iPhone 4 batterij vervangen
HANDLEIDING

iPhone 4 batterij vervangen

Dit heb je nodig

Nog 3 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Een probleem dat bij de iPhone 4 best nog wel veel voorkomt is dat de batterij of accu van de iPhone 4 defect of versleten is. Met deze uitgebreide reparatie handleiding van Fixje willen we je graag leren hoe je de iPhone 4 batterij vervangen kunt. Er zijn een paar simpele stappen, maar ik wil je wel waarschuwen dat je bij elke stap voorzichtig moet zijn zodat je geen weerstanden defect maakt op het moederbord van de iPhone 4.

Benodigdheden: iPhone 4 batterij vervangen

Bij de reparatie van de iPhone 4 batterij hebben wij verschillende dingen nodig zoals goed gereedschap. Het hebben van goed gereedschap is erg belangrijk, slecht gereedschap werkt minder fijn en kan zelfs je iPhone ernstig beschadigen. Fixje heeft een speciaal samengestelde iPhone reparatieset die voor alle reparaties te gebruiken is. Naast het gebruik van een goede gereedschapsset vinden veel mensen het fijn om gebruik te maken van een magnetische schroefmat waarop je tijdens de reparatie alle onderdelen kunt plaatsen zodat je deze niet kwijtraakt en daarnaast weet waar de onderdelen moeten worden geplaatst. Daarnaast hebben we natuurlijk nog een goede iPhone 4 batterij nodig voor de reparatie.

Gereedschap uit de gereedschapsset die we gebruiken voor de reparatie:

 • kruiskop schroevendraaier
 • pentalobe schroevendraaier
 • plastic connector opener

iPhone 4 batterij vervangen

Hieronder staat het stappenplan van de reparatie van de iPhone 4 batterij. Wij adviseren om naast het stappenplan ook altijd de reparatie video goed te bekijken!

Stap 1: verwijder de achterkant van de iPhone 4Achterkant iPhone 4 vervangen

Voordat je gaat beginnen met het verwijderen van de achterkant van de iPhone 4 zorg je eerst dat je de iPhone 4 uitschakelt. Dit is voor je eigen veiligheid en de veiligheid van de iPhone 4 zelf. Er hoeft niet altijd iets te gebeuren, maar in verband met de geleiding van stroom raad ik dit zeker bij elke iPhone reparatie streng aan.

1. Met je beveiliging schroevendraaier draai je de twee schroeven die aan beiden kanten van het dock zitten los.
2. Bewaar deze schroeven goed, het maakt niet uit of je nou de linker schroef in de rechter draait of andersom, deze zijn hetzelfde.
3. Nu zet je met je duim druk op de onderkant en schuif je hem langzaam naar boven.
4. Nu kun je de achterkant er af halen en leg hem voorzichtig neer.

iPhone 4 connector losmakenStap 2: De batterij connector losmaken van het moederbord

1. Nu heb je dekruiskop schroevendraaier nodig om de twee schroefjes los te draaien die de batterij tegenhouden.
2. Deze schroeven hebben verschillende lengtes, dus nu is het belangrijk om ze goed van elkaar te scheiden. De wat grotere schroef is de onderste.
3. Nu gebruik je de plastic connector opener onderaan de batterij om hem op te krikken zodat de klip los gaat. Het is eenvoudig de klip op te krikken wanneer je de plastic connector opener er goed onder steekt en met langzame tikjes open te krikken.

Stap 3: Maak de batterij connector openHoe vervang je de batterij van een iPhone 4

1. Nu gebruik je de plastic connector opener onderaan de batterij om hem op te krikken zodat de klip los gaat. Het is eenvoudig de klip op te krikken wanneer je de plastic connector opener er goed onder steekt en met langzame tikjes open te krikken.

iPhone 4 batterij verwijderen uit midden frameStap 4: Verwijder de batterij uit het midden frame

1. Nu ga je naar de zijkant van de iPhone waar de volume knoppen zich bevinden. Gebruik nu weer je plastic connector opener om voorzichtig de batterij op te pakken.
2. Nu je de batterij er uit gekregen hebt van de iPhone 4, kunnen we ons concentreren op de vervanging van de nieuwe batterij.
3. Het is belangrijk dat je dit heel voorzichtig doet, zodat je ook geen andere dingen kunt beschadigen. Het is natuurlijk ook hoe vaker je dit doet, hoe handiger je op het gegeven moment er in wordt.
4. Plaats de batterij van de iPhone 4 weer terug in het middenframe.

Stap 5: Zet het achter frontje van de iPhone er weer opAchterkant iPhone 4 terugplaatsen

1. Zet het frontje er weer op zoals afgebeeld op de afbeelding
2. Wanneer het frontje er weer netjes op zit, kun je de schroefjes aan de onderkant er weer in draaien met je beveiliging schroevendraaier.

Stap 6: Controleer je nieuwe iPhone 4 batterij

Nu je iPhone 4 weer helemaal in elkaar zit, kun je de iPhone weer aanzetten. Het is beter om de iPhone direct aan de oplader te doen zodat je direct kunt zien of de iPhone oplaadt. Tip: het is verstandig om je iPhone volledig leeg te laten lopen en daarna weer op te laden. Veel mensen denken dat het niet uitmaakt wanneer je de iPhone oplaadt maar wij hebben zelf ondervonden dat het voor het behoud van de batterij belangrijk is dat je de iPhone goed laat leeglopen voordat je de telefoon weer gaat opladen.

iPhone 4 batterij vervangen (video):

Dit heb je nodig

Nog 3 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Welke iPhone 4 batterij kopen?

Het is erg belangrijk om de reparatie uit te voeren met een batterij van goede kwaliteit. Veel webshops verkopen slechte namaak batterijen die sneller leeg gaan en sneller kapot gaan. Het is belangrijk om een batterij te kopen van de beste kwaliteit, een slechte batterij heeft een minder grote capaciteit en zal daardoor sneller leeg gaan. Fixje verkoopt alleen iPhone onderdelen van de beste kwaliteit, hierdoor weet je zeker dat de kwaliteit goed is en dat de batterij goed is.

Direct aan de slag

Na het lezen van dit artikel en het bekijken van de reparatievideo weet je alles wat je nodig hebt om de batterij van je iPhone 4 te vervangen. Onthoud altijd dat goed gereedschap belangrijk is tijdens het repareren van je iPhone. Fixje werkt alleen iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit. Hierboven heb je kunnen lezen wat het verschil is in de kwaliteit van de batterij. Je kunt een iPhone 4 batterij bestellen in de webshop »

Fixje wenst je veel succes met het vervangen van je batterij. Volg de reparatievideo en handleiding goed tijdens de reparatie. Mocht je er niet uitkomen, laat dan even een bericht achter onderaan deze pagina zodat wij je zo spoedig mogelijk kunnen helpen.

We waarderen het erg als je ons wilt liken op Facebook, Twitter en Google+!

Wat kan Fixje nog meer aanbieden?

Fixje verkoopt naast iPhone onderdelen ook onderdelen voor iPad, MacBook en Samsung. Naast het “zelf repareren” kun je ook terecht om je iPhone 13 batterij te laten repareren via onze opstuur service of in ons reparatiecentrum! Naast het stimuleren van reparaties hebben we andere duurzame alternatieven zoals de verkoop van refurbished iPhones, iPads, MacBooks, Laptops en Samsungs. Deze apparaten leveren we met het Keurmerk Refurbished en met 2 jaar garantie. Sinds kort kun je ook je oude iPhone verkopen zodat we deze een tweede leven kunnen geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties op “iPhone 4 batterij vervangen

 • Bedankt voor de handige informatie! Zelf wist ik niet dat het zo makkelijk was:D

  Marco op 15 augustus, 2013
 • Ik heb zojuist de batterij van mijn iPhone 4 vervangen (met een originele iPhone 4 batterij). Het lijkt erop dat deze batterij niet oplaadt, ik zie een lege batterij in beeld en verder gebeurt er niets.
  Mn oude batterij laadt wel gewoon op als ik hem terugplaats. Wat kan er aan de hand zijn?

  Sascha op 10 juli, 2014
  • Hallo Sascha,

   Het lijkt erop dat uw nieuwe batterij dan niet goed is. Mag ik vragen waarom je de batterij dan vervangt als de oude wel oplaadt?

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 10 juli, 2014
 • Hoi Sascha,

  Misschien hebben ze een oude batterij aan je verkocht.

  jaco op 9 augustus, 2014
 • Ik heb zojuist geprobeerd mijn nieuwe batterij te plaatsen in de iphone 4-s. Helaas zit een van de schroefjes waarmee de batterij aan mijn moederbord vast zit, dusdanig vast dat ik deze niet met normale kracht los krijg. Heeft iemand hier de gouden tip voor:-)?

  TB op 30 augustus, 2014
  • Hallo TB,
   Ik heb hetzelfde probleem, 2 uur zitten prullen maar 1 schroefje komt niet los. Is het jou inmiddels wel gelukt? Zo ja dan ben ik benieuwd hoe?

   Marian op 25 november, 2014
  • De gouden tip is om een goed gereedschap set te gebruiken. Normaal zitten de schroeven niet extreem goed vast. Je kan ze met een goeie schroevendraaier gemakkelijk eruit draaien.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Davey Groothedde op 26 november, 2014
 • ik heb zojuist mijn iphone 4 accu vervangen,
  en heb hem daar na aan gedaan en ik dacht eindelijk mijn telefoon weer klaar .
  het apple logo kwam tevoorschijn. daar na ging die weg
  dacht ik nou zal die wel gwn aan gaan maar nee.
  het logo kwam weer .
  en dit herhaalt zich telkens.
  ik heb meerdere malen geprobeerd mijn iphone te opnieuw op te starten maar het herhaalt zich daarna weer telkens.

  kunnen jullie mij helpen !

  mvg atilla

  atilla op 8 oktober, 2014
  • Dit heb ik dus ook.. wat moet ik doen?

   Pelle op 25 november, 2014
 • hallo,mijn iphone ging plots op zwart,krijg helemaal niks meer. wat kan dat zijn,ook de accu plots op? het is ook een oudje van mijn man overgenomen…..;-(

  angela op 7 februari, 2015
  • Hallo Anegela,

   Dit probleem kan vele oorzaken hebben, we denken dat je als eerst de accu moet proberen te vervangen, vaak is dit de oplossing voor problemen als dit. Succes!

   Fixje Ricardo Groothedde op 8 februari, 2015
 • hoi
  ik heb en probleem met mijn i pone 4 die word warm als hij op laad en is direct terug plat

  christel op 7 oktober, 2015
 • Hoi,
  ik heb een nieuwe accu er in gedaan, en nu is mijn sim vergrendeld, die kan ik niet meer ontgrendelen, wat nu ?

  Franca op 30 september, 2016
  • Hallo Franca,

   Bel een telefoon nummer uit je lijst op en dan vraagt de iPhone weer om de simkaart te ontgrendelen. Je kan ook vliegtuigmodus aan en uit zetten.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Fixje Davey Groothedde op 30 september, 2016

Geef een reactie