iPhone 4 waterschade
HANDLEIDING

Wat te doen bij iPhone 4 waterschade?

Dit heb je nodig

Nog 2 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Is je iPhone 4 in het water gevallen? Een iPhone 4 met waterschade is meestal goed te repareren. Wel is het moeilijk om dit te repareren voor iemand die weinig ervaring heeft in het repareren van een iPhone 4, omdat er verschillende oplossingen zijn om een iPhone 4 met waterschade te repareren.

Uit ervaring kan ik zeggen dat elk onderdeel kapot kan zijn nadat een iPhone 4 met water in aanraking is geweest. Soms is het simpelweg de batterij vervangen, maar meestal is het moederbord reinigen van de iPhone 4 de beste oplossing wanneer de iPhone 4 niks meer doet.

Wel wil ik je nu alvast ga verklappen is dat je de iPhone moet reinigen met een speciaal middel, namelijk met de speciale Fixjewaterschade van Fixje. Dit lijkt misschien iets wat te mooi is om waar te zijn, maar
uit ervaring kan ik je vertellen dat het een ”super spray” is.

Rechts zie je een afbeelding van de Fixjewaterschade spray. Het Fixjewaterschade pakket bestaat uit een spray met een soort van tandenborstel waarmee je het hele moederbord van de iPhone 4 moet reinigen. De spray werkt echt goed tegen het reinigen van het moederbord.

Het moederbord van de iPhone 4 reinigen

Hier heb ik je net al wat over verteld, dat je het moederbord moet reinigen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan zal je nu wel denken. Wanneer je de basis hebt om het moederbord van de iPhone 4 los te monteren (iPhone reparatieset), kan ik je nu verder helpen. Kan je dit nog niet? Dan raad ik je aan om mijn reparatie handleidingen te bekijken. Als je er dan toch nog niet uit komt kun je hem natuurlijk ook opsturen naar Fixje.

iPhone 4 waterschade reparatieAls het niet aan de batterij, de aan- en uitknop en het LCD scherm van de iPhone ligt, doordat je dit goed getest hebt zit de waterschade waarschijnlijk in het moederbord. Het moederbord van de iPhone 4 zie je hier links op de afbeelding. Het is veel werk om alles stuk voor stuk te testen, dat maakt deze reparatie ook best moeilijk.

Terug naar waar we gebleven zijn ”het moederbord” die we links op de afbeelding zien. Je ziet en je weet misschien al wel dat er bescherm kapjes over de meeste chips en weerstanden zitten.

Je kan dit zien waar alle zwarte stickers over heen zitten. Deze kan je bijna allemaal losmaken. Het stukje onder de achtercamera-connector niet. Deze laat je dus ook dicht zitten, de rest kan je voorzichtig open maken door met een mes of schroevendraaier die in de gereedschapset zit, de bescherm kapjes er af te halen.

FixjeiPhone-lohoOp de afbeelding rechts zie je dat ik de kapjes van het moederbord van de iPhone 4 verwijder. Wees wel voorzichtig dat je geen chips of weerstanden kapot maakt.

Wanneer je alle kapjes eraf hebt gehaald is het de bedoeling om je iPhone 4 goed in te sprayen met de Fixjewaterschade spray. Je hoeft hier niet bang te zijn dat je er teveel op doet, want hoe meer jij erop sprayt hoe schoner je iPhone wordt.

Als je alles goed hebt ingesprayed met de Fixjewaterschade spray ga je met de tandenborstel goed over de weerstanden en chips heen. Doe dit wel voorzichtig zodat ze niet afbreken.

Wanneer je alles goed schoongemaakt hebt moet de spray intrekken en opdrogen dat duurt ongeveer 2 uur.
Daarna komt altijd een spannend moment

iPhone 4 moederbord los monteren

Dit product bestellen?

78 beoordelingen

Morgen in huis

 6,95 9,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2583 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 33,50
Lightning naar USB kabel 1 meter (gecertificeerd)

Morgen in huis

 12,95

Werkt mijn iPhone 4 wel of niet? Zet je iPhone 4 weer helemaal in elkaar en kijk of die het weer doet. Werkt hij nu nog steeds niet, dan kun je nog een keer proberen om hem te reinigen of weer het scherm of de batterij proberen.

Wanneer dit nog steeds niet lukt kan je constateren dat het moederbord echt defect is. Uit ervaring wil ik wel zeggen dat ongeveer 90% van de iPhones het na de reparatie het weer doen.

iPhone 4 waterschade reparatieNaar mijn ervaring zijn dit de beste manieren om je iPhone 4 met waterschade te repareren. Er zijn heel veel andere verhalen zoals je iPhone in droge rijst leggen en op de verwarming, maar ik denk en weet 99% zeker dat de bovenstaande reparaties de beste zijn voor je waterschade probleem.

Droge rijst zorgt er wel voor om de vocht uit de iPhone 4 te krijgen, maar doet van binnen bijna niks. Ook alle corrosie die op het moederbord zit door het water komt er zo niet af. Heel soms zal dit best wel helpen, maar ik raad het niet aan!

Er zijn ook mensen die hun iPhone 4 of moederbord nog erger gaan föhnen. De kans bestaat dan dat je weerstanden versmelten, wanneer dit gebeurt kun je het helemaal vergeten met je iPhone. Bij een iPhone 5 die in het water is gevallen moet je op een andere manier te werk gaan dan bij een iPhone 4.

Wat moet je doen wanneer je iPhone 4 in het water valt? Staps gewijs!

Om alles even wat makkelijker te maken zal ik hieronder de stappen neerzetten wat je nu als eerst moet doen wanneer je iPhone 4 in het water valt.

Stap 1. Wat eigenlijk iedereen doet is de iPhone 4 gelijk weer aan doen. Dit is mens eigen, maar ook het domste wat je kan doen. Het beste wat je kan doen is de iPhone 4 uit laten en gelijk met een theedoek afdrogen. Probeer de iPhone 4 zo droog mogelijk te maken. Dit heeft de grootste kans om de iPhone 4 tegen waterschade te beschermen.

Stap 2. Je kunt de iPhone 4 voor de zekerheid even in droge rijst leggen, zodat het meeste vocht eruit is. Dit verhelpt niet het probleem, maar maakt de kans op succes met de Fixjewaterschade spray groter.

Stap 3. Bestel zo snel als je kan het Fixjewaterschade pakket en haal je moederbord van de iPhone 4 uit elkaar. Reinig het hele moederbord van de iPhone 4 en laat het twee uur drogen.

Stap 4. Na twee uur wachten zet je de iPhone 4 weer in elkaar en wacht het resultaat af. Als het gelukt is ga je naar www.fixjeiphone.nl en bedankt je me even voor de informatie haha.

Hoe kan ik van de buitenkant zien als ik waterschade heb?

Elke iPhone heeft waterschade indicators. De iPhone 4 heeft drie waterschade indicators twee daarvan kan je vanaf de buitenkant zien. Zoals je op de afbeelding hier rechts iPhone 4 waterschade reparatiekunt zien. Zo kan je goed zien of je iPhone 4 waterschade heeft.

De eerste zit in het docking station en de tweede zit bij de audio connector. De derde zit aan de binnenkant op de schroef boven de docking connector aansluiting. Deze indicator moet je ook verwijderen bij het losmaken van het moederbord van de iPhone 4 in de iPhone zelf.

Wil je meer informatie over waterschade van de iPhone waar alle indicators zitten ga dan naar website van Apple.

Direct aan de slag

Na het lezen van deze handleiding en het bekijken van de video weet je precies hoe jij je iPhone 4 met waterschade kunt repareren. Het is erg belangrijk dat je voor de reparatie een goede iPhone reparatieset gebruikt zodat je niets kapot maakt in de iPhone. Daarnaast is een magnetische schroefmat ook zeker aan te raden zodat je later precies weet waar alle schroeven die je eruit hebt gehaald weer terug moeten worden geplaatst.

Voor het uitvoeren van deze reparatie heb je naast goed gereedschap ook het Fixjewaterschade pakket nodig. Je kunt het Fixjewaterschade pakket bestellen in de webshop »

Wij waarderen het zeer als je ons wilt liken op Facebook!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

72 reacties op “Wat te doen bij iPhone 4 waterschade?

 • > Hallo,
  >
  > Ik heb is goed naar uw beschrijving gelezen! Heel duidelijk! 🙂 Ik heb sinds een paar weken last van Wi-Fi problemen. Ik moet naast het internetkastje zitten om te kunnen internetten. Een vriend van mij is Iphone reparateur en zegt dat ik waterschade heb en daarom mijn internet verbinding slecht is…
  >
  > Hoe kan ik dit zelf, of door een reparateur laten maken?
  >
  >
  > Mvg, S
  > —
  >

  sanne op 25 september, 2013
  • Hallo Davey,

   Iphone 4 waterschade, 5 weken geleden in toilet laten vallen. Nu lees ik positieve reacties over je Irevive spray. Iphone heeft wel 2 weken in de rijst gelegen, maar opladen werkt niet evenals een zwart beeld.
   Wat raad je me aan?
   Met een hartelijke groet,
   Susanne

   Susanne Karssens op 16 juli, 2015
 • Ik raad aan ok mijn bericht oplossing iPhone 4 of IPhone 4s slechte WiFi verbinding te bekijken. Waarschijnlijk is het ijzertje van je WiFi schild af en heb je daarom een slechte WiFi verbinding. Dit geld trouwens alleen voor de iPhone 4.

  Davey op 25 september, 2013
 • gekeken*

  sanne op 25 september, 2013
 • Heb ik al laten doen maar werkt niet?

  sanne op 25 september, 2013
 • Dan is het moeilijk te zeggen vanaf hier. Je hebt wel een beetje WiFi dus de WiFi chip kam niet defect zijn. Zit de lange schroef boven in het WiFi schild ook goed erin. Deze schroef zorg ervoor dat de WiFi verbonden word met het midden frame.

  Davey op 25 september, 2013
 • Hallo Davey,

  Wat een leuk site heb zeer overzichtelijk echt
  helemaal top.
  Ik heb laatst 2 iPhone 4 gekregen eentje lag alles er
  zo ongeveer alles uit maar de andere zit nog in elkaar.
  Wat mijn vraag is ik kan die iPhone gewoon opladen
  En het licht brand ook aan de achterkant van de iPhone
  Alleen ik krijg geen beeld heb jij een idee wat het zou kunnen zijn
  Misschien is het maar iets kleins ik heb trouwens geen idee of hij waterschade
  Heeft gehad moederboard indicator is gewoon wit gelukkig

  Mvg Paul

  Paul op 27 september, 2013
 • Hallo Paul,

  Bedankt voor je reactie. Heb je al geprobeerd het scherm te vervangen? Het kan namelijk goed zijn dat het LCD beschadigd is. De iPhone 4 krijgt dan wil licht, maar geen beeld. Wanneer de sticker wit is verwacht ik dat je geen waterschade hebt. Dus ik raad aan om een ander scherm te proberen. Je hebt er twee dus zet is het scherm van een iPhone 4 die het wel doet op de andere iPhone 4 zo kan je zien als dit de oplossing is.

  Davey Grpoothedde op 27 september, 2013
 • Oke Davey dan ga ik dat proberen ik weet niet
  Of die andere nog goed is dat stickertje is wel paars gekleurd
  Dus ja haha blijft een gok

  Paul op 27 september, 2013
 • Je kan ook de irevive uit Amerika bestellen Paul dat is echt een wonder middel 9 van de 10
  IPhones krijg ik ermee aan de praat.

  Davey op 27 september, 2013
 • Oke Davey dan zal ik dat eens bestellen.
  Ik heb hier nog 2 moederboardjes liggen dan kan ik
  die als nog proberen ,plus nog een van de ander iPhone 4 die waterschade heeft
  gehad
  Ik krijg er steeds meer zin in om hem uit elkaar te halen
  Hahaha 🙂
  Ik hoop ook dat het alleen een slechte conrector is zodat
  het scherm het gewoon doet dan kan ik misschien die ander ook repareren
  dat zou mooi zijn:)

  Paul op 28 september, 2013
 • Nou heb ik nog een vraagje Davey gewoon Irevive spray van 25 $
  Bestellen toch?

  Paul op 28 september, 2013
 • Hee Paul,
  Jaa die kan je bestellen uit Amerika. Maar misschien is het scherm ook wel kapot daar kom je maar op 1 manier achter door het gewoon te testen.

  Davey op 28 september, 2013
 • Oke bedankt Davey,

  ja ik zou graag langskomen maar het is net een beetje
  tever voor het mooie

  Paul op 28 september, 2013
 • Hee Paul,

  Het is ook niet erg moeilijk alleen is het best veel werk om alles te testen. Het is nu moeilijk om te zeggen wat precies defect is aan de iPhone.

  Davey op 28 september, 2013
 • Hoi Davey,

  Ik ben vandaag aan de slag gegaan en heb het zwartscherm en
  knopje overgezet en het is gelukt 🙂 hij doet het veel fout gedaan maar
  daar leer je van ik weet ook niet of alles het doet dat ga ik zo testen
  als de batterij is opgeladen.
  Ik ben benieuwd maar je had gelijk er gaat veel tijd in zitten

  Paul op 1 oktober, 2013
 • Helaas doet de touchscreen het niet en hij blijft zoeken naar het netwerk
  dus ik denk dat het moederboard toch niet echt lekker meer is maar ik heb er nog een
  gaan we het gewoon nog een keer proberen

  Paul op 1 oktober, 2013
 • Hallo Paul,

  Het is normaal dat de iPhone eerst geen service heeft. Kan je verbinding maken met wifi en dan je iPhone herstarten ( aan en uit knop en home button tegelijk 10 seconden inhouden). Heb je de scherm connectors al geprobeerd los te maken en opnieuw aan te sluiten? Het kan ook aan het scherm liggen.

  Succes met repareren paul! Gr Davey

  Fixje Davey Groothedde op 1 oktober, 2013
 • Hoi Davey

  Goedemorgen ik had gisteren helaas geen tijd meer om verder nog
  Wat te proberen alleen herstarten heb ik gedaan dat deed hij wel normaal dus ik zal van de week nog eens wat gaan proberen ,op WIFI kan ik niet want ik kom er niet in helaas hij draait op iOS 7 want ik heb een update gedaan hij staat echt nog helemaal in het begin misschien dat hij daarom nog geen verbinding maakt.
  Een ding is zeker het is erg leuk om te doen!!!
  Ik ga ook eerst eens wat betere schroevendraaiers aanschaffen dat werkt gewoon prettiger heb jij nog een goed adresje voor me?

  Paul op 2 oktober, 2013
 • ik moet er nog aan beginnen erg druk geweest laatste tijd

  Ton Hooijboer op 11 oktober, 2013
 • > Ik heb mijn iphone 4 een tijdje geleden in het water laten vallen, het enige wat er verscheen was een teken dat ik mijn iphone met itunes moest verbinden.
  > De computer zei dat de batterij kapot was dus heb ik die vervangen.
  > De iphone start al op, hij trilt en ik kan hem unlocken, maar als ik hem unlock komt er weer een teken dat ik hem moet cerbinden met itunes, dat deet ik maar de computer blijft errors geven als ik hem wil herstellen. De iphone start aleen op als hij in de lader is of verbonden met de pc.
  > Weet jij wat ik hieraan kan doen??

  Kevin op 30 oktober, 2013
 • Hallo Kevin,

  Ik heb ervaring met dit probleem. Meestal is de oplossing dat je de dock connector moet vervangen van de iPhone 4. Dat kan je doen door middel van deze link: http://www.fixjeiphone.nl/iphone-4-reparatie/iphone-4-dock-connector-vervangen/. Bij waterschade is het vaak zo dat de dock connector ook kapot gaat, omdat deze erg gevoelig is voor water, maar gelukkig is het niet heel moeilijk om dit zelf te vervangen. Zal je me willen laten weten als het gelukt is?

  Succes met repareren,

  Davey Groothedde

  Fixje Davey Groothedde op 30 oktober, 2013
 • Bedankt voor de reactie, ik ga het zeker proberen en zal je laten weten dat het is gelukt of niet 🙂

  Kevin op 30 oktober, 2013
 • Maar hoe komt het dan dat de iphone aan gaat als ik hem aansluit, kan de dock-connector dan kapot zijn???

  Kevin op 30 oktober, 2013
 • Dat komt omdat de iPhone 4 dan wel stroom door geef, maar de dock connector geeft de stroom niet door naar de batterij.

  Davey Groothedde op 30 oktober, 2013
 • Weet iemand wat error 21 betekent, dat komt erop als ik hem wil herstellen

  Kevin op 2 november, 2013
 • Oke heb helemaal gelezen, ik ga het zo dadelijk testen maar de iphone start niet meer , als ik hem verbind komt er een usb kabel op die naar itunes wijst, en als ik hem wil herstellen geeft hij fout melding 21 gaat dit dan ook lukken in DFU mode?????

  Kevin op 3 november, 2013
  • De kans dat dit met DFU mode gaat lukken is zeker groot :D! Wij hebben hier vaak iPhone’s mee kunnen maken.

   Fixje Ricardo Groothedde op 3 november, 2013
 • Ik,heb het geprobeert maar hij blijft error 21 krijgen, ik las op een web site dat je een ipsw moest downloaden en je iphone op een oudere software plaatsen maar dan gaf hij een error 3194

  Kevin op 3 november, 2013
 • De dfu mode gaf hetzelfde teken…

  Edit: Ik snap je vraag maar voor deze vraag moet je niet bij het waterschade reparatie artikel zijn, maar hier http://www.fixjeiphone.nl/software/iphone-herstellen-bij-software-matische-problemen/

  Kevin op 3 november, 2013
 • Hallo,
  Ik heb een iphone 4 die waterschade heeft! Ik heb hem helemaal laten repareren maar helaas de wifi en de bluetooth waren niet meer te repareren. Een probleem op t moederboord zeiden ze!
  Nu is mijn vraag of de wifi en bluetooth valt te repareren met I revice spray?!
  Ik hoor t graag en alvast bedankt!

  arvid op 2 januari, 2014
  • Hallo Arvid,

   Bedankt voor je reactie. De kans is groot dat dit met de iRevive spray te verhelpen is. Hierbij kan ik je geen 100% garantie geven. Dit zal je moeten testen.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 2 januari, 2014
 • Hallo Wup,

  bedankt voor je reactie, het zal goed kunnen dat het probleem in de dock connector zit. Doordat het waterschade is kan ik je dit niet garanderen.

  Groet,

  Davey Groothedde

  Fixje Davey Groothedde op 20 februari, 2014
 • Hallo Natasja,

  Ik raad aan om de iPhone eerst goed te reinigen met de irevive spray en vanwege het feit dat de telefoon het eerst wel deed ga ik er ook vanuit dat de batterij defect is gegaan.

  http://www.fixjeiphone.nl/iphone-4-reparatie/iphone-4-batterij-vervangen/

  In de bovenstaande link kan je zien hoe je de batterij moet vervangen van de iPhone 4.

  Groet,

  Davey Groothedde

  Davey op 29 april, 2014
 • Iphone5 : iphone was in water gevallen.. Ik heb zwartscherm Iphone gaat wel aan want hij connect met iTunes en het oplaad geluidje blijft om de 10 sec af gaan.. Heb nog een andere Iphone 5 scherm dr op getest en batterij vervangen maar krijg nog steeds hetzelfde probleem…

  Mvg Flexy

  Flexy op 9 mei, 2014
  • Hallo Flexy,

   Heb je al de dock connector getest van de iPhone 5 en de telfoon gereinigd met de iRevive spray?

   Bij waterschade moet je gewoon alles testen en dan kom je vanzelf tot resultaat.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 11 mei, 2014
 • Hallo Davey,
  Ik hen mijn iphone in het wasmachine laten meedraaien! Heb hem daarna gelijk uitgeklaard gehaald en laten drogen! – 1week. In elkaar gezet en hij doet het weer, maar als ik wil bellen dan hoort de andere mij niet maar ik hun wel! Handsfree kan ik wel bellen en gebeld worden. Welk onderdeel moet ik nu vervangen zo dat ik weer gewoon kan bellen?

  Mvg Arnoudh.

  Arnoud op 7 juni, 2014
 • Hallo Arnoud,

  Dan is de dock connector van de iPhone defect. De spreek microfoon zit namelijk aan de dock connector vast.

  Groet,

  Davey Groothedde

  Davey Groothedde op 8 juni, 2014
 • Davey,

  Bedankt voor het advies ik ga die bestellen en er in zetten.

  Mvg Arnoud

  Arnoud op 9 juni, 2014
 • Mijn homeknop van mijn iphone 5 is kapot. Ik heb deze al vervangen kabel maar werkt nog steeds niet. Wat kan er nog meer mis zijn? Kalibreren heb ik ook al geprobeerd, maar werkt niet.

  J. op 16 juni, 2014
 • Beste J,

  De home button van de iPhone 5 zit in verbinding met de dock connector. Ik raad u aan om de dock connector te vervangen. Dit is vaker het probleem bij de dock connector en ik verwacht dat uw probleem dan is verholpen.

  Link
  :http://www.fixjeiphone.nl/iphone-reparatie/iphone-5-reparatie/iphone-5-dock-connector-vervangen/

  Groet,

  Davey Groothedde

  Davey Groothedde op 16 juni, 2014
 • Beste Davey,

  Ik heb mijn iphone 4s naar iemand gestuurd die mijn voorscherm kon vervangen omdat er barsten in het glas zaten.
  Het scherm is nu gemaakt alleen heb ik geen service meer, de aan-uit knop werkt niet meer en ook doet de voor camera het niet..

  Heeft u tips?

  Vriendelijke groet

  Dirk op 13 juli, 2014
  • Beste Dirk,

   De eerste tip is om je iPhone nooit meer door hem te laten maken:P. Waarschijnlijk heeft hij de voor camera defect gemaakt door een weerstand de raken op het moederbord. Dat je geen service hebt kan komen doordat hij niet opnieuw verbinding heeft gemaakt.

   Probeer is verbinding te maken met wifi en zet vliegtuig modus aan en daarna weer uit. Vraagt de iPhone nu nog niet om de pincode van de simkaart bel dan iemand.

   Werkt dit niet dan verwacht ik dat hij de blauwe weerstand boven de fpc connector heeft geraakt en de aan en uit knop? Dat is een raadsel hoe dit is gebeurd. Tijdens het vervangen van een iPhone 4s scherm hoor je helemaal niet aan de aan/uit-knop te komen van de iPhone 4s.

   De conclusie is volgens mij dat jullie er samen uit moeten komen hoe de schade wordt opgelost.

   Groet,

   Davey Groothedde
   FixjeiPhone.nl

   Davey Groothedde op 14 juli, 2014
 • Ik heb mijn Dock connector vervangen van mijn iPhone 5 maar als ik nu bel horen mensen mij niet meer. Hoe kan dat?

  K op 12 augustus, 2014
  • Beste K,

   Dat komt omdat de spreek microfoon aan de dock connector vast zit. Het gouden vierkantje moet je terugzetten in het rubber en in het frame monteren.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 12 augustus, 2014
   • PAls je het moederbord moet vervangen ben je dan alles kwijt ??? Foto’s ect …

    Nati op 5 september, 2014
    • Beste Nati,

     Na het vervangen van het moederbord ben je alle data kwijt. In iTunes kan je daarom een reservekopie maken.

     Groet,

     Davey Groothedde

     Davey Groothedde op 5 september, 2014
 • Hallo,
  De Iphone 4 van mijn dochter heeft waterschade opgelopen. We hebben hem wel weer aan de praat gekregen (oorspronkelijke foutmelding 21 en 2001 van Itunes) maar hij loopt nu heel snel leeg en als hij leeg is laadt hij alleen op door hem open te maken en een andere batterij er even in te doen en vervolgens de oude batterij terug. De oude batterij doet het vreemd genoeg wel in een ander iphone dus is niet stuk. We hebben hem ultrasoon laten reinigen maar at heeft geen effect gehad. De iphone ligt nu continu aan de lader en wordt wat warmer dan anders. Heeft het nog zin om hem op te sturen of zijn we door onze opties heen? IK wil ook geen honderden euro’s uitgeven aan reparaties als het geen zin meer blijkt te hebben. Zelf een moederbord schoonmaken met I revive vind ik wel wat spannend…

  maaike op 22 oktober, 2014
 • Hoi Davey,
  Ik heb een Iphone4S met waterschade. Paar dagen laten drogen en batterij vervangen, toen deed hij alles weer. Vervolgens viel hij toch nog uit.
  Telefoon helemaal uit elkaar gehaald, revive spray gebruikt en weer in elkaar gezet, twee keer zelfs. Connectoren zitten goed vast en ik zie nergens corrosie meer.
  Nu heeft hij nog de volgende klachten;
  – hij vindt geen netwerk en geen wifi
  – wifi kan in instellingen niet aan gezet worden
  – telefoon werkt alleen als hij aan de stroom zit. Batterij-indicator geeft dan 100% aan. Na een paar minuten valt hij uit.
  – telefoon vindt geen datum en tijd

  Heb je enig idee wat ik nog zou kunnen doen?

  Jacqueline op 30 november, 2014
 • Hoi me i phone is in de wc gevallen en meteen uit gezet en in de rijst maar om 22:00 gebeurd net heeft het dan nog zin om hem in de vloeistof in zo een zakje te doen of issie dan echt overik kan het pas morgen kopen er is nu niks meer open

  Anja op 28 januari, 2015
  • Hallo Anja,

   Het beste kan je de iPhone uit laten en naar een reparatie service bij je in de buurt gaan. Daar kunnen ze de iPhone 6 reinigen en dan heb je de meeste kans op slagen.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 29 januari, 2015
 • Het is een iPhone 6

  Anja op 28 januari, 2015
 • Hoi Davey
  De iphone 4 s van mn zoon is in het water gevallen.
  Ik heb nu de accu uit een oude iphone in de waterschade telefoon gezet, en alles werkte.
  Bellen gebeld worden de speakers. Wonderwel.
  Echter de telefoon laadt niet bij. Dus nu de accu leeg is, is de telefoon dood.
  Ik heb ook uit de oude telefoon de laadconnector al verwisseld, maar ht werkt nog steeds niet.
  Zou jij weten wat ik nu nog kan vervangen?
  Groetjes Jos Groot

  Jos op 6 april, 2015
 • Hallo Davey

  Nog even aanvullend op het bovenstaande berichtje.
  Ik heb er net weer een volle accu in gedaan van een andere iphone. De accu wordt niet geladen, maar het bliksemtje van het laden wordt wel direct weergegeven naast de accu indicator zodra ik de telefoon op de lader zet. Toch loopt de batterij leeg.

  Misschien kun je me helpen

  Gr Jos

  Jos op 6 april, 2015
  • Hallo Jos,

   Dat is een goede vraag. Zie je ergens corrosie op het moederbord zitten? Misschien helpt het om te iPhone een keer in te sprayen met de iRevive spray.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 7 april, 2015
 • Ik zal het bestellen

  Jos op 11 april, 2015
 • Hoi,

  Ik heb mijn iPhone 5 10 minuten in de wasmachine laten meedraaien per ongeluk en pas na twee dagen alles uit elkaar geschroefd en 1 x gereinigd met alcohol. Alles deed het maar het beeldscherm is donker en vreemde kleurweergave en alles blijft latent zichtbaar. Van alle voorgaande menu’s waar je doorheen bent gegaan.
  Ik heb er een volledig nieuw scherm ingezet en een deel zoals vlekken enzo zijn weg maar voor de rest is alles nog niet goed.
  Wat te doen?

  Arthur op 29 mei, 2015
 • dag Davey
  Allereerst complimenten voor de wijze waarop je je klanten behandelt!
  Mijn vraag: ik heb een beetje water gemorst op mijn iPhone 4S. hij doet het nog wel maar het duurt lang om de batterij op te laden, en hij is supersnel leeg. Tijdens het opladen wordt de iPhone ook behoorlijk heet aan de achterkant.
  De verklikkers die waterschade aangeven zijn niet rood geworden.
  Wat kan ik doen? De accu vervangen? Of toch de connectoren schoon maken?
  Dank voor je antwoord!
  met vriendelijke groet,
  Michel

  Michel op 11 augustus, 2015
 • Hallo Michel, Bedankt voor het mooie compliment, hier zijn we altijd blij mee! Je kan inderdaad het beste de batterij vervangen om de iPhone batterij capaciteit te verhogen en het oplaad probleem ligt 9/10 keer aan de dock connector. Vervang deze onderdelen en de problemen zijn waarschijnlijk verleden tijd.

  Fixje Davey Groothedde op 12 augustus, 2015
  • Beste dave Mijn telefoon is in het water gevallen 3 weken geleden. Ben gaan kijken om het te laten maken wn iedereen raad het af. Moederbord kapot. Allerbelangrijkste zijn mijn foto’s. is er geen enkele bedrijf gespecialiseerd in het weghalen van foto’s op een kapotte moederbord? Please help me out ben er kapot van . Heb gehoord van een bedrijf drive safers in Amerika? Blijken gespecialiseerd te Zijn hierin. Maar voordat ik die stap neem wil ik het anders proberen alvast bedankt

   Nadia op 24 april, 2016
   • Hallo Nadia,

    De foto’s kan je alleen ophalen door het moederbord te reinigen. Dit is goed te doen en werkt vaak, maar er zijn geen garanties te garanderen, ook omdat het al drie weken geleden is.

    We hebben er het hier ook wel is eerder gehad, ik weet dat er software programma’s voor zijn, maar die werken niet zoals we verwacht hadden. Wij kunnen alleen de eerste oplossing aanbieden. Met bedrijven zoals Drive Safers heb ik zelf geen ervaring. Hopelijk kan je iets vinden!

    Groet,

    Davey Groothedde

    Fixje Davey Groothedde op 25 april, 2016
 • Hoi Davey,

  Mijn iphone 4s is verdronken. Heb m 4 dagen laten drogen in siliconen zakjes die ook altijd in muziek app verpakkingen zitten. Daar na uit elkaar gehaald en nog na gedroogd.Hij doet het niet meer alleen als ik m aan mijn imac / i tunes hang wordt die wel herkent en zie in de onderbalk wat er opstaat maar kan geen back up meer maken.
  Heb m nog een helemaal uit elkaar gehaald en ook alle kapjes van het moederbord af. Schoongemaakt met isopropyl alcohol van een elektronicawinkel.Kan ik om een back up te maken ook alleen de batterij/connector het moederbord aansluiten om te kijken of dat te benaderen is. a
  Andere connectoren loslaten om eventuele fouten /kortsluiting te vermijden.

  Ben benieuwd naar je reactie.
  Verder heel duidelijk en professioneel hoe je alles uitlegt.

  Vriendelijke groet ,Bern.

  Bern op 17 augustus, 2015
  • Hallo Bern,

   Bedankt voor je leuke reactie. Je kan de iPhone opstarten door alleen het moederbord te gebruiken, de dock connector en het scherm. Je kan de iPhone namelijk eerst ontgrendelen om een back up te maken op itunes.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 19 augustus, 2015
 • Hallo Davey,

  Ik heb mijn iPhone 5 in het water laten vallen en wil hem nu repareren. Mijn vraag ik hoe krijg ik de EMI shields weer terug op het moederbord, moeten die dan weer verwarmt worden?

  Mvg Marleen.

  Marleen wouters op 26 augustus, 2015
 • Beste Davey,

  Een tijdje geleden is mijn iphone in het water gevallen. Hij heeft toen een waterschade behandeling gehad met een soorgelijke spray als IRevive. De accu was tevens kapot en is vervangen. Na een paar dagen deed de wifi het niet meer goed en is toen ook de wifi antenne vervangen. Nu een maand later reageert het touch screen nergens meer op, maar kan ik wel berichten ontvangen en zelfs met Siri bellen. Het bedrijf waar ik mn telefoon weer voor de derde keer heb heen gebracht zegt dat ze het probleem op kunnen lossen door een nieuw LCD voor 110 euro te plaatsen. Onderhand zou ik dan 200 euro hebben uitgegeven aan het repareren van mn telefoon en ik heb zelf het idee dat het misschien wel aan het moederbord kan liggen. Heeft u enig advies of ik de telefoon weer moet laten repareren of beter een nieuwe kan kopen?

  Marynthe op 12 september, 2015
  • Hallo Marynthe,

   Het is lastig beoordelen, maar een iPhone met waterschade, kan in de toekomst altijd wat problemen hebben. Wellicht kan het reparatie bedrijf hierin tegemoet komen.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 12 september, 2015
 • Hoi,

  ik heb een vraagje,
  mijn iphone is vandaag in bad gevallen en ik heb hem er zsm weer uitgehaald,
  ik denk dat hij er hooguit 10 sec in heeft gelegen, hij is een tijdje eerder ookal in het
  toilet gevallen waarna er niks aan de hand was met mijn telefoon, dus heb ik heb nu direct afgedroogd maar niet uit gezet omdat ik niet wist dat dit belangrijk was. Na ong. 1 minuut kwam het apple icoon in beeld en viel mijn telefoon uit, ik heb hem toen nog verschillende keren aan proberen te zetten. Ik heb hem nu in de rijst gelegd, maar mijn vraag is of dit nog zin heeft omdat ik mijn telefoon verschillende keren aan heb proberen te zetten en de kans dus groot is dat er kortsluiting is ontstaan.

  Famke op 15 oktober, 2015
 • Hallo Famke,

  Normaal is het niet goed om je iPhone gelijk weer aan te zetten. Nu snap ik ook wel dat het menselijk is om te controleren als je iPhone het toch nog doet. Ik verwacht dat er bij jou kortsluiting in de batterij is ontstaan en dat je na het vervangen van de batterij weer prima gebruikt kunt maken van je iPhone. Mocht dit niet het geval zijn dan zal het moederbord gereinigd moeten worden. Als je wil kunnen wij dit ook voor je doen!

  Groet,

  Davey Groothedde

  Fixje Davey Groothedde op 16 oktober, 2015
 • Hoi,
  Mijn iPhone 5s is twee weken geleden in de wc gevallen. Ik heb ondertussen de telefoon een aantal dagen in rijst gelegd, en daarna Reviveaphone gebruikt, helaas zonder resultaat. Tussendoor heb ik geprobeerd om de telefoon kort op te laden omdat ik wilde checken of het rijstbad en de reviveaphone gewerkt hadden.
  Heeft het nu nog zin de telefoon te laten repareren of is de telefoon echt onherstelbaar kapot na het rijstbad en de reviveaphone?
  Het is nu 4 dagen geleden dat de telefoon uit het zakje met reviveaphone is gehaald maar ik durf hem niet aan de oplader te leggen. Wanneer is de telefoon echt droog genoeg om hem weer proberen op te laden zonder eventueel nog meer schade aan te richten?

  Vriendelijke groet,
  Angelique

  Angelique op 13 januari, 2016
 • ik heb een probleem, ik heb een uur geleden mijn mobiel in de wc laten vallen, hij staat aan maar het scherm werkt niet, dus hij wil niet uit. ook is hier geen rijst. is het te laat of kan ik mijn mobiel nog redden, ik schiet eccht in de stress, ehm help!!!
  groetjes nienke

  Nienke op 27 januari, 2016
 • Mijn iphone 4 was in de vijver gevallen, maar precies in het net dus het is maar enkele seconden geweest. Hierna deed hij niets meer op constant trillen na.
  Na een paar uur was hij blijkbaar de batterij leeg en heb ik hem goed laten drogen. Na een kleine week het moederbord gereinigd en een nieuwe batterij geplaatst volgens jullie reparatie handleidingen. Toen ik hem daarna aan de lader deed was ik zo blij, hij deed het weer!! Helaas liep de batterij in no-time leeg en viel uit. Nu doet hij alleen om de zoveel seconden trillen en zie ik steeds het apple logo.
  Valt er nog wat te repareren??
  De handleidingen vind ik trouwens super..

  Angelique van Beek op 21 augustus, 2016

Geef een antwoord