iOS 16 is uit, dit zijn de populaire nieuwe functies
BLOG

iOS 16 is uit, dit zijn de populaire nieuwe functies

Op 2 maart 2023, door Bas
0 reacties 2 min. leestijd

iOS 16 is verkrijgbaar en zit weer bomvol nieuwe functies! In dit blog ontdek je alles wat nieuw is in de iOS 16 update en hoe je moet updaten.

Nieuwe functies in iOS 16

We laten je alle grote nieuwe functies van iOS 16 zien en leggen je uit wat je ermee kan. iOS 16 is namelijk geen kleine update, dus waarschijnlijk zit er wel wat tussen dat je nog niet voorbij hebt zien komen.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Personaliseer je toegangscherm in iOS 16

Wat iOS 16 het meest herkenbaar maakt is toch wel het vernieuwde toegangsscherm met meer personalisatie opties dan ooit. Je bepaalt zelf welk hoe je klok eruit ziet, welke kleur deze is en welke widgets voor jou belangrijk zijn. Met de nieuwe uitknip functie in foto’s kun je in iOS 16 ook je toegangscherm foto iets laten overlappen met je klok.

iOS 16 toegansscherm

iOS 16 toegansscherm

Pas verstuurde berichten aan in de Berichten-app op iOS 16

Je kent het vast wel, perongeluk een bericht gestuurd naar de verkeerde persoon of het bericht was toch geen goed idee. Dan heb je iOS 16 nu de opties om berichten aan te passen en te verwijderen.

Nog meer focus in iOS 16

De focus-modus die werd geïntroduceerd in iOS 15 is in de nieuwe iOS 16 update verder uitgebreid. Nu heeft ook het toegangsscherm verbeterde integratie met focus standen en ook Safari en andere apps hebben meer focus opties in iOS 16.

Batterijpercentage is weer terug

Je hebt in iOS 16 weer de optie om het batterijpercentage te tonen in het batterij-icoon in de notificatiebalk. Ga naar Instellingen › Batterij › Zet “Batterijpercentage” aan.

iOS 16 vs iOS 15

Kleinere functies in iOS 16 in vergelijking met iOS 15 zijn:

  • Screenshot maken en gelijk delen zonder deze op te slaan in je Foto’s.
  • Wifi wachtwoorden bekijken en delen met anderen.
  • Uitgebreide functionaliteiten in Mail.
  • Naar specifieke voorwerpen zoeken uit een foto en verbeterde live vertalingen in Foto’s.
  • Inloggen op websites met Passkeys in plaats van met wachtwoorden.
  • Meer functionaliteit tijdens het navigeren, in Apple kaarten, Apple Pay en nog veel meer.

Welke iPhones krijgen iOS 16?

Apple heeft de laatste jaren de iOS-ondersteuning erg verbeterd en iPhones krijgen meer iOS-versies dan ooit tevoren. Bekijk hieronder onze infographic over welke iPhones krijgen de iOS 16 update.

Vooral de iPhone 12 en 13 halen veel uit de nieuwe IOS 16 update. Als je nog twijfelt, lees dan ons blog: iPhone 12 vs. iPhone 13.

IOS ondersteuning 2023

IOS ondersteuning

Updaten naar iOS 16

Het heel eenvoudig om te updaten naar een nieuwe iOS-versie, in dit geval iOS 16. We raden aan om je iPhone, iPad en MacBook up-to-date te houden en regelmatig te updaten naar de nieuwste versie. Waarom dat is, lees je in ons blog: Hoelang ondersteunt Apple nog elke iPhone?

Updaten naar iOS 16 doe je bij Instellingen › Algemeen › Software Update.

Wanneer je op zoek bent naar een iPhone die iOS 16 ondersteunend kun je ook de refurbished iPhones van Fixje bekijken. Je koopt dan de nieuwste modellen tegen een scherpe prijs en met 2 jaar garantie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord