Verschillen iPhone scherm kwaliteit
BLOG

Verschillen iPhone scherm kwaliteit

Op 30 december 2016, door Davey
17 reacties 4 min. leestijd

Er zijn veel verschillende soorten schermen op de markt en ook heel veel verschillende kwaliteiten. Fixje verkoopt zowel standaard iPhone schermen en A+ kwaliteit schermen, maar wat is nu het verschil? In dit bericht ga ik je van A tot Z uitleggen wat het verschil is tussen deze schermen.

Er zijn duizenden fabrieken in China die schermpjes maken die geschikt zijn voor de iPhone. De kwaliteitsverschillen tussen de verschillende soorten schermpjes zijn groot, dit komt omdat elke fabriek andere onderdelen gebruikt (zoals een frame, glas) om het scherm samen te stellen.

Kwaliteit van Fixje:

Het team van Fixje heeft dagelijks goede contacten met de leveranciers die onze schermen exact naar onze wensen maken. Hierbij letten wij op de glasplaat, het frame en natuurlijk LCD. Zowel onze standaard schermen als de A+schermen zijn zowel qua pasvorm en functioneren beide goed, zo werken beide schermen altijd naar behoren. Het A+ kwaliteit scherm is wel van hogere kwaliteit en daar zit ook het prijsverschil in. Kwaliteit heeft ook bij iPhone schermen een prijs.

Wat is een standaard iPhone scherm?

Een standaard scherm wordt ook wel een copy scherm genoemd. Er zijn heel veel verschillende soorten copy schermen aangezien er ook heel fabrieken zijn die deze schermen produceren. Je kunt daarom ook niet copy scherm met copy scherm vergelijken als we alleen kijken naar het LCD, maar het LCD is nog niet alles.

Een scherm bestaat uit onder andere:

 • Glasplaat
 • LCD
 • Frame rand

Het is bij een copy scherm belangrijk dat de glasplaat goed is, de frame rand en het LCD. Samen maken deze onderdelen een copy scherm, normaal gesproken is de kwaliteit van een copy scherm wel minder hoog dan de kwaliteit van een iPhone scherm van A+ kwaliteit.

Wat is een A+ kwaliteit scherm?

Een A+ kwaliteit scherm is een scherm van de hoogste kwaliteit. Het scherm heeft een LCD van de hoogste kwaliteit met een sterke glasplaat en een sterke frame rand. De touch functie van het scherm zit in het LCD, daarom is het ook zo belangrijk dat het LCD van de hoogste kwaliteit is. Bij een A+ kwaliteit scherm is het LCD van de hoogste kwaliteit waardoor deze altijd uitstekend zal functioneren, dit kan je qua kwaliteit vergelijken met een origineel scherm van Apple. Deze iPhone schermen (A+ kwaliteit) zijn de beste schermen die op de markt verkrijgbaar zijn en ook voor reparateurs het fijnst werken omdat zowel de pasvorm als het scherm van de hoogste kwaliteit is.

Hoe zie je de verschillen van de buitenkant?

Van de buitenkant is het verschil best wel goed te zien op verschillende manieren. Allereerst kan je het verschil goed terugzien in de kleuren van het LCD, zo zie je bijvoorbeeld dat een copy scherm veel minder heldere kleuren heeft als een A+ kwaliteit scherm. Daarnaast kan je de kwaliteit goed terugzien in de kleur van het scherm (aan de boven en onderkant van het scherm) en de kleur van het LCD een groot contrast heeft bij een goedkoper scherm, bij een A+ kwaliteit scherm is dit verschil veel kleiner. Vanzelfsprekend kan je het verschil ook terugzien in het verschil van schermkabels welke bij de A+ variant een stuk steviger zijn.

Kan je zelf een scherm recyclen?

Veel mensen vragen zich af of het ook mogelijk is om zelf je scherm te recyclen met een nieuw glasplaatje. Helaas is dit niet mogelijk, voor het goed kunnen recyclen van je scherm heb je professionele apparatuur nodig van tienduizenden euro’s. Daarnaast heb je voor het recyclen heel veel ervaring nodig om te zorgen dat een scherm ook echt goed lukt en goed functioneert. Uit ervaring weten wij dat het recyclen van een scherm een vak apart is en dat dit zonder jarenlange ervaring en erg prijzige apparatuur en daarnaast mensen met heel veel geduld niet mogelijk is. Wij raden het dan ook absoluut niet aan om dit zelf te proberen, in de praktijk mislukt dit namelijk altijd!

Een goed iPhone scherm bestellen

Ben je op zoek naar een iPhone scherm van hoge kwaliteit? Bij Fixje kan je terecht voor hoge kwaliteit iPhone onderdelen. Hieronder kan je direct de meest populaire (A+ kwaliteit) schermen bestellen. Gebruik tijdens het vervangen van het iPhone scherm altijd een goede handleiding die je bijvoorbeeld op onze site kunt vinden.

Dit product bestellen?

iPhone 5 scherm en LCD

12 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis*

vanaf
 16,95
iPhone 5s scherm en LCD

33 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis*

vanaf
 18,95
iPhone 6 scherm en LCD (A+ kwaliteit)

2 kleuren

Morgen in huis*

vanaf
 29,95
iPhone 6s scherm en LCD
258 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis*

vanaf
 25,95

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je een leuke reactie achterlaten? Dat kan onder dit bericht! reacties worden altijd enorm gewaardeerd!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties op “Verschillen iPhone scherm kwaliteit

 • Ik heb een iPhone 5s scherm bij jullie besteld ,klopt het dat wanneer het scherm terug plaats er minder stekkers opzitten aan de boven zijde nu nog 2 eerst 3

  Robert Reuvers op 19 oktober, 2017
  • Beste Robert, Nee er gaat dan iets mis op een nieuw scherm zitten dezelfde hoeveelheid kabels. Wellicht ben je de voorcamera kabel vergeten. Gr. Davey

   Fixje Davey op 19 oktober, 2017
 • Ik wil jullie best geloven over jullie a kwaliteit. Maar ik heb een tijdje terug bij jullie een scherm besteld voor een iphone6. Bij het installeren zag ik dat het scherm niet funtioneerde. Ik heb dit per chat trachten te vragen aan jullie maar daar werd ik bewijze van spreken naar de maan gestuurd. Ik heb nu uiteindelijk elders een ander scherm gekocht en dat werkte direct. Enkel dat ik nu problemen heb bij mijn touchscreen. Deze werkt soms niet. Ik ben het zeker dat het scherm zelf van slechte kwaliteit is dus moet in nu terug een nieuw scherm zoeken. Maar vroeger ben ik altijd al tevreden over jullie geweest maar eerlijkgezegt nu na dit defecte scherm heb ik schrik gekregen om nu nog 1bij jullie te bestellen.

  Nico foubert op 6 juli, 2018
  • Je kan het best voor deze klacht even contact opnemen met onze klantenservice. We zouden je nooit naar de maan sturen, wij proberen al onze klanten altijd zo goed mogelijk te helpen. Een probleem met je touchscreen komt zelden voor, maar het blijft elektronica dus het kan voorkomen door wat voor reden dan ook. Gr. Davey

   Fixje Davey op 6 juli, 2018
 • Goeienavond,
  Heb net een scherm kwaliteit A besteld voor iPhone 6 ! Dit moest IPhone 6s zijn! Kan ik dit scherm alsnog gebruiken of kan de bestelling nog worden gestopt?
  Alvast bedankt!
  Bart Vaes

  bartvaes.aalst op 22 juli, 2018
 • Beste Meneer,
  En hoe zit het met de OEM scherm! Wat is dat voor een kwaliteit?

  ilias op 19 augustus, 2018
  • Hallo, Je hebt enorm veel termen die gebruikt worden. Bij een A heb je een gerecycled scherm. Dit wordt overal anders genoemd eigenlijk. Gr. Davey

   Fixje Davey op 22 augustus, 2018
 • Goedemiddag klopt het dat de standaard schermen van jullie van iphone een iets blauwere gloed hebben ipv zegmaar warm wit als achtergrond? En als ik dan een iphone A scherm bij jullie bestel heb ik dan wel dat warme wit als achtergrond zoals een originele scherm van de iphone? Hoor graag snel een reactie

  R op 20 augustus, 2018
  • Hallo R, Dat klopt inderdaad de A scherm zijn gerecycled en die hebben dat niet. Gr. Davey

   Fixje Davey op 22 augustus, 2018
   • Ik heb bij jullie een A+ kwaliteit gekocht in april 2018, deze heeft ook een blauwere gloed. is vooral lastig voor fotos

    Fred op 14 november, 2018
    • Hallo Fred,

     Dat mag natuurlijk niet. Neem gerust even contact op met onze klantenservice.

     Met vriendelijke groet,

     FixjeiPhone

     Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 14 november, 2018
 • Beste,

  Ik heb een enkel dagen terug een iPhone 5s scherm besteld maar ik heb deze nog niet mogen ontvangen.. Maar als ik de mailtjes kan geloven heb ik deze wel al ontvangen. Iets misgelopen ofzo? Graag spoedig antwoord.

  Mvg

  Evelien Westerlinck op 11 november, 2018
  • Hallo Evelien,

   Neem hiervoor gerust nog even contact op met onze klantenservice.
   Uiteraard lossen we dit met je op.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 12 november, 2018
 • Ongeveer een jaartje geleden kocht ik een scherm aan voor mijn iphone 7 plus. Ik merkte al snel dat al mijn kleuren er veel doffer uitzagen, alsof er een vervaging op zat… geen idee welke ik toen besteld had maar nu ben ik van plan nog eens erop te wagen en een A+ scherm aan te schaffen. Indien dit weer voor valt stuur ik ze wel weer op!

  Chelsey Wagemans op 10 april, 2020
  • Hallo Chelsey,

   Dit kan zeker komen omdat je voor de goedkopere variant bent gegaan.
   Graag horen wij van je als je nog vragen hebt.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 15 april, 2020
 • Hallo weet u wat het verschil is tussen een AA+ sale reparatie en een OEM reparatie, en zou een AA+ sale reparatie gewoon prima zijn om een telefoon te laten maken?

  Céline op 12 juni, 2020
  • Hallo Céline,

   Ieder bedrijf hanteert verschillende benamingen bij schermen.
   Bij ons staat de uitleg van onze schermen in deze post.

   Bij ons kun je dus kiezen uit de voordeligere variant (kopie kwaliteit) en A+ kwaliteit.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 15 juni, 2020

Geef een reactie