Welke iPhone heb ik?

Geschiedenis

Fixje haar eerste activiteiten zijn in 2011 al gestart! Benieuwd hoe we hier zijn gekomen? Ontdek wie we zijn en bekijk de tijdlijn die sinds 2011 tot nu is uitgestippeld.

Tijdlijn van Fixje

Fixje - 10 jarig bestaan
Aug 2023

Fixje bestaat 10 jaar!

Het is tijd voor een feestje! Met trots blazen we 10 kaarsjes uit want Fixje is JARIG. Dankzij jouw steun hebben we miljoenen apparaten van de E-waste berg gered en ze een stralend tweede leven gegeven. Samen blijven we ons de komende 10 jaar inzetten voor een duurzametoekomst, vol met gefixte en refurbished apparaten.

Juli 2023

Nieuw: Spelcomputer onderdelen – Nintendo Switch & PlayStation

De vraag vanuit onze klanten naar spelcomputer onderdelen is enorm toegenomen. De meeste problemen zijn namelijk erg gemakelijk zelf te repareren! Om deze reden hebben we het Nintendo Switch en het PlayStation onderdelen assortiment toegevoegd aan het assortiment.

PlayStation 4 Slim
Apple Watch Series 7
Juni 2023

Apple Watch onderdelen assortimentsverbreding

Naast de bestaande onderdelen die geschikt zijn voor de meest populaire Apple apparaten, breiden we uit met Apple Watch onderdelen. Steeds meer consumenten en bedrijven beginnen deze Apple Watches te repareren. Het nieuw toegevoegde assortiment bestaat uit: Apple Watch Series 5 onderdelen, Apple Watch Series 6 onderdelen, Apple Watch Series 7 onderdelen en de Apple Watch Series 8 onderdelen.

Mei 2023

Fixje lanceert trade-in module

Naast het verkopen van refurbished devices worden er vanaf mei 2023 ook refurbished devices ingekocht. Via de website is het mogelijk om je oude device te verkopen. Apparaten die Fixje inkoopt zijn: iPhone, iPad en Apple Watch. Zo ontvang je een eerlijk bedrag binnen 1 werkdag op je rekening! Bekijk alle trade in mogelijkheden.

Maart 2023

Refurbished assortimentsverbreding

Niet alleen maar iPhone was een van de redenen om de naam te wijzigen naar Fixje. Een logische volgende stap voor Fixje was om het refurbished assortiment uit te breiden. Naast de refurbished iPhones en iPads die al in het assortiment zaten, worden vanaf begin 2023 ook refurbished MacBooks, refurbished Apple Watches, refurbished AirPods, refurbished Windows laptops en refurbished Samsung toestellen verkocht.

Dec 2022

FixjeiPhone wordt Fixje

Na 10 jaar zijn we gegroeid van blokhut naar een miljoenenbedrijf en is FixjeiPhone de grootste iPhone reparatie webshop van de Benelux. We hebben meer dan 2 miljoen toestellen een tweede leven gegeven!

Vaak krijgen we dan ook de vraag of we alleen maar iPhones verkopen en repareren? Dit was één van de signalen dat FixjeiPhone toe was aan een naamsverandering. Waar we ooit begonnen met de verkoop van iPhone 4 onderdelen zijn we uitgegroeid tot totaalleverancier van refurbished toestellen, onderdelen en tools. Niet alleen voor iPhones, maar ook voor: iPad, MacBook, iMac en Samsung en dit gaan we alleen nog maar verder uitbreiden met meer merken.

Lees alles over onze nieuwe naam en missie in ons blog: FixjeiPhone wordt Fixje

Januari 2022

Verhuisd naar Vriezenveen

Na 8 jaar in Almelo gegroeid te hebben, verhuist FixjeiPhone naar Vriezenveen om hier verder te groeien met meer ruimte en nog meer energie om het beste uit FixjeiPhone te halen. Eerder was FixjeiPhone gevestigd in meerdere losse panden waardoor de communicatie tussen verschillende afdelingen soms moeilijker verliep. Het nieuwe pand zorgt ervoor dat alle afdelingen dicht bij elkaar zitten en de lijntjes kort zijn waardoor de interne communicatie enorm is verbeterd en we een stuk efficiënter kunnen werken.

 

December 2021

100.000 reviews

Dé mijlpaal waar we met team FixjeiPhone jaren hard voor hebben gewerkt. Supermooi om 2021 hiermee afsluiten en op naar de volgende mijlpaal! Gemiddeld beoordelen onze klanten ons met een 9,1 en beveelt maar liefst 97% ons aan.

Mei 2021

Nieuwe website

Na bijna een jaar in de maak, is dan eindelijk de nieuwe website van FixjeiPhone live. Een grote stap en een goede basis om nog vele jaren op door te groeien, hierbij is vooral de gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit aanzienlijk verbeterd. Deze site zorgt er ook voor dat het mogelijk is om het assortiment verder uit te breiden met daardoor veel meer producten.

 

Juni 2020

Keurmerk Refurbished

Per 1 juni 2020 is FixjeiPhone goedgekeurd om het Keurmerk Refurbished te mogen dragen. Hiermee is FixjeiPhone het zesde gerenommeerde bedrijf binnen de Nederlandse refurbished branche die refurbished toestellen met dit exclusieve Keurmerk Refurbished mag aanbieden. Een prestatie waar we trots op zijn! Sinds die tijd is FixjeiPhone ook begonnen met het verkopen van refurbished iPads en refurbished MacBooks.

Uitreiking Keurmerk Refurbished
2019

De ene nominatie na de andere

Sander en Davey zijn in 2019 in de vrije uurtjes bezig geweest met het afronden van hun opleiding en waren genomineerd voor het Saxion Ondernemersaward. Ook hebben we 2 nominaties in wacht gesleept op de European Search Awards in de categorie: Best low budget campaign en Beo SEO campaign. Daarnaast waren we genomineerd voor: Best overall SEO initiative op Search Engine Land Awards. De laatste nominatie van 2019 was de Energiek Almelo Award.

 

September 2019

Waardeer het. Repareer het

In 2019 lanceerde SIRE een landelijke campagne. Met de ‘Waardeer het. Repareer het’ campagne hoopte SIRE Nederlanders te bewegen hun kapotte spullen te repareren door mensen bewust te maken van de waarde van hun spullen. RTL-nieuws heeft ons toen gevraagd of ze tijdens de lancering ook bij ons een kijkje in de keuken mochten nemen. Tijdens de uitzending vertelde we hoe je zelf een iPhone kunt repareren.

RTL Nieuws - Waardeer het, repareer het
Augustus 2019

Team FixjeiPhone groeit door

In een korte tijd is het team van FixjeiPhone hard gegroeid. Eind 2017 telden we 15 collega’s, nog geen 2 jaar later is dit aantal gestegen naar ruim 35 collega’s die dagelijks aan de slag zijn om FixjeiPhone draaiend te houden!


December 2018

Dutch Search Awards

Dit jaar was FixjeiPhone genomineerd voor 2 verschillende prijzen van de Dutch Search Awards. Beide nominaties kwamen voort uit de geweldige “iPhone XS teardown” die wereldwijd viral ging.

September 2018

Wereldwijde iPhone XS teardown primeur

We hadden in september 2018 een wereldwijde primeur door als eerste van de wereld de iPhone XS teardown te maken. Deze primeur ging viral op websites en YouTube. Niet alleen in Nederland, zelfs in heel Europa, Amerika, China en Japan ging de teardown viral waardoor de naam FixjeiPhone overal te zien was. Later ontvingen we veel nominaties op het gebied van Digital Marketing met het enorme bereik dat we hebben gecreëerd met deze campagne.


Juni 2018

10.000 reviews

Een mooie mijlpaal in onze klanttevredenheid was de 10.000 reviews en daar hebben we dan ook even een feestje van gemaakt. Toen we FixjeiPhone begonnen hadden we nooit durven dromen om 10.000 beoordelingen te verzamelen in zo korte tijd!

2017

Het jaar van groei

In dit jaar heeft FixjeiPhone een grote groei meegemaakt. Aan het begin van het jaar zijn we gestart met 4 collega’s, aan het eind van het jaar waren er 15. Een enorme groei aan extra mankracht om nog sneller te kunnen groeien! In dit jaar is ook de eerste bedrijfsbus gekocht om alle pakketjes te kunnen brengen naar het Post NL distributiecentrum waardoor de post ook op latere verzendtijden kon worden aangeleverd. In 2017 is FixjeiPhone tevens begonnen met het verkopen van refurbished iPhones.


November 2016

Van blokhut naar pand

De blokhut werd al snel te klein en Davey, Ricardo en Sander zijn met het volste vertrouwen naar een groter pand verhuisd dat dit keer niet gemaakt was van hout. Het nieuwe pand was ruim 10 × groter dan de blokhut. Hierdoor was er ruimte voor een magazijn, ruimte om onze klanten te ontvangen en een apart kantoor. Vanaf dit moment kwam ook de eerste hulp langs om af en toe te helpen bij het verwerken van de eerste orders, in het begin werd dit nog gedaan door de familie van Davey, Ricardo en Sander.


November 2016

De rekenkamer van KRO / NCRV

We waren te zien in het tv-programma De Rekenkamer op de KRO. Daan Rieber repareerde in het programma zelf zijn iPhone 6 met onze handige reparatie handleiding met video! In het item was te zien hoeveel geld je kunt besparen door je iPhone zelf te fixen, iets wat veel mensen ook na deze uitzending hebben gedaan.

December 2015

Editie NL op bezoek

In 2015 maakte Editie NL een nieuwsitem over de reparatie mogelijkheden wanneer je iPhone scherm kapot is. Naast het laten repareren bij de lokale reparatiewinkel werd ook het zelf repareren uitgelicht op RTL4, hierin was FixjeiPhone te zien. Dit was de eerste keer dat de website van FixjeiPhone ruim 500 websitebezoekers tegelijk kreeg waardoor de website uit de lucht ging.


Juni 2014

FixjeiPhone Webshop Live

Door de enorme vraag naar hoe een iPhone te repareren kregen Davey en Ricardo steeds meer vraag naar gereedschap en de onderdelen om het ook echt zelf te repareren. Om deze vraag vanuit de website bezoekers goed te kunnen bedienen is halverwege 2014 een webshop gelanceerd waar websitebezoekers iPhone onderdelen en gereedschap kunnen bestellen.

Blokhut
Augustus 2013

In de blokhut

Davey en zijn neef Ricardo begonnen in 2013 het bedrijf FixjeiPhone. Vanuit de blokhut (achter het huis waar Davey zijn ouders woonden) werd het bedrijf gerund. Toen met de focus op lokale iPhone reparaties. Ricardo verdiepte zich in het Online gedeelte en al snel stond er op de site een blog voor het delen van reparatie informatie. Al snel bleek dit een goede zet, binnen enkele weken kwamen er gemiddeld per dag meer dan honderd bezoekers die meer wilde weten over het zelf repareren van hun iPhone.


Oktober 2011

Begonnen met repareren

Davey zijn iPhone 4 had een kapot scherm, de hoge tarieven om het scherm te laten vervangen zette hem op het spoor om het kapotte scherm zelf te vervangen. Online waren op dat moment geen How To’s of onderdelen te vinden in Nederland. Daarom importeerde Davey zelf de onderdelen en ontdekte vervolgens hoe het onderdeel vervangen moest worden. Al snel kwamen ook familie en vrienden bij Davey langs wanneer het scherm kapot was.