iPhone traag? Tips om te versnellen!
BLOG

iPhone traag? Tips om te versnellen!

Op 23 mei 2024, door Davey
18 reacties 4 min. leestijd

iPhone traag en wil je dit zelf oplossen? Niks is vervelender dan een iPhone waar je elke keer op moet wachten. In dit bericht geven we je tips om je iPhone te versnellen zodat je jouw iPhone weer goed kunt gebruiken!

Het steeds trager worden van je iPhone is iets wat bij alle iPhone’s gebeurd. Het is dan ook erg vervelend en soms bijna onwerkbaar wanneer je iPhone erg langzaam is. Helaas wordt een iPhone (net als een normale computer) steeds langzamer bij het gebruiken van meer apps / meer capaciteit en het installeren van de nieuwste software. Daarnaast speelt de batterij een grote rol bij de snelheid van je iPhone. Zo blijkt een slechte batterij van grote negatieve invloed te zijn op de prestaties van je iPhone. Bekijk hieronder de uitgebreide video die meer inzicht geeft over de invloed van de batterij op de processor snelheid van je iPhone.

Hieronder vind je alle tips op een rij zodat je hopelijk ook jouw iPhone weer sneller kunt maken!

iPhone traag? Hoe goed is je iPhone batterij?

Dagelijks zoeken veel mensen naar een oplossing voor hun trage iPhone. In de meeste gevallen is een trage iPhone dan ook eenvoudig te herstellen indien dit door de batterij van de iPhone wordt veroorzaakt. Wanneer de iPhone batterij slecht is, zal dit in veel gevallen zorgen voor minder goede prestaties (om zo langer met de batterij te kunnen) waardoor de iPhone als traag wordt ervaren. Hieronder lees je hoe jij je iPhone batterij zelf kunt controleren!


Batterijcapaciteit controleren

Om meer inzicht over de capaciteit van je batterij te krijgen is het mogelijk om dit via verschillende manieren te controleren.

Instellingen:
Via de iPhone zelf kun je in instellingen controleren of de batterij goed is. Ga hiervoor naar: InstellingenBatterijBatterijconditie, hier zie je de maximumcapaciteit staan.

Uitlezen van eigenschappen:
om meer inzicht in de batterij te krijgen raden wij aan om de app Battery Life te installeren. Deze app geeft vrij nauwkeurige inzichten over onder andere de slijtage van de batterij en de overgebleven capaciteit. Hoe meer slijtage de app zal tonen hoe meer invloed dit zal uitoefenen op de snelheid van de iPhone. Bij hoge slijtage van de batterij adviseren we dan ook altijd om de batterij te vervangen!

Daarnaast kan je ook meer informatie over de processor uitlezen doormiddel van de app Geekbench 4. Deze app geeft zeer nauwkeurig aan wat de processor scores zijn en of dit boven of onder het gemiddelde is van dezelfde generatie iPhone’s. In de video die je hieronder kunt bekijken zijn de verschillen tussen een slechte en een goede batterij dan ook goed aan te tonen en merkbaar in de snelheid van de iPhone.

Batterij invloed op de iPhone snelheid (video):

Dit product bestellen?

iPhone 8 batterij set (A+ kwaliteit)

2 kleuren

Morgen in huis*

vanaf
 30,95
iPhone X batterij set (A+ kwaliteit)

Morgen in huis*

 39,95
iPhone 11 batterij set (A+ kwaliteit)

Morgen in huis*

 34,95
iPhone 12 batterij set (A+ kwaliteit)

Morgen in huis*

 39,95

Vervang zelf eenvoudig je iPhone batterij

Is uit de test hierboven gebleken dat je iPhone batterij slecht is en wil je dit zelf eenvoudig en goedkoop vervangen? Met de gratis reparatie handleidingen die Fixje aanbiedt is het mogelijk om eenvoudig zelf je iPhone batterij te vervangen. Met een nieuwe batterij zal je de prestaties van je iPhone verbeteren!

In de reparatie handleidingen is te zien hoe je de batterij stap voor stap eenvoudig zelf kunt vervangen. We adviseren om altijd onderdelen en gereedschap van goede kwaliteit te kopen zodat je zeker weet dat deze goed presteert en je de juiste tools hebt om de reparatie goed te kunnen uitvoeren! Bekijk het iPhone batterij assortiment ›

Voldoende opslagcapaciteit over?

Naast het vervangen van de batterij kan ook teveel data op je iPhone een probleem zijn voor de snelheid. Wanneer je iPhone vrijwel geen vrije data meer heeft is het aan te raden om meer vrije opslagcapaciteit te creëren. Via Instellingen -> iPhone opslag krijg je goed inzichtelijk waardoor de capaciteit wordt benut en kun je eenvoudig aan de slag met het opruimen van overbodige bestanden zodat je weer voldoende vrije opslag capaciteit hebt. Hierover kan je meer lezen in ons blog: Hoeveel GB heeft mijn iPhone? ›

Nieuwe software kan je iPhone traag maken

Bij oude iPhones speelt vaak de batterij een grote rol op het trager worden van de iPhone. Daarnaast kan bij deze toestellen ook de software (iOS) een grote rol spelen. Apple komt regelmatig met een nieuwe update die ervoor kan zorgen dat jouw iPhone langzamer wordt.

Wanneer de batterij bij oudere toestellen goed is en je de snelheid nog niet goed genoeg vindt is het tijd voor een ander toestel. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen dan ook voor een refurbished iPhone ›

Heb je verder nog vragen over jouw probleem of de reparatie die je wilt uitvoeren? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties op “iPhone traag? Tips om te versnellen!

 • Prachtige site

  Deraeve Marnix op 22 oktober, 2013
 • zeker handig mijn spel liep trager ( Galaxy on fire 2 HD ) na deze tips te hebben uitgevoerd loopt dit spel weer zoals het hoort.

  Bedankt man zo leer je nog eens wat haha

  ruben op 27 januari, 2014
 • Mijn Iphone is erg traag.Ik heb vele apps openstaan.
  Ik wil dit oplossen door 2x de hometoets in te drukken. Dan krijg ik alle openstaande apps te zien, echter zonder kruisje. Ik kan ze dus niet verwijderen.
  Oorzaak?
  Wie kan me helpen?

  Dick Luijendijk op 26 augustus, 2014
  • Beste Dick,

   Bij iOS 7 kan je de apps die open staan omhoog slepen.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 27 augustus, 2014
  • Even omhoog swypen en je bent ze kwijt!

   Gerard op 29 juli, 2016
 • Hoi,

  Ik had eerst galaxy s5 en solo launcher gedownload en hij loopt echt super snel.
  Nu heb ik iphone 5s en probeert solo launcher downloaden maar kan niet.
  Wie weet hier een oplossing?
  Of weet iemand welke app kan ik downloaden?

  Groet,
  Soen

  Soen op 18 december, 2014
 • heey,

  ik heb nu al een half jaartje een iphone 4s maar sinds een paar dagen speelt hij filmpjes heel langzaam af. het filmpje begint normaal, en daarna zie ik steeds vaste beelden die steeds veranderen. het ziet eruit alsof hij moet laden ofzo.
  wat kan ik daaraan doen? ik heb de bovenstaande tips al geprobeerd behalve fabrieksinstellingen. Is der nog iets anders wat ik kan doen?

  Martine op 9 januari, 2015
 • Hallo,

  Na het vervangen van mijn iphone 5c scherm, is mijn toestel traag en tikt soms andere letters dan ik wil, of belt uit zichzelf naar contact personen.

  Wat kan hier de oorzaak van zijn?

  jeroen op 12 mei, 2016
 • De belangrijkste tip!!! Doe vooral geen iOS updates meer als Apple een nieuwere versie van jou iOS toestel de winkels binnen duwt.

  Frank op 12 mei, 2016
 • Beter laat dan nooit en misschien hebben anderen er wat aan.
  De iPhone 4 heeft 8 Gb intern geheugen, terwijl de 4s 16 Gb heeft en verder zijn er nog meer wijzigingen zoals geen single core, maar een dual core processor, wat de 4s 7 keer sneller maakt en door de heftige updates net als bij Windows XP die was op het laatst ook niet meer vooruit te branden. De telefoonbranche zorgt zelf voor de verkoop van haar nieuwe telefoons op deze manier. Kortom: de iPhone 4 rest niet anders als evenals de ipad 1 en 2 naar de schroothoop te verplaatsen.

  Bert op 4 augustus, 2016
 • Is het mogelijk om een oude versie van iOS te downloaden ? Voor op een iPhone 4 ?

  Christel op 23 februari, 2017
 • Nummer 3 werkt niet echt dankjewel mijn telefoon is nu nog langzamer door jou

  Christy op 26 oktober, 2017
 • Ik ben slechts van mening dat het een trucje is om de consument sneller een nieuwe telefoon te laten kopen.
  Denk dat het eerder een software matig probleem is dan een harware.

  Dennis op 28 november, 2017
 • Mijn iphone 7 zit een nieuwe batterij in van fixjeiphone.nl maar gaat toch snel leeg?
  Waar kan het aan zitten?

  Alvast bedankt voor u antwoord.

  Mvg kasim

  kcakar op 13 juni, 2019
  • Hallo Kasim,

   Erg vervelend natuurlijk dat je problemen ondervindt met de batterij.

   Heb je al geprobeerd om de batterij te kalibreren? Vaak is dit de oplossing voor je probleem.
   Via onderstaande link is te zien hoe je dit kunt doen:
   http://www.fixjeiphone.nl/algemeen/batterij-kalibreren-iphone-ipad/

   Vanaf de iPhone 6 (met minimaal iOS 11.3) kun je de batterijconditie ook inzien (mits het wel een originele of A+ batterij is).
   Dit kun je doen door te gaan naar: Instellingen -> Batterij -> Batterijconditie.
   Hier kun je perfect inzien wat de capaciteit van de batterij is.

   Mocht dit niet werken, dan kan het ook via de app “coconutBattery” op een Mac of iMac.
   Het controleren van de capaciteit van je iPhone-batterij doe je in drie stappen:

   1. Ga naar de website van coconutBattery: https://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/
   Klik op ‘Download’ om de app te downloaden en open het programma.
   2. Sluit je iPhone met een usb-kabel aan op je Mac of iMac en ga naar het paneel ‘iOS Device’.
   3. Je ziet nu twee balken met percentages’ de belangrijkste is de tweede. Staat hier een waarde lager dan tachtig procent, dan is het zinnig om de accu te laten vervangen. Dat is ook Apple’s eigen maatstaf voor het vervangen.

   Je kunt de batterij conditie ook uitlezen met een Windows computer of notebook via het programma 3U Tools.
   Dit programma kun je vinden op: http://www.3u.com/.

   Mocht 1 van deze apps aangeven dat de batterij niet goed is, dan wil ik je vragen om dit product te retourneren voor een onderzoek via onze retourpagina: http://www.fixjeiphone.nl/verzending-retour/.

   Daarbij kun je kiezen voor geld retour (indien het onder garantie valt of een retour) om nu eventueel alvast een nieuwe batterij te bestellen.
   Tevens kun je kiezen voor een vervangende nieuwe batterij (indien het een defect is die onder garantie valt).
   Ook is het mogelijk om het om te ruilen voor een ander product (alleen indien de prijs precies hetzelfde is).

   Producten vallen onder garantie als het een fabricagefout betreft binnen 6 maanden na aankoop.
   LET OP: Schades door montagefouten of gebruikersfouten vallen niet onder garantie.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 13 juni, 2019
 • Ok. Bedankt voor je informatie.

  Ik zal even kijken of het gaat lukken met het instellingen.

  Mvg kasim

  kcakar op 13 juni, 2019
 • Ik heb mijn batterij gecheckt, prima. Ik heb mijn opslag gecheckt, prima. En toch is mijn telefoon (iPhone 7) heel erg traag. En apps lopen veel vast of crashen uit het niets. Waar kan dit aan liggen!?!

  Agnes Kelder op 5 maart, 2022
  • Hé Agnes, Je kunt proberen om je iPhone te resetten. Wanneer dit niet werkt, zou er een onderdeel kapot kunnen zijn waardoor dit gebeurd. Dit kan getest worden door alle onderdelen op de batterij na te ontkoppelen van het moederbord.

   Fixje Davey op 7 maart, 2022

Geef een reactie