iPhone 11 camera, de specs en nieuwe functies
BLOG

iPhone 11 camera, de specs en nieuwe functies

Op 9 maart 2023, door Ramon
0 reacties 5 min. leestijd

Je bent aan het oriënteren om een iPhone 11 te kopen, maar hoe goed is de iPhone 11 camera en wat is er vernieuwd? Die vragen ontvangen we regelmatig, daarom hebben we deze pagina voor jou opgesteld waarop je ontdekt hoe goed de camera’s zijn van de iPhone 11-serie.

De iPhone 11 is als ‘budget iPhone’ uitgebracht door Apple, maar op de camera heeft Apple niet bezuinigd. De camera van de iPhone 11 onderscheidt de iPhone 11 van zijn voorganger de iPhone XR, waarbij veel specs zijn verbeterd. Ook heeft Apple de iPhone 11 voorzien van gave nieuwe functies. Zoek je een betaalbare iPhone waarmee je mooie foto’s en video’s kunt maken, dan is de iPhone 11 een goede optie. Dit toestel is ook als refurbished iPhone verkrijgbaar!

Hoeveel camera’s heeft de iPhone 11 serie

Zoals je misschien al hebt gezien zit er verschil tussen het aantal camera’s op de iPhone 11, de iPhone 11 heeft twee camera’s, de iPhone 11 Pro en Pro Max zijn voorzien van een derde camera. Dit is een telelens met een optische zoom van 4x (2x inzoomen en 2x uitzoomen). Bekijk welke iPhone de beste camera heeft.

Model iPhone Groot
hoek
Tele
lens
Ultra groot
hoek
Optische zoom
iPhone 11 Pro-max 4x
iPhone 11 Pro 4x
iPhone 11
iPhone 11 Pro camera

iPhone 11 frontcamera

De specificaties van de iPhone 11 voorcamera zijn flink verbeterd, zo is de iPhone 11 als eerste iPhone voorzien van een 12 megapixel voorcamera en is het mogelijk om hiermee in 4K te filmen. De voorgangers hadden een 7 megapixel camera waarmee je in Full-HD kunt filmen. Houd je van het maken van selfies en videobellen, dan kan dit nu in nog betere kwaliteit. Verder heeft Apple de iPhone 11 ook voorzien van enkele nieuwe camerafuncties. Met ‘Quicktake‘ kun je foto’s maken terwijl je aan het filmen bent en met ‘Solfie‘ kun jij jezelf in slow-motion filmen.

iPhone 11 achtercamera

De achtercamera van de iPhone 11 onderscheidt de iPhone van eerder budget toestellen, de iPhone 11 heeft een achtercamera met een dubbele lens. De cameraopstelling bestaat uit een groothoekcamera en een ‘ultrawide’ groothoekcamera. Hiermee is het mogelijk om foto’s te maken met een gezichtsveld van 120 graden, dit zorgt voor een echte portretmodus. De iPhone 11 is alleen niet voorzien van een telelens, dit vind je op de iPhone 11 Pro (Max) wel. Dit is een lens waarmee je kunt inzoomen zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

iPhone 11 camera

© Apple

De nieuwe camera functies van de iPhone 11

Apple zou Apple niet zijn als ze de camerasoftware niet onderhanden zouden nemen. Wij praten jou graag bij over de twee gaafste features.

Nachtmodus:

Met de nachtmodus op de iPhone 11 maak je nog betere foto’s in het donker. Deze ‘Night-mode’ maakt gebruik van de verschillende cameralenzen die het toestel heeft en voert hier slimme software bewerkingen op uit. Dit zorgt ervoor dat een foto bij weinig licht er ook goed uitziet, zonder dat je de flitser nodig hebt. De camera maakt meerdere foto’s om te bepalen op welk object moet worden scherpgesteld. De slimme software analyseert de verschillende gemaakte foto’s en voegt dit samen zodat er een natuurlijk en gewenst natuurlijk balans ontstaat met zo min mogelijke ruis.

Audiozoom:

De iPhone 11 is de eerste iPhone die kan audiozoomen. Zodra je met de camera inzoomt op bewegende beelden wordt het geluid hiervan versterkt. Wanneer we de camera gebruiken om op te nemen, richten de microfoons zich op het element dat wordt opgenomen. Deze microfoons zijn op de hoogte van de positie door de gyroscoop en detecteer waar andere geluiden vandaan komen en verminderen die. Dat betekent als je tijdens optreden inzoomt op de band, dan blijft het geluid niet achter maar juist in verhouding versterkt.

iPhone 11 camera

© Apple

iPhone 11 camera specificaties

Groothoeklens: 12 megapixel, diafragma ƒ/1.6
Ultragroothoeklens: 12 megapixel, diafragma ƒ/2.4 en beeldhoek 120°
Foto: 2x optisch uitzoomen, tot 5x digitale zoom
4K video (60fps): 2x optisch uitzoomen, tot 3x digitale zoom
Slo-mo-video: in 1080p met 120 fps of 240 fps
Nachtmodus Ja
Burstmodus Ja
Audiozoom Ja

Benieuwd naar alle specificaties van de iPhone 11? Je ontdekt het hier iPhone 11 specificaties.

iPhone 11 Pro camera

Ook de iPhone 11 Pro camera is vernieuwd en heeft optische zoom van 4x. Met de nieuwe groothoeklens in combinatie met nachtmodus zijn je foto’s bij weinig licht nog helderder.

 • Ultragroothoeklens: 12 megapixel, diafragma ƒ/2.4 en beeldhoek 120°
 • Groothoeklens: 12 megapixel, diafragma ƒ/1.8
 • Telelens: 12 megapixel, diafragma ƒ/2.0
 • Foto: 2x optisch inzoomen, 2x optisch uitzoomen, 4x optische zoom, tot 10x digitale zoom
 • 4K video (60fps): 2x optisch inzoomen, 2x optisch uitzoomen, 4x optische zoom, tot 6x digitale zoom
 • Slo-mo-video in 1080p met 120 fps of 240 fps

iPhone 11 Pro Max camera

De iPhone 11 Pro Max heeft verreweg de beste camera van zijn voorgangers. Zo heeft deze camera een grotere sensor, waardoor je aanzienlijke betere foto’s kan schieten bij weinig licht. Ook heeft deze iPhone 11 Pro Max camera verbeterde beeldstabilisatie dat van pas komt bij de 4x optische zoom. Ultragroothoeklens: 12 megapixel, diafragma ƒ/2.4 en beeldhoek 120°

 • Groothoeklens: 12 megapixel, diafragma ƒ/1.8
 • Telelens: 12 megapixel, diafragma ƒ/2.0
 • Foto: 2x optisch inzoomen, 2x optisch uitzoomen, 4x optische zoom
 • 4K video (60fps): 2x optisch inzoomen, 2x optisch uitzoomen, 4x optische zoom
 • Slo-mo-video in 1080p met 120 fps of 240 fps

iPhone 11 refurbished

De iPhone 11 is een populair toestel en is momenteel zelfs een van de meest gekozen refurbished iPhones. De populariteit van de iPhone 11 komt door de gunstige prijs en goede specificaties. De iPhone 11 is niet te groot, is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en het toestel levert goede prestaties.

Ben je er over uit om de iPhone 11 te kopen? Overweeg dan de refurbished iPhone van Fixje, tevredenheid is verzekerd. De iPhone 11 wordt geleverd met gratis accessoires, 2 jaar garantie en is zelfs door het Keurmerk Refurbished gecertificeerd. Maar liefst 97% van de klanten beveelt ons aan. Kies je net als 100.000+ tevreden klanten voor een refurbished iPhone?

Bekijk de refurbished iPhone 11

Meer iPhone 11 blogs

Veelgestelde vragen iPhone 11 camera

 • Vraag

  Heeft een iPhone 11 een goede camera?

  Antwoord

  Ja de iPhone 11 heeft een goede camera, zo is de iPhone 11 als eerste iPhone voorzien van een 12-megapixel voorcamera en is het mogelijk om hiermee in 4K te filmen.

 • Vraag

  Wat voor camera heeft de iPhone 11

  Antwoord

  Aan de voorkant zit een 12-megapixelcamera voor selfies en om te beeldbellen, en aan de achterkant zit een dubbele 12-megapixelcamera.

 • Vraag

  Welke iPhone heeft de beste camera?

  Antwoord

  De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hebben beste camera's

 • Vraag

  Welke iPhone maakt de beste foto's?

  Antwoord

  De iPhone 14 Pro maakt de beste foto's.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie