iPhone 12/13/14 achter camera vervangen (zonder melding)
HANDLEIDING

iPhone 12/13/14 serie achter camera vervangen (zonder melding)

Dit heb je nodig

Nog 31 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone 12/13/14 serie achter camera vervangen zonder dat er een melding ontstaat? In deze reparatie handleiding (met video) laten we je precies zien hoe je de oude achter camera vervangt voor een nieuwe. De achter camera is tegenwoordig onmisbaar en het is dan ook enorm vervelend wanneer deze niet meer goed functioneert.

Waarom zelf je iPhone 12/13/14 serie achter camera repareren?

We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen kiezen voor het zelf repareren van een iPhone in plaats van het aanschaffen van een nieuw toestel. Hierdoor zorgen we er samen voor dat er minder toestellen op de grote e-waste stapel terechtkomen.

Signalen van een kapotte iPhone 12/13/14 serie achter camera:

 • Vlekken in het beeld tijdens het maken van foto’s / video’s met je achter camera
 • Rare strepen in het beeld tijdens het maken van foto’s / video’s met je achter camera
 • Trillen van het beeld tijdens het maken van foto’s / video’s met je achter camera
 • Niet meer aan gaan van je achter camera

Belangrijk tijdens de iPhone 12/13/14 serie achter camera vervangen

Bekijk de video goed voordat je aan de reparatie begint. Zo krijg je een goede indruk wat je tijdens de iPhone reparatie kunt verwachten.

Kies voor hoge kwaliteit onderdelen

Gebruik voor het vervangen van de achter camera altijd onderdelen van de hoogste kwaliteit. Kies daarnaast ook altijd voor goed gereedschap zodat je niets beschadigt tijdens het demonteren of monteren. Zo voorkom je onnodige fouten en kun je zelf focussen op de reparatie. Weet je niet zeker welke iPhone je hebt? Gebruik dan deze pagina om je controleren welke iPhone je hebt.

Bekijk onderstaande iPhone 12/13/14 serie achter camera reparatie video voordat je gaat beginnen aan deze reparatie. Je kunt de video op pauze zetten als het te snel gaat! Bekijk je deze video op een smartphone of tablet? Dan adviseren we om je device een kwartslag te draaien!

Gereedschap en onderdelen die gebruikt worden

Onderdelen en overige benodigdheden:

iPhone 12 mini:

iPhone 12:

iPhone 12 Pro Max:

iPhone 13 mini:

iPhone 13:

iPhone 13 Pro:

iPhone 13 Pro Max:

iPhone 12/13/14 serie achter camera vervangen zonder melding (video):

Dit heb je nodig

Nog 31 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Conclusie iPhone 12/13/14 serie achter camera vervangen zonder melding

Nu je de handleiding hebt gelezen en de video hebt bekeken ben je klaar voor de reparatie. Volg de video stap voor stap om geen fouten te maken tijdens de reparatie. Repareer op een stabiele ondergrond met voldoende licht zodat je alles goed kunt zien. Wees voorzichtig bij de oorspeaker en sensor kabel zodat je deze niet beschadigt. Wij wensen je veel succes met de reparatie!

Fix een iPhone achter camera en voorkom e-waste

Een kapotte achter camera komt steeds vaker voor. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk iPhone reparaties worden uitgevoerd en dat kapotte iPhones niet zomaar ergens in de kast of op de e-waste stapel belanden omdat ze de achter camera kapot is. E-waste problemen worden steeds groter doordat er meer consumentenelektronica wordt gebruikt en weer wordt afgeschreven. Veel consumenten weten niet hoe je zelf een kapot apparaat moet repareren. Met Fixje willen we dit probleem verbeteren.

Wat kan Fixje nog meer aanbieden?

Fixje verkoopt naast iPhone onderdelen ook onderdelen voor iPad, MacBook, Apple Watch, Samsung, PlayStation en Nintendo. Naast het “zelf repareren” kun je ook terecht om je iPhone 11/12/13/14 serie achter camera te laten repareren via onze opstuur service of in ons reparatiecentrum! Naast het stimuleren van reparaties hebben we andere duurzame alternatieven zoals de verkoop van refurbished iPhones, iPads, MacBooks, Laptops en Samsungs. Deze apparaten leveren we met het Keurmerk Refurbished en met 2 jaar garantie. Sinds kort kun je ook je oude iPhone verkopen zodat we deze een tweede leven kunnen geven.

Heb je nog vragen over deze iPhone achter camera reparatie? Plaats deze dan onder de handleiding. Dan kunnen we of andere reparateurs je verder helpen! Natuurlijk kun je ook direct contact opnemen via de chat zodat een van onze specialisten je verder kan helpen.

Veelgestelde vragen over iPhone 12/13/14 serie achter camera reparatie (zonder melding)

 • Vraag

  Kan ik zelf een iPhone 12/13/14 serie achter camera vervangen zonder melding?

  Antwoord

  Ja, dit is zeker mogelijk wanneer je de reparatie handleiding (met video) goed volgt. Bekijk van tevoren goed of jij denkt dat je de reparatie zelf kunt uitvoeren of dat je dit wilt laten doen (kan ook via Fixje). Alleen de iPhone 12 Pro kan geen gebruik maken van een tag-on flex kabel, hier zal de kabel moet worden gesoldeerd.

 • Vraag

  Kan ik de iPhone 12/13/14 serie achter camera reparatie ook vervangen zonder JCID V1S Pro multifunctionele programmer?

  Antwoord

  Ja, het vervangen van de achter camera zonder de JCID V1S Pro multifunctionele programmer is ook mogelijk. Je zult zonder deze programmer de reparatie kunnen uitvoeren, er ontstaat alleen een service melding vanuit Apple. Deze melding heeft verder geen invloed op de prestaties van de achter camera.

 • Vraag

  Welke achter camera moet ik kiezen?

  Antwoord

  Fixje verkoopt alleen achter camera's voor de iPhone van de hoogste kwaliteit.

 • Vraag

  Wat als deze reparatie niet lukt?

  Antwoord

  Heb je de onderdelen bij Fixje besteld en kom je niet uit de reparatie? Je kunt dan advies vragen van onze reparatie specialisten of wij kunnen de reparatie van je overnemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie