Refurbished iPhones populairder dan ooit (131% stijging)
BLOG

Refurbished iPhones populairder dan ooit (131% stijging)

Op 29 maart 2023, door Sander
0 reacties 2 min. leestijd

Uit het onderzoek (De Grote Refurbished Barometer 2022) dat iPhoned.nl op 29 maart 2023 heeft gepubliceerd blijkt dat Refurbished iPhones populairder dan ooit zijn. Graag informeren wij je over de belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek. Aan dit onderzoek hebben maar liefst 2664 respondenden deelgenomen.

Stijging van 131% in het aantal refurbished gebruikers

Waar in 2020 slechts 16% van de ondervraagden ervaring had met refurbished tech producten heeft in 2022 maar liefst 37% ervaring met refurbished producten. Dit is een stijging van 131%! Van deze refurbished gebruikers gebruikt ongeveer 60% hun product nog en is tevreden met de aankoop (score van 8,8 gemiddeld). Naast de 37% die momenteel al een refurbished device gebruikt, overweegt 32% om de volgende keer eventueel een refurbished Smartphone te kopen. Slechts 1 op de 3 mensen overweegt geen refurbished Smartphone te kopen.

Prijsbesparing blijft belangrijkste reden

De prijsbesparing ten opzichte van een nieuw product blijft een van de belangrijkste redenen om voor een refurbished product te kiezen, daarnaast natuurlijk duurzaamheid. Stijgende introductieprijzen, chip tekorten en een lager besteedbaar budget zorgt dat de consument steeds vaker refurbished overweegt.

De populairste refurbished iPhones

Van de ondervraagden hebben de meeste consumenten 250 – 499 euro over voor het kopen van een refurbished toestel. 32% van de ondervraagden wil iets meer uitgeven, namelijk 500 tot 749 euro. De top drie van de meest populaire refurbished iPhones:

Lees hier meer over de populairste refurbished iPhones.

Waar kan ik het best mijn oude iPhone verkopen? 2

58% is bereid om oude Smartphone in te ruilen

Dat het inruilen van je oude iPhone steeds normaler wordt is te zien aan het enorm hoge percentage van mensen die bereid zijn om hun oude Smartphone in te leveren. 58% van de consumenten is namelijk bereid om hun oude Smartphone in te ruilen. Onder de refurbished gebruikers ligt dit percentage nog hoger! Dit is goed nieuws, dit draagt bij aan circulaire economie.

Overweeg jij zelf om je oude iPhone in te ruilen? Bekijk dan de inruilmogelijkheden van Fixje.

Zelf een refurbished Smartphone kopen?

Ben jij zelf op zoek naar een refurbished iPhone? Bekijk dan ons refurbished iPhone assortiment. Fixje weet als geen ander hoe belangrijk kwaliteit is. Wij hebben meer dan 100.000 beoordelingen (met een 9 gemiddeld) en zijn lid van het Keurmerk Refurbished. Zo heb je standaard 2 jaar garantie (ook op de accu) en koop je bij een betrouwbare aanbieder!

Naast refurbished iPhones verkopen wij ook refurbished iPads, refurbished MacBooks en refurbished Apple Watches.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie