Duurzaamheid

Fixje Blogs

Onze laatste blog artikelen

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt in onze samenleving. FixjeiPhone streeft erna om de circulaire economie te stimuleren.

Alle blogs omtrent duurzaamheid vind je hieronder!

Laatste blogs

Oude iPhones belanden in de keukenlade
Blogs Oude iPhones belanden in de keukenlade
Heb jij nog geld in je la of op zolder liggen waar je niets mee doet? Waarschijnlijk wel! Volgens onderzoek, uitgevoerd door het CBS, heeft ruim de helft (55%) van de Nederlanders van 16 jaar of ouder in 2022 een oude smartphone ergens in de la of doos liggen.
Lees blog

3 januari, 2024

Door Ramon

Duurzaamheid en Refurbished iPhones gaan hand in hand in de strijd tegen e-waste
Refurbished Duurzaamheid en Refurbished iPhones gaan hand in hand in de strijd tegen e-waste
E-waste (elektronisch afval) is een groot probleem en dit probleem zal groter worden als wij er niets aan doen. Het is zelfs zo’n groot probleem dat vele landen hun e-waste verschepen naar minder ontwikkelde landen. Waar mensen deze elektronica, die schadelijke materialen bevatten, vaak zonder bescherming uit elkaar halen voor grondstoffen. Dus alle kleine beetjes helpen en een beter milieu begint bij jezelf.
Lees blog

27 augustus, 2023

Door Bas

Week zonder afval, 3 duurzame tips
Blogs Week zonder afval, 3 duurzame tips
Een week zonder afval! Van maandag 22 mei t/m zondag 28 mei 2023 gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Een mooi initiatief bedacht door Milieu Centraal en perfect aansluit op de missie van Fixje. Maak jij de switch? Om je hierbij te helpen hebben wij […]
Lees blog

4 mei, 2023

Door Ramon

De circulaire economie achter je iPhone, een beter milieu door te repareren
Duurzaamheid De circulaire economie achter je iPhone, een beter milieu door te repareren
Wij strijden om de elektronische afvalberg te verkleinen en het creëren van een circulaire economie waarin mensen bewust zijn van elektronisch afval en zelf de levensduur verlengen van zijn of haar apparaat. In dit blog vertellen we jou graag meer over E-waste en hoe wij dit samen kunnen verminderen en uiteindelijk kunnen voorkomen.
Lees blog

2 februari, 2021

Door Ramon