iPhone laadt niet meer op
BLOG

iPhone laadt niet meer op

Op 24 juli 2021, door Davey
10 reacties 7 min. leestijd
iPhone laadt niet meer op en je hebt geen idee wat je moet doen? Fixje snapt erg goed dat dit een groot probleem is, we vertellen je daarom precies wat je kunt doen om je iPhone weer snel op te laden. In deze handleiding vertellen we je 7 oplossingen die dit probleem kunnen oplossen! De meeste oplossingen kan je eenvoudig zelf uitvoeren. Een iPhone die niet meer wil opladen behoort tot de top 3 van meest voorkomende problemen.

Stap 1. controleer je kabel en adapter

Bij het niet meer kunnen opladen van je iPhone is het belangrijk om als eerste te controleren of dit aan de iPhone lightning USB kabel of iPhone USB adapter ligt. Je kunt dit eenvoudig controleren door een kabel of een adapter van iemand anders te testen (die het op een andere iPhone wel doet). Gebruik altijd gecertificeerde of originele Apple kabels en adapters zodat je veilig je iPhone kunt opladen.

Stap 2. controleer de dock connector op stof of viezigheid

Stof of viezigheid in de dock connector (oplaadpoort aan de onderkant van je iPhone) komt erg veel voor. Het probleem wordt simpel veroorzaakt doordat je iPhone vaak in de broekzak en er langzaam steeds meer stof of andere viezigheid zich ophoopt in de dock connector. Het probleem is eenvoudig te herkennen doordat de iPhone lightning USB kabel niet meer in de dock connector past. Wanneer je met een zaklamp in de dock connector schijnt zie je de stof of andere viezigheid goed. Gelukkig is dit vaak eenvoudig te verwijderen door voorzichtig met een sateprikker of een kleine pincet door de dock connector te schrapen, vaak moet je het vuil wel een beetje loswrikken omdat dit soms al jaren is vastgedrukt. Wees tijdens het verwijderen van viezigheid uit de dock connector altijd voorzichtig zodat je de dock connector niet beschadigt. Deze stap komt enorm veel voor en na het verwijderen van de stof zal je zien dat de iPhone kabel weer goed in de dock connector gaat en je het toestel weer als vanouds kunt opladen.

Stap 3. iPhone resetten

Heb je de makkelijkste opties al geprobeerd zoals het schoonmaken van de dock connector en het gebruiken van een andere kabel en adapter? Dan is het tijd om de iPhone te resetten via een harde reset, dit wordt geforceerd herstarten genoemd. Dit is de oplossing wanneer je iPhone bijvoorbeeld is vastgelopen door een fout in de software. Het resetten van de iPhone is voor elke iPhone verschillend, daarom hebben we dit voor elk type iPhone uitgewerkt in een aparte blog. Bekijk de iPhone resetten pagina ›

Stap 4. kalibreer de batterij van je iPhone

Een methode die vaak wordt vergeten is het kalibreren van de accu van je iPhone. Bij een iPhone zorgt slijtage simpelgezegd dat de iPhone soms niet wil opstarten, het verkeerde batterijpercentage weergeeft waardoor het soms kan veroorzaken dat je iPhone niet meer goed oplaadt. Het kalibreren van de iPhone accu kan dit probleem oplossen. Je kunt de iPhone batterij kalibreren via deze stappen:
 1. Sluit je iPhone aan op een stopcontact met een gecertificeerde kabel en adapter.
 2. Laad je iPhone eerst op tot 100%, zonder tussenpauze, en houd de iPhone daarna nog minimaal 2 uur aan de lader. Je toestel kan namelijk verder opladen dan de 100% die iOS weergeeft.
 3. Zorg ervoor dat je iPhone daarna helemaal leegloopt. Je kunt de iPhone hierbij helpen door de helderheid te verhogen en een YouTube video te starten met geluid wanneer de zaklamp aanstaan.
 4. Sluit je iPhone weer opnieuw aan op een stopcontact met een gecertificeerde kabel en adapter.
 5. Laad je iPhone daarna weer op zonder deze te gebruiken tot 100%.
 6. Je hebt nu je iPhone batterij gekalibreerd.
iPhone batterij kalibreren

Stap 5. iPhone dock connector vervangen

De volgende stap is het vervangen van de dock connector van je iPhone. Deze iPhone dock connector (oplaadpoort) gaat regelmatig kapot doordat deze veel wordt gebruikt. Gelukkig is het vervangen van de dock connector eenvoudig zelf te doen met onze uitgebreide reparatie handleidingen (met video's).

iPhone dock connector handleidingen (per type iPhone):

Ga je zelf de dock connector van je iPhone vervangen? Kies dan altijd voor een dock connector en gereedschap van hoge kwaliteit zodat je de reparatie goed kunt uitvoeren!

Stap 6. iPhone batterij vervangen

De volgende stap is het vervangen van de batterij. Zeker wanneer je iPhone al een tijdje oud is kan het goed zijn dat de batterij behoorlijk versleten is en deze toe is aan vervanging. Dit kan dan ook goed de reden zijn waardoor je iPhone niet meer wil opladen. Om je met het vervangen van de iPhone batterij te helpen hebben we hier speciaal handleidingen voor ontwikkeld zodat je de iPhone batterij eenvoudig kunt vervangen. In de reparatie handleidingen zul je zien dat het vervangen niet moeilijk is. De gemiddelde duur van het vervangen van de iPhone batterij is ongeveer 15 minuten en is over het algemeen een eenvoudige iPhone reparatie. Gebruik altijd onze handleidingen (met video's) zodat je stap voor stap de batterij kunt vervangen. Na het vervangen van de batterij behoort het probleem "mijn iPhone laadt niet meer op" vaak tot het verleden.

Bekijk iPhone batterij handleidingen (per type iPhone):

Stap 7. iPhone moederbord reparatie

In ruim 99% van de gevallen kan je iPhone weer opladen. De overige 1% van de gevallen is complexer. Het kan namelijk zijn dat het niet kunnen opladen van je iPhone wordt veroorzaakt door een iPhone moederbord defect. Dit defect is alleen door een ervaren specialist te herstellen met speciale apparatuur. Het moederbord probleem wordt in vrijwel alle gevallen veroorzaakt door een defecte U2 IC chip (deze chip is verantwoordelijk voor het opladen van je iPhone). Dit probleem kan je door een moederbord reparatie laten herstellen bij FixjeiPhone.

Bekijk iPhone moederbord reparatie mogelijkheden (per type iPhone):

Bij elke iPhone moederbord reparatie is het belangrijk om voor een bedrijf te kiezen met voldoende ervaring. Zo is de kans dat de reparatie slaagt het grootst!

Vragen over het niet kunnen opladen van je iPhone?

Hopelijk heb je het niet meer kunnen opladen van je iPhone kunnen fixen met bovenstaande 7 stappen! Heb je toch nog vragen over het niet kunnen opladen van je iPhone of wil je meer weten over de oplossingen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie! Wanneer het probleem zich voordoet bij een refurbished iPhone die bij ons is gekocht kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice omdat je mogelijk nog garantie hebt. Voor meer informatie over het niet meer aangaan van je iPhone kan je ook deze blog lezen (8 tips) › Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het niet meer willen opladen van je iPhone? Plaats die dan onder dit bericht zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen met je probleem!

Veelgestelde vragen over niet opladen van een iPhone

 • Vraag

  Kan ik zelf mijn probleem verhelpen wanneer mijn iPhone niet oplaadt?

  Antwoord

  Deze reparatie handleiding is zo opgesteld dat je via 7 stappen (van eenvoudig naar moeilijk) zelf erachter kunt komen waardoor het probleem wordt veroorzaakt. Volg de stappen en los het probleem zelf op.

 • Vraag

  Wat zijn de meest voorkomende problemen waardoor een iPhone niet kan opladen?

  Antwoord

  Vanuit FixjeiPhone merken we dat de meest voorkomende problemen echt de simpelste zijn namelijk een kapotte kabel of viezigheid in de dock connector.

 • Vraag

  Wat moet ik gebruiken om de dock connector schoon te maken?

  Antwoord

  Je kunt hiervoor het beste een goede (fijne) pincet gebruiken en hiermee voorzichtig door de dock connector "schrapen" zodat de opgehoopte viezigheid langzaam loskomt.

 • Vraag

  Kan ik zelf een iPhone reparatie uitvoeren?

  Antwoord

  Het uitvoeren van een iPhone reparatie aan de dock connector of aan de batterij is zelf eenvoudig te doen. Volg altijd onze reparatie handleidingen, koop goede onderdelen en gebruik gereedschap van goede kwaliteit.

 • Vraag

  Geldt deze handleiding voor elke iPhone?

  Antwoord

  In de handleiding geven we waar nodig aan voor welk type iPhone het afwijkt van het normale stappenplan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties op “iPhone laadt niet meer op

 • iPhone SE scherm bij jullie gekocht en gemonteerd.
  Alles lijkt te werken maar IPhone valt steeds uit en laat niet meer op (2%)
  Iets fout gedaan ?

  Dirk op 25 februari, 2020
  • Hallo Dirk,

   Je zou in eerste instantie kunnen proberen je batterij te kalibreren.
   Tevens kun je het proberen met een andere oplader of andere kabel.

   Mocht je verder nog vragen hebben, dan horen wij het graag van je.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 25 februari, 2020
 • Hallo, ik heb een Iphone SE A+ kwaliteit batterij gekocht en gemonteerd. was een fluitje van een cent.

  Enige probleem is dat na alle mogelijke oplossingen te hebben geprobeerd de batterij niet hoger dan 1% komt en dus alleen nog maar bekabeld werkt.
  heb dit geprobeerd: kalibreren, meerdere malen / lang laten laden in aan stand en in uit stand / opnieuw contactpunten in de phone nagekeken.

  Peter op 17 mei, 2020
  • Hallo Peter,

   Dat is natuurlijk erg vervelend.
   Is het nog mogelijk om de oude batterij aan te sluiten en te bekijken of het dan wel weer juist wordt weergegeven?

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 18 mei, 2020
 • Wordt de batterijconditie ook weergegeven bij vervanging van de originele batterij door jullie batterij ?

  Harry de Koe op 23 mei, 2020
  • Hallo Harry,

   Als je voor onze A+ batterij kiest zou de batterijconditie blijven werken.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 25 mei, 2020
 • Hallo,

  Mijn iPhone XR laad enkel nog draadloos op, met een kabel gebeurt er niets, what to do?

  Marc op 9 november, 2020
 • Net iPhone SE batterij door A+ batterij vervangen die ik bij jullie heb gekocht. Wil niet verder opladen dan 3% … Stof uit de dock connector gehaald. Valt nu net ook uit terwijl hij aan de oplader zit. Tips?

  AdJan op 29 april, 2021
  • Hallo,

   Werkt het met de oude batterij nog wel?
   Want wanneer dat wel het geval is dan is het zo dat de batterij vermoedelijk niet goed is die je gekregen hebt. Ik wil je dan vragen om het retour te sturen voor een verder onderzoek.

   Fijne dag!

   Met vriendelijke groet,
   Team FixjeiPhone

   Danny op 29 april, 2021

Geef een antwoord