iPhone 13 review, nog beter dan de iPhone 12
BLOG

iPhone 13 review, nog beter dan de iPhone 12

Op 2 augustus 2022, door Bas
0 reacties 3 min. leestijd

Een flinke tijd nadat de iPhone 13 serie is uitgebracht zijn ze nog steeds slecht verkrijgbaar. Dit komt onder andere omdat het een zeer gewilde iPhone is, maar is het de upgrade vanaf een iPhone 12 ook waard? Dit lees je allemaal in deze iPhone 13 review, natuurlijk helpen wij je ook verder wanneer je twijfelt tussen de 13 en 13 Pro.

iPhone 13 unboxing

De uitpakervaring van een nieuwe iPhone 13 blijft fantastisch, zoals je van Apple bent gewend. Ook dit jaar heeft Apple er voor gekozen om geen oplaadadapter mee te leveren. Onze refurbished iPhones worden trouwens wel geleverd met oplader en kabel. De iPhone 13 wordt wel geleverd met een USB-C naar Lighting-kabel.

Je kunt bij de iPhone 13 en 13 mini kiezen uit 6 kleuren: Sterrenlicht (wit), Middernacht (zwart), Rood, Blauw, Roze en de speciale kleur Groen. De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max hebben 5 kleuren: Grafiet, Zilver, Goud, Sierra Blue, Alpengroen. Voor meer informatie lees je ons blog: iPhone 13 kleuren.

Het ontwerp van de iPhone 13

De iPhone 13 is een kleine update vergeleken met zijn voorganger de iPhone 12. Wil je alle verschillen weten? Bekijk dan ons blog: iPhone 12 vs. iPhone 13. De uiterlijke verschillen zijn subtiel, maar je merkt ze wel. Het cameravlak aan de achterkant is aanzienlijk groter geworden. Daarentegen is de inkeping bovenin het scherm een stukje kleiner geworden.

Deze iPhones hebben de rechte hoeken van het nieuwe iPhone ontwerp en zijn allemaal strak afgewerkt. De iPhone 13 en 13 mini zijn gemaakt van aluminium. De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max hebben een stalen behuizing. Ze hebben allemaal Ceramic Shield glas aan de voorkant wat er voor zou moeten zorgen dat de schermen minder snel kapot gaan.

iPhone 13 review

iPhone 13 scherm review

Het iPhone 13 en iPhone 13 mini scherm zijn weer fantastisch zoals we eigenlijk wel gewend zijn. Maar de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max hebben een nieuw variabel 120Hz scherm voor soepele animaties en een nog betere gebruikerservaring. Daarnaast zijn ze ook feller dan zijn voorganger.

Hoe groot is de iPhone 13?

Het formaat van deze iPhone 13 serie is gelijk aan de iPhone 12 serie. Ze zijn iets dikker geworden om ruimte te maken voor de grotere batterij. Bekijk hier alle iPhone 13 afmetingen.

iphone-13-afmetingen-blog

iPhone 13 snelheid en batterij

De iPhone 13 heeft de A15 Bionic-chip, dit is een generatie beter dan de iPhone 12 serie. De chip is sneller maar vooral ook efficiënter. De batterijduur van de iPhone 13 is een stuk beter dan de iPhone 12. De iPhone 13 Pro Max heeft de beste batterijduur tot nu toe met tot 28 uur video afspeeltijd.

Review iPhone 13 camera’s

De camera’s zijn voor veel mensen wel een bepalende factor bij het aanschaffen van een nieuwe of een refurbished iPhone. De camera’s hebben een flinke update gehad, vooral met de iPhone 13 Pro Max maak je de mooiste foto’s. We zijn de diepte ingedoken en een apart blog geschreven over de iPhone 13 camera.

Conclusie iPhone 13 review

De iPhone 13 is in alle aspecten weer een top toestel van Apple, niets baanbrekends maar stabiel en stijlvol. Als je wilt upgraden van een iPhone 12 dan zouden we aanraden om nog even te wachten. De upgrade is dan niet groot genoeg om voor de iPhone 13 te kiezen.

Als je flink wilt besparen op de aanschaf een iPhone 13 dan kun je kiezen voor een refurbished iPhone. Koop zorgeloos met 2 jaar garantie en Keurmerk Refurbished een zo goed als nieuwe toestel voor een fractie van de prijs. Dus bespaar nu en kies voor een refurbished iPhone van Fixje. Sindskort verkoopt Fixje ook de refurbished iPhone 13.

Meer iPhone 13 blogs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie