Siri werkt niet? Bekijk hier de oplossing!
BLOG

Siri werkt niet? Bekijk hier de oplossing!

Op 15 maart 2022, door Davey
6 reacties 3 min. leestijd

Wil je Siri gebruiken maar hoort Siri je niet meer? Waarschijnlijk is dan de microfoon defect die verantwoordelijk is voor het handsfree bellen. Je kunt dit dan ook eenvoudig testen door te controleren of de persoon met wie je belt je kan horen tijdens het handsfree bellen. Kan de persoon je tijdens het handsfree bellen niet horen, dan is deze microfoon defect. Wat belangrijk is om te weten is dat ''Hé, siri'' werkt op iPhones met iOS 8 of hoger en vanaf de iPhone 6s.

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer deze microfoon defect is en Siri niet meer reageert en de meest mensen willen dit dan ook zo snel mogelijk oplossen. In je iPhone zitten 3 microfonen, één van deze microfonen is verantwoordelijk voor voor het handsfree bellen en dus ook voor je Siri, FaceTime en de dictafoon.

Belangrijk om eerst even te controleren is of alle instellingen wel goed staan. Het is namelijk ook mogelijk dart je Siri uitstaat. Je kunt Siri aan en uitzetten door te gaan naar: instellingen › Siri en schakel Siri in.

Hoe kan ik de microfoon repareren zodat Siri weer werkt?

Wanneer de microfoon defect is en je wilt dit repareren dan kan je dat eenvoudig zelf repareren. Hiermee los je direct het probleem op dat Siri niet werkt. Hieronder heb je een overzicht zodat je precies kunt zien welke reparatie handleiding je moet volgen voor het oplossen van dit probleem. Bij de iPhone 4s los je dit op door de audio kabel te vervangen, bij de overige iPhone's (vanaf de 5e generatie) los je dit probleem op door de voorcamera kabel te vervangen.

Klik op een van onderstaande handleidingen om het probleem op te lossen!

Belangrijk tijdens de reparatie

Hierboven heb je kunnen lezen wat het defect is waarom Siri niet werkt. Je weet nu ook dat je het probleem eenvoudig kunt verhelpen door de reparatie handleiding voor jouw iPhone te volgen en het onderdeel te vervangen.

Tijdens de reparatie is het belangrijk om de handleiding (en video) goed te volgen, zo laten we stap voor stap zien hoe je het kapotte onderdeel kunt vervangen voor het nieuwe onderdeel. Gebruik bij het uitvoeren van de reparatie altijd een iPhone reparatieset van hoge kwaliteit en gebruik iPhone onderdelen van hoge kwaliteit. Zo weet je zeker dat de basis van de reparatie goed is en je goed te werk kunt gaan. Om tijdens de reparatie een goed overzicht te kunnen houden gebruiken veel mensen daarnaast een magnetische schroefmat waarop alle gedemonteerde schroefjes op geplaatst kunnen worden.

Ben je op zoek naar een andere iPhone? Bekijk dan ons refurbished iPhone assortiment voor aantrekkelijke prijzen!

Heb je verder nog vragen over dit probleem of over de reparatie? Plaats die dan onder dit bericht zodat wij je verder kunnen helpen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties op “Siri werkt niet? Bekijk hier de oplossing!

 • Hallo,

  Ik heb een vraag over mijn iPhone 6. Siri reageert namelijk niet meer, ik kan wel gewoon nog bellen. De persoon met wie ik bel hoort mij wel gewoon en ik hem ook. De iPhone reageert niet op ‘He Siri’ maar ook niet wanneer ik de Home Button ingedrukt houdt.. Als ik de Home Button ingedrukt houdt zie ik wel ‘Waarmee kan ik je van dienst zijn?’ maar Siri hoort mij niet…

  Ik heb het scherm vervangen, dus misschien dat ik iets verkeerd terug heb geplaatst.. Ik had een scherm besteld op AlieExpres, maar nu ik deze site ontdekt heb denk ik dat ik voortaan maar hier bestel.. Ik heb het scherm overigens zelf voorgemonteerd. Dit was voor mij de eerste keer dat ik een scherm vervangen heb of überhaupt een iPhone open heb gemaakt.. Ik heb daarom als ‘proefkonijn’ mijn oude iPhone 6 gebruikt. Alles werkt overigens perfect, al is de scherm kwaliteit niet super.. Echter Siri werkt dus niet, maar de dictafoon werkt wel gewoon..

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet

  Kimberley

  Kimberley op 16 maart, 2020
  • Hallo Kimberley,

   We raden in dit geval zeker aan om de voorcamera kabel te vervangen.
   Op deze kabel zit namelijk de microfoon welke gebruikt wordt voor Siri.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   Fixje FixjeiPhone (Bouke) op 16 maart, 2020
 • Ik heb een 12pro maar mijn Siri doet het niet als ik zeg ‘hè Siri’ maar wel als ik op de home knop druk…hoe kan ik dat fixen want als ik FaceTime met mensen kunnen ze me wel goed verstaan.

  Fleur op 29 juli, 2021
  • Hé Fleur, Waarschijnlijk heb je geen hardware probleem. Wil je is kijken bij instellingen -> Siri en zoeken? Vermoedelijk heb je één van deze instellingen niet goed staan. Gr. Davey

   Fixje Davey op 2 augustus, 2021
   • Ik heb hetzelfde probleem als Fleur. Ik kan Hé Siri niet instellen, maar als ik de zijknop indruk (Xs) dan kan ik wel opdrachten inspreken. Wat kan er mis zijn?

    Christa op 13 december, 2021
    • Hé Christa, Je zou de iPhone een keer kunnen resetten. Als dit niet de oplossing is heb je vermoedelijk een hardware probleem. De microfoon die gebruikt wordt door siri kan niet goed functioneren of het moederbord kan kapot zijn. Gr. Davey

     Fixje Davey op 14 december, 2021

Geef een reactie