iPhone XS camera, specs en functies
BLOG

iPhone XS camera, specs en functies

Op 19 april 2023, door Ramon
0 reacties 5 min. leestijd

Je bent aan het oriënteren om een iPhone XS te kopen, maar hoe goed is de iPhone XS camera en is die nog wel van deze tijd? Die vragen ontvangen we regelmatig, daarom hebben we deze pagina voor jou opgesteld waarop je ontdekt hoe goed de camera’s zijn van de iPhone X-serie.

Apple heeft de op iPhone XS, XS Max en XR is als ‘budget iPhone’ niet bezuinigd. De camera van de iPhone XS onderscheidt de iPhone, waarbij veel specs zijn verbeterd. Ook heeft Apple de iPhone XS voorzien van gave nieuwe functies. Zoek je een betaalbare iPhone waarmee je mooie foto’s en video’s kunt maken, dan is de iPhone XS nog steeds een goede optie. Dit toestel is ook als refurbished iPhone verkrijgbaar!

Hoeveel camera’s heeft de iPhone XS serie

Zoals je misschien al hebt gezien zit er verschil tussen het aantal camera’s op de iPhone XS, de iPhone XS Max heeft twee camera’s, de iPhone XR heeft slechts een enkele achtercamera. Bekijk welke iPhone de beste camera heeft.

Model iPhone Groot
hoek
Tele
lens
Ultra groot
hoek
Optische zoom
iPhone XS Max 2x
iPhone XS 2x
iPhone XR
iphone-xs-camera-specs

iPhone XS frontcamera

De specificaties van de iPhone XS voorcamera zijn flink verbeterd. De iPhone XS heeft een 7 megapixel voorcamera. Opzich niet spannend, maar Apple heeft de software flink verbeterd. De iPhone XS heeft een voorcamera die is voorzien van TrueDepth, waarmee je foto’s en video’s kunt maken en mee kunt facetimen. De camera aan de voorkant biedt verschillende functies, waaronder portretmodus, portretbelichting, automatische beeldstabilisatie en animoji. Met de verbeterde portretmodus maak je mooie foto’s en kun je de achtergrond blurren. Met animoji kunt geanimeerde emoji’s maken die je stem nabootsen en je gezichtsuitdrukkingen volgen.

iPhone XS achtercamera

De iPhone XS heeft een dubbele achtercamera, bestaande uit een groothoekcamera en een telelens. De achtercamera van de iPhone XS heeft een resolutie van 12 megapixels en is uitgerust met een groothoeklens met een diafragma van f/1.8 en een telelens met een diafragma van f/2.4. Dit betekent dat de camera in staat is om scherpe, heldere foto’s te maken, zelfs bij weinig licht. De camera heeft ook een optische beeldstabilisatie, waardoor foto’s minder snel bewogen en onscherp worden. Zo is het voor iedereen mogelijk een mooie foto’s te maken.

Naast foto’s maken, kan de iPhone XS ook video’s opnemen in 4K kwaliteit met een snelheid van 60 frames per seconde. Dit betekent dat je prachtige, vloeiende video’s kunt maken, zelfs bij snelle bewegingen. De camera heeft ook een slow-motion functie, waarmee je video’s kunt opnemen met 1080p bij 120 frames per seconde of 720p bij 240 frames per seconde.

De nieuwe camera functies van de iPhone XS

Apple zou Apple niet zijn als ze de camerasoftware niet onderhanden zouden nemen. Wij praten jou graag bij over de twee gaafste features. Beide functies zijn eenvoudig in gebruik en helpen je om nog betere foto’s en video’s te maken met de iPhone XS.

QuickTake:

QuickTake is een functie waarmee je snel en gemakkelijk een video kunt opnemen terwijl je foto’s maakt. Zonder dat je een aparte app hoeft te openen om video’s op te nemen, kun je gewoon de cameraknop ingedrukt houden terwijl je een foto maakt om direct een video op te nemen. Dit maakt het gemakkelijker om spontane momenten vast te leggen.

Burstmodus:

Burst-modus is een andere handige functie die je helpt om de perfecte foto te schieten, vooral als je onderwerpen hebt die snel bewegen. Door de cameraknop ingedrukt te houden, maakt de camera van de iPhone XS een reeks foto’s. Hierdoor heb je later de mogelijkheid om de beste foto uit de serie te kiezen. Dit is ideaal voor situaties waarin je bijvoorbeeld sportevenementen, actiescènes of andere bewegende onderwerpen wilt vastleggen.

Smart HDR functie:

Tot slot heeft de camera van de iPhone XS ook functies zoals Smart HDR, waarmee de camera meerdere beelden samenvoegt om de beste belichting en kleuren te krijgen.

 

iPhone XS camera specificaties

Groothoeklens: 12 megapixel, diafragma ƒ/1.8
Telelens: 12 megapixel, diafragma ƒ/2.4 en beeldhoek 120°
Foto: 2x optisch uitzoomen, tot 10x digitale zoom
4K video (60fps): 2x optisch uitzoomen, tot 6x digitale zoom
Slo-mo-video: in 1080p met 120 fps of 240 fps
Nachtmodus Ja
Burstmodus Ja
Audiozoom Nee

Benieuwd naar alle specificaties van de iPhone XS? Je ontdekt het hier iPhone XS specificaties.

iPhone XS Max camera

Ook de iPhone XS Max camera is vernieuwd en heeft optische zoom van 2x. Met de nieuwe groothoeklens in combinatie met nachtmodus zijn je foto’s bij weinig licht nog helderder.

 • Groothoeklens: 12 megapixel, diafragma ƒ/1.8
 • Telelens: 12 megapixel, diafragma ƒ/2.4
 • Foto: 2x optisch inzoomen, tot 10x digitale zoom
 • 4K video (60fps): 2x optisch inzoomen, tot 6x digitale zoom
 • Slo-mo-video in 1080p met 120 fps of 240 fps

iPhone XR camera

De iPhone XR heeft verreweg de mindere camera van de iPhone X serie.

 • Groothoeklens: 12 megapixel, diafragma ƒ/1.8
 • Foto: 5x digitale zoom
 • 4K video (60fps): 3x digitale zoom
 • Slo-mo-video in 1080p met 120 fps of 240 fps

Bespaar op de aanschaf, kies voor een refurbished iPhone XS

Steeds meer mensen ontdekken dat ze flink kunnen besparen op de aanschaf van een iPhone door voor een refurbished iPhone te kiezen. Deze iPhones zijn zo goed als nieuw en hebben 2 jaar garantie door het Keurmerk Refurbished. Dus bespaar en geniet zorgeloos met een refurbished iPhone van Fixje. Bestel snel je nieuwe iPhone XR, iPhone X, iPhone XS of iPhone XS Max zodat je de mooiste foto’s kan gaan maken.

Meer iPhone XS blogs

Veelgestelde vragen iPhone XS camera

 • Vraag

  Wat zijn de specificaties van de camera van de iPhone XS?

  Antwoord

  De iPhone XS heeft een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterzijde, bestaande uit een groothoeklens en een telelens. De camera heeft een diafragma van f/1.8 en f/2.4, respectievelijk, optische beeldstabilisatie en 2x optische zoom. Aan de voorkant van de iPhone XS is een 7-megapixel TrueDepth-camera voor selfies en Face ID.

 • Vraag

  Wat zijn de nieuwe functies van de camera van de iPhone XS ten opzichte van de vorige modellen?

  Antwoord

  De nieuwe functies van de camera van de iPhone XS ten opzichte van de vorige modellen zijn onder andere Smart HDR, Burst modus en QuickTake

 • Vraag

  Is de camera van de iPhone XS beter dan die van de iPhone X?

  Antwoord

  Ja, de camera van de iPhone XS is beter dan die van de iPhone X. Dit komt vanwege de verbeterde Smart HDR-functie en de geavanceerde portretmodus. De iPhone XS camera heeft ook een betere beeldverwerking dankzij de nieuwe A12 Bionic-chip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord