iPhone XS traag, 7 mogelijk oorzaken
BLOG

iPhone XS traag, 7 mogelijk oorzaken

Op 5 mei 2023, door Ramon
0 reacties 5 min. leestijd

Als je iPhone XS traag is, kan dit erg frustrerend zijn. Het kan verschillende oorzaken hebben en er zijn diverse oplossingen voor dit probleem. In dit artikel bespreken we 7 mogelijke oorzaken van een trage iPhone XS en hoe je dit kunt oplossen.

Naarmate de iPhone ouder wordt en de batterij minder goed functioneert, kan het voorkomen dat de iPhone trager wordt. Dit geldt ook voor de iPhone XS, die niet meer de nieuwste iPhone is.

Om je met dit probleem te helpen hebben onze reparatiespecialisten een lijst van de 7 belangrijkste oorzaken voor een trage iPhone XS gemaakt. Dit willen we graag met je delen.

Je vindt de meest voorkomende oorzaken hieronder:

1. Oorspeaker en sensor kabel probleem

De oorspeaker en sensor kabel zit achter het scherm en kan de oorzaak zijn van een trage iPhone XS. Als je deze kabel ontbindt van het moederbord en de iPhone opnieuw test, kun je kijken of dit de oplossing is.

2. Dock connector kabel probleem

Een storing in de iPhone XS dock connector komt vaak voor en kan net als de oorspeaker en sensor kabel een reden zijn voor een trage iPhone XS. Je kunt deze connector ontbinden van het moederbord en de iPhone opnieuw testen.

3. Slechte batterij connectie of slecht batterijcapaciteit

Als er een slechte connectie tussen de batterij connector en het moederbord is, kan dit de reden zijn van een trage iPhone XS. Je kunt dit testen met een andere batterij. Als je deze aansluit en het probleem is opgelost, dan is de batterij de oplossing.

Wanneer de iPhone batterijconditie slecht is, zal dit in veel gevallen zorgen voor minder goede prestaties (om zo langer met de batterij te kunnen) waardoor de iPhone als traag wordt ervaren. Loopt je batterij snel leeg? Hier vind je 30 tips.

Via de instellingen kun je zelf controleren hoe goed de batterij nog is. Ga hiervoor naar: Instellingen › Batterij › Batterijconditie, hier zie je de maximumcapaciteit staan.

Batterij invloed op de iPhone snelheid (video):

4. Probleem in de behuizing

Een ander probleem dat we wel eens voorbij zien komen, is dat een iPhone XS traag is door een probleem in de behuizing van de iPhone. De exacte oorzaak van dit probleem is nog niet duidelijk, maar soms kan het de oplossing zijn voor een trage iPhone XS.

5. iPhone XS resetten

Net als elk ander apparaat kan de software van de iPhone XS vastlopen of niet goed functioneren. Het eerste wat je dan kunt proberen, is het resetten van de iPhone. Dit doe je door de volume-omhoog en volume-omlaag knop kort in te drukken aan de linkerzijde en daarna de aan- en uitknop aan de rechterzijde ongeveer 15 seconden ingedrukt te houden totdat het Apple-logo weer in beeld komt. Bekijk hier onze complete handleiding om de iPhone te resetten.

In de onderstaande video laat Davey zien, hoe je dit eenvoudig kunt doen.

6. Opslag vol of bijna vol

Als de opslag van je iPhone XS vol zit of bijna vol zit, kan de iPhone traag worden of soms vastlopen. Het is goed om af en toe je opslag te controleren, vooral als de data belangrijk voor je is. Als een iPhone overvol zit, kan dit problemen veroorzaken. Je kunt je opslag controleren door naar Instellingen -> Algemeen -> iPhone-opslag te gaan. Hier vind je ook een overzicht waarin je kunt zien welke apps de meeste opslagruimte verbruiken. Mocht je te weinig opslagcapaciteit hebben? Bekijk dan of je iCloud opslag beter kunt beheren.

7. Update de iPhone naar de nieuwste versie

Als je een trage iPhone XS hebt, kan het ook voorkomen dat er een bug in een bepaalde iOS-versie zit. Door de iPhone naar de nieuwste iOS-versie te updaten, kun je kijken of het probleem hiermee verholpen is. Dit doe je door naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update te gaan. Benieuwd hoelang Apple je iPhone XS nog voorziet van de nieuwste iOS?

Dus, wat te doen als je iPhone XS traag is?

Als je een iPhone XS hebt die traag is, zijn er verschillende mogelijke oorzaken en oplossingen. Bij oorzaken 1, 2, 3 en 4 is het wel handig als je wat technisch onderlegd bent. Oorzaken 5, 6 en 7 kan in principe iedereen zelf eenvoudig testen.

Als je nog steeds problemen hebt met een trage iPhone XS, kun je altijd contact met ons opnemen. Onze ervaren reparatiespecialisten kunnen je hierbij verder helpen. Je kunt bij ons langs komen of je kunt je iPhone XS opsturen voor controle.

Liever een andere iPhone kopen?
Bekijk dan ons refurbished iPhone assortiment. Fixje weet als geen ander hoe belangrijk kwaliteit is. Wij hebben meer dan 100.000 beoordelingen (met een 9 gemiddeld) en zijn lid van het Keurmerk Refurbished. Zo heb je standaard 2 jaar garantie (ook op de accu) en koop je bij een betrouwbare aanbieder! Naast refurbished iPhones verkopen wij ook refurbished iPads, refurbished MacBooks en refurbished Apple Watches.

Veelgestelde vragen iPhone XS traag

 • Vraag

  Kan een trage iPhone XS ook worden veroorzaakt door softwareproblemen?

  Antwoord

  Ja, het kan zijn dat een trage iPhone XS wordt veroorzaakt door softwareproblemen. In dat geval kun je de iPhone resetten of updaten naar de nieuwste iOS-versie.

 • Vraag

  Hoe kan ik mijn iPhone XS resetten?

  Antwoord

  Je kunt je iPhone XS resetten door de volume-omhoog en volume-omlaag knop kort in te drukken aan de linkerzijde en daarna de aan- en uitknop aan de rechterzijde ongeveer 15 seconden ingedrukt te houden totdat het Apple-logo weer in beeld komt.

 • Vraag

  Is een trage iPhone XS altijd een reden voor reparatie of vervanging?

  Antwoord

  Niet altijd. Als het probleem wordt veroorzaakt door softwareproblemen, kun je het probleem oplossen door de iPhone te resetten of te updaten. Als het probleem echter wordt veroorzaakt door hardwareproblemen, moet je mogelijk je iPhone XS laten repareren of vervangen.

 • Vraag

  Hoe controleer ik de opslagruimte op mijn iPhone XS?

  Antwoord

  Je kunt de opslagruimte op je iPhone XS controleren door naar Instellingen -> Algemeen -> iPhone-opslag te gaan. Hier vind je ook een overzicht waarin je kunt zien welke apps de meeste opslagruimte verbruiken.

 • Vraag

  Waar kan ik terecht als ik problemen heb met een trage iPhone XS?

  Antwoord

  Als je nog steeds problemen hebt met een trage iPhone XS, kun je altijd contact opnemen met de reparatiespecialisten van Fixje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie