HANDLEIDING

iPhone 14 Pro scherm vervangen

Dit heb je nodig

Nog 10 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone 14 Pro scherm vervangen met behulp van een video? In deze handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je het scherm kunt vervangen. Hoewel de sterkte van het glas elk jaar beter wordt, gaan er nog steeds veel schermen kapot.

Waarom zelf repareren?
We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen kiezen voor het repareren van een toestel in plaats van het aanschaffen van een nieuw toestel. Hierdoor zorgen we er samen voor dat er minder toestellen op de grote e-waste stapel terechtkomen.

Signalen van een kapot iPhone 14 Pro scherm:

 • De iPhone 14 Pro heeft geen beeld meer, maar je kunt nog wel geluiden horen als deze aanstaat. Ook werkt de trilmotor wel als je deze gebruikt.
 • De iPhone 14 Pro heeft rare strepen of vlekken in het OLED
 • De touch van de iPhone 14 Pro werkt slecht of niet
 • Het glas van de iPhone 14 Pro is gebarsten
 • Het scherm van de iPhone 14 Pro laat los van het frame (kijk goed of het frame niet ingedeukt is waardoor het snel weer gebeurt)

Een goede diagnose is belangrijk
Voor je aan de reparatie begint is het belangrijk om een goede diagnose te maken. Zo is bijvoorbeeld het vervangen van het scherm niet altijd de oplossing wanneer je iPhone niet meer aan gaat. Dit kan onder andere ook worden veroorzaakt door een kapotte batterij of kortsluiting in het moederbord. Weet je niet zeker welke iPhone je hebt? Gebruik dan deze pagina om je controleren welke iPhone je hebt.

Belangrijk tijdens de iPhone 14 Pro schermreparatie

Bekijk de video goed voordat je aan de reparatie begint. Wees voorzichtig bij de sensor kabel zodat je deze niet beschadigt (kabel is verantwoordelijk voor de True Tone functie).

Kies voor hoge kwaliteit onderdelen
Gebruik voor het vervangen van het scherm altijd iPhone 14 Pro onderdelen van de hoogste kwaliteit. Kies daarnaast ook altijd voor goed gereedschap zodat je niets beschadigt tijdens het demonteren of monteren. Zo voorkom je onnodige fouten en kun je zelf focussen op de reparatie.

iPhone 14 Pro scherm vervangen (video):

Dit heb je nodig

Nog 10 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Conclusie iPhone 14 Pro scherm vervangen

We hopen dat je na het lezen van de handleiding en het bekijken van de video precies weet hoe je de schermreparatie moet uitvoeren. Volg de video stap voor stap om zo geen fouten te maken tijdens de reparatie. We adviseren verder om altijd op een stabiele ondergrond te werken en met voldoende licht zodat je alles goed kunt zien. Wees voorzichtig bij de sensor kabel zodat je deze niet beschadigt.

Fix het iPhone 14 Pro scherm en voorkom e-waste

Een kapot scherm is een van de meest voorkomende iPhone 14 Pro reparaties. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk iPhone reparaties worden uitgevoerd en dat kapotte iPhones niet zomaar ergens in de kast of op de e-waste stapel belanden. E-waste problemen worden steeds groter doordat er meer consumentenelektronica wordt gebruikt en weer wordt afgeschreven. Veel consumenten weten niet hoe je zelf een kapot apparaat moet repareren. Met Fixje willen we dit probleem verbeteren.

Wat kan Fixje nog meer aanbieden?

Fixje verkoopt naast iPhone onderdelen ook onderdelen voor iPad, MacBook en Samsung. Naast het “zelf repareren” kan je ook terecht om je iPhone 14 Pro scherm te laten repareren via onze opstuur service of in ons reparatiecentrum! Naast het stimuleren van reparaties hebben we andere duurzame alternatieven zoals de verkoop van refurbished iPhones, iPads en MacBooks. Deze apparaten leveren we altijd met het Keurmerk Refurbished en met 2 jaar garantie. Sinds kort kun je ook je oude iPhone verkopen zodat we deze een tweede leven kunnen geven.

Heb je nog vragen over deze iPhone 14 Pro scherm reparatie? Plaats deze dan onder de handleiding. Dan kunnen we of andere reparateurs je verder helpen! Natuurlijk kun je ook direct contact opnemen via de chat zodat een van onze specialisten je verder kan helpen.

Veelgestelde vragen over iPhone 14 Pro scherm reparatie

 • Vraag

  Kan ik zelf een iPhone 14 Pro scherm vervangen?

  Antwoord

  Ja, dit is zeker mogelijk wanneer je de reparatie handleiding (met video) goed volgt. Bekijk van tevoren goed of jij denkt dat je de reparatie zelf kunt uitvoeren of dat je dit wilt laten doen (kan ook via Fixje).

 • Vraag

  Welk iPhone 14 Pro scherm moet ik kiezen?

  Antwoord

  Je kunt kiezen uit een standaard iPhone 14 Pro scherm en een iPhone 14 Pro scherm van A+ kwaliteit. Het verschil in de kwaliteit van het scherm zit in de kleuren, de pasvorm, sterkte van het glas en de gevoeligheid van het touchgedeelte.

 • Vraag

  Waarom ontstaat er een melding op het scherm na de reparatie?

  Antwoord

  Na het vervangen van de iPhone 14 Pro scherm ontstaat er een melding wanneer dit niet wordt gedaan door een Apple-service provider. Hierdoor zal er een melding (eerste dagen op hoofdscherm en vervolgens bij instellingen) verschijnen. Deze melding heeft geen invloed op het functioneren van het scherm of de iPhone. De meeste mensen kiezen ondanks de melding er voor om het scherm te vervangen omdat het verder geen invloed heeft op de prestaties van de iPhone en het scherm.

 • Vraag

  Werkt Face ID nog na deze iPhone 14 Pro scherm reparatie?

  Antwoord

  Ja, als je de de reparatie goed hebt uitgevoerd zal deze gewoon blijven werken.

 • Vraag

  Kan ik de scherm melding voorkomen?

  Antwoord

  Je kunt deze melding voorkomen door de chip over te zetten van het oude scherm naar de nieuwe. Hiervoor heb je wel soldeer vaardigheden voor nodig. Eventueel kan je ook kiezen dat wij het scherm voor je vervangen via de opstuur service. Je kunt hier de reparatie mogelijkheden bekijken reparatie mogelijkheden.

 • Vraag

  Wat als deze reparatie niet lukt?

  Antwoord

  Heb je de onderdelen bij Fixje besteld en kom je niet uit de reparatie? Je kunt dan advies vragen van onze reparatie specialisten of wij kunnen de reparatie van je overnemen.

 • Vraag

  Kan defecte Face ID worden hersteld?

  Antwoord

  Face ID kan in bijna alle gevallen hersteld worden. Face ID heeft meerdere onderdelen nodig om te functioneren. Het is daarom belangrijk om goed te diagnosticeren waarom de Face ID functie niet werkt.

iPhone scherm reparatie handleidingen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie