met troubleshooting? De home button zit alleen vast op het scherm toch? Waar kan ik de power button kabels vinden en troubles shooten.

  Mvg Nick

  Nick op 17 maart, 2015
 • Nick, je hebt waarschijnlijk de 2 chips beschadigd die de homebutton en lock knop aansturen. Dit gebeurt vrij vaak wanneer mensen de acu omhoog duwen aan de kant van het logic board. Je moederbord is helaas beschadigd en nu zal de reparatie een stuk duurder worden, als je een reparateur kan vinden die aan solderen doet tenminste.

  eddie op 19 maart, 2015
 • Beste davey,

  k zou graag willen weten of u een reparatie schroevendraaier set die te koop heeft die magnetisch is, en welke het meest geschikt is.

  En heb ik nog een kleine vraagje..ik heb vorige week een nieuwe lcd op mijn iphone 5 gerepareerd alleen gaat die niet aan, ik was ook de folie bescherm laagje vergeten van de lcd af te halen kan dat de boosdoener zijn?

  Ik hoop dat u me hiermee kan helpen.

  Ik zie uw reactie graag tegemoet.

  Met vriendelijke groet,

  Abdel

  Abdel op 31 oktober, 2015
 • Hallo Abdel,

  Het folie aan de achterkant op het LCD kan niet de boosdoener zijn van het niet werken van je scherm. Waarschijnlijk is het scherm kapot of niet goed gemonteerd. Het reparatieset is magnetisch zoals je ook in de reparatie videos kan zien.

  Groet,

  Davey Groothedde

  Fixje Davey Groothedde op 1 november, 2015
 • Davey,

  Nu heb ik een probleem. Ik heb reeds enkele succesvolle reparatie’s achter de rug maar deze iphone 5 tart alle logica.
  Het toestel is ooit gevallen en ergens anders hersteld doormiddel van een nieuw scherm te plaatsen. In het begin ging alles goed. Tot er strepen op het scherm verschijnen en de digitizer niet meer reageerd. Nu heb ik onmiddelijk bij jullie een nieuw scherm besteld en toen deed hij niets meer. Nu heb ik de voorste camera en proximitycencor verwijderd en zo terug in elkaar gestoken. Nu start hij terug op maar de strepen zijn er nog en de digitizer reageert natuurlijk ook nog niet. Heb jij daar ervaring mee?
  met viendelijke groeten
  dimitri

  verheyde op 5 november, 2015
  • Hallo Dimitri,

   Hier heb ik geen ervaring mee en ik zal de oplossing niet gelijk kunnen zeggen. Wellicht is het een moederbord probleem, maar dit kan ik niet met zekerheid zeggen. Als je wil mag je de iPhone naar ons opsturen, zodat we er na kijken.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Davey Groothedde op 6 november, 2015
 • Hallo, ik heb een dringende vraag!

  Ik had laatst een heel nieuw frame, batterij en lcd digitizer gekocht.

  Nu wilde ik net mijn scherm gaan vervangen (die trouwens best veel barsten heeft). Ik trok met het zuigertje de onderkant van het scherm eraf. (Ik plaatste het zuigertje net boven de homebutton)
  Toen ik dat had gedaan, kwam ik niet uit bij de batterij, maar bij het andere deel van het scherm op een grijs metalen vlak, waar onderaan ook nog steeds de home button te zien is maar dan zonder de knop zelf.

  Hier is een foto van hoe het eruit ziet wanneer het omhoog is getrokken:http://imgur.com/UW47CPK

  Nu luidt mijn vraag: Kan iemand mij uitleggen wat er fout is gegaan en hoe ik dit kan oplossen?

  Bij voorbaat dank!

  Nabil op 22 mei, 2016
  • Hallo Nabil,

   Dit komt doordat het frame is losgelaten, Je scherm is hierdoor wel kapot gegaan, maar je wou hem toch al vervangen zij je. Je kan deze metalen plaat gewoon omhoog wippen en dan kun je verder gaan met de reparatie.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 30 juni, 2016
 • Hallo het scherm van mijn iPhone 5 en de digitizer zijn stuk ,nu moet ik dit vervangen ,alleen weet ik niet welk type iPhone 5 ik heb ,zit er verschil tussen de schermen of kan ik een willekeurig iPhone 5 scherm bij jullie bestellen ?mvg

  Charles op 25 augustus, 2016
 • Hallo, heb zojuist een iPhone 5 scherm vervangen maar het scherm reageert niet goed. Kan ik daar iets aan verhelpen of zou dat aan het scherm liggen? Het scherm was een voorgemonteerd met speaker en homeknop van bij jullie. Grt Filip

  Filip De Brouwer op 7 september, 2016
 • Mijn iPhone 5 is gevallen! Behalve een gebroken scherm leek er weinig aan de hand… maar nu nog voordat ik een nieuw scherm heb kunnen bestellen is hij helemaal uitgevallen. (Eerst starte hij steeds opnieuw op en viel weg en toen opeens deed hij niks meer) Nu vraag ik mij af of hij dan wel weer werkt met een nieuw scherm. Stel ik bestel een scherm en test hem met de covers er nog op en hij blijkt het toch niet te doen. Kan ik hem dan nog terugsturen? Ik hoor graag van u

  Jan op 15 september, 2016
  • Hallo Jan,

   Het lijkt erop dat de batterij ook kapot is. Als de telefoon elke keer opnieuw opstart dan heeft dat niks met het scherm te maken. Je mag een scherm testen, maar pas dan wel op dat je geen beschadigingen maakt.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 16 september, 2016
 • Ik heb gister geprobeerd mijn scherm van mijn iPhone te vervangen. Het ging allemaal volgens plan, maar nadat het nieuwe scherm er op zat bleef het scherm alleen maar zwart. Ik heb nog geprobeerd hem te resetten door de uit-knop en de homebutton 10 seconden in te drukken maar dat werkte niet. Toen heb ik mijn iPhone via de computer met iTunes geprobeerd te verbinden, maar toen was de toegangscode van mijn iPhone vereist. Ik weet zelf niet meer wat ik kan doen, is er nog een mogelijkheid om mijn telefoon te redden?

  Samuel de Cock op 19 september, 2016
 • Hoi Davey.
  Ik heb gister geprobeerd mijn scherm van mijn iPhone te vervangen. Het ging allemaal volgens plan, maar nadat het nieuwe scherm er op zat bleef het scherm alleen maar zwart. Ik heb nog geprobeerd hem te resetten door de uit-knop en de homebutton 10 seconden in te drukken maar dat werkte niet. Toen heb ik mijn iPhone via de computer met iTunes geprobeerd te verbinden, maar toen was de toegangscode van mijn iPhone vereist. Ik weet zelf niet meer wat ik kan doen, is er nog een mogelijkheid om mijn telefoon te redden?

  Samuel de Cock op 20 september, 2016
  • hallo Samuel,

   Probeer de batterij is een keer los te klikken van het moederbord en daarna weer vast. Let er wel op dat je geen Lightning kabel in de iPhone hebt als je de batterij opnieuw aansluit. Mocht dit niet lukken dan verwacht ik dat het scherm kapot is.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 20 september, 2016
 • Hoi!

  In het filmpje maak je de speaker los. Dan komt er een plastic rondje dat je er uit wipt. Dit onderdeeltje mis ik. Ik neem aan dat de speaker daarin gemonteerd moet worden?

  Is dit onderdeeltje ook verkrijgbaar?

  Groetjes! Mark

  Mark op 18 oktober, 2016
 • Hoi,
  Ik heb net het scherm van een iPhone 5s vervangen. De iPhone wil nu niet meer aan en ook niet verbinden met iTunes, waar kan dit aan liggen?

  Met vriendelijk groet,

  Noud

  Noud op 30 maart, 2017
  • Hallo Noud,

   Probeer de batterij is van het moederbord te verwijderen en dan weer vast te klikken. Gr. Davey

   Fixje Davey op 31 maart, 2017
 • Na het zelf vervangen van het scherm van mijn iPhone 6 flikkert mijn scherm, zijn er horizontale strepen en zie ik soms dubbel. Het eerste uur werkte de iPhone perfect. Het flikkeren begon plots en duurt nu al 20u lang.

  Heeft u hiervoor een verklaring en een oplossing?

  Alvast bedankt!

  Tine op 2 juli, 2017
 • Hallo! Ik ben een oude telefoon aan het repareren. Heb het scherm en batterij van een iphone 5 vervangen. Nu reageert het scherm alleen op aanraking in het midden. Ik kan bijvoorbeeld de q,w,o,&p niet aanklikken. Weet iemand waar dat aan zou kunnen liggen?
  Groet

  Maarten op 25 februari, 2021
  • Hallo Maarten,

   Heb je de connectoren goed nagekeken of alles goed aangesloten zit?
   Vermoedelijk zit er een connector los of anders is het vermoedelijk een productiefout is in het scherm.
   Fijne dag!

   Met vriendelijke groet,
   Team FixjeiPhone

   Danny op 26 februari, 2021

Geef een reactie