HANDLEIDING

iPhone 13 Pro dock connector vervangen

Dit heb je nodig

Nog 11 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone 13 Pro dock connector kapot en wil je deze gaan vervangen? De dock connector is een onderdeel die verantwoordelijke is voor meerdere functies. Naast het opladen zorgt dit onderdeel ervoor dat je een stabiel bereik hebt, dat mensen je kunnen horen tijdens het bellen, dat de trilmotor functioneert, de barometer functioneert (zorgt ervoor dat de iPhone hoogtes kan meten) en dat er geluid uit de luidspreker komt tijdens het afspelen van onder andere media geluiden zoals muziek of een video.

Wanneer de iPhone niet oplaadt en daarom niet meer aangaat adviseren we om eerst de oplaadpoort te reinigen met bijvoorbeeld een pincetje. In sommige gevallen zit er alleen vuil in de oplaadpoort. Mocht dit niet de oplossing voor het probleem, dan kun je dus verdere stappen ondernemen en de dock connector vervangen.

De dock connector is een reparatie die doorgaans veel wordt gedaan. Dit komt doordat de oplaadpoort kan slijten na enige tijd en omdat het onderdeel medeverantwoordelijk is voor verschillende functies in de iPhone 13 Pro.

Belangrijk tijdens het vervangen van de iPhone 13 Pro dock connector

Voordat je aan de reparatie gaat beginnen adviseren we om eerst de video goed te bekijken! In deze video laten wij jou stap voor stap zien hoe je de dock connector van de iPhone 13 Pro kunt vervangen. Zorg dat je extra voorzichtig bent met het scherm wanneer je deze verwijdert. De kabels van het scherm kunnen wel wat hebben maar zijn kwetsbaar.

Wat belangrijk is om te weten is dat circa 90 procent van de problemen die te maken hebben met het geluid, wordt veroorzaakt door viezigheid in de gaasjes van de iPhone. Hoort je gesprekspartner je niet goed dan adviseren we om eerst de gaasjes aan de onderkant van de iPhone 13 Pro te reinigen.

iPhone 13 Pro dock connector vervangen (video):

Dit heb je nodig

Nog 11 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Conclusie iPhone 13 Pro dock connector reparatie

De iPhone 13 Pro dock connector reparatie komt relatief vaak voor. Dit komt doordat de dock connector een slijtage onderdeel is. Het is belangrijk om te weten dat geluidsproblemen meestal veroorzaakt worden door verstopte gaasjes. Het advies is dus om eerst de gaasjes goed te controleren voordat je de dock connector gaat vervangen.

We adviseren altijd om de iPhone weer netjes dicht te maken met een nieuwe frame sticker. Dit zorgt ervoor dat de iPhone zo goed mogelijk beschermd wordt tegen vocht en vuil. Daarnaast adviseren we bij deze reparatie een magnetische schroefmat, er moeten namelijk veel schroeven worden verwijderd en het is erg belangrijk dat je een goede organisatie behoudt tijdens het uitvoeren van de reparatie. Hierdoor wordt schroefschade voorkomen. Je kunt alle iPhone 13 Pro onderdelen en gereedschap bestellen in onze webshop »

Fix de iPhone 13 Pro dock connector en voorkom e-waste

Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk iPhone reparaties worden uitgevoerd en dat kapotte iPhones niet zomaar ergens in de kast of op de e-waste stapel belanden. E-waste problemen worden steeds groter doordat er meer consumentenelektronica wordt gebruikt en weer wordt afgeschreven. Veel consumenten weten niet hoe je zelf een kapot apparaat moet repareren. Met Fixje willen we dit probleem verbeteren.

Wat kan Fixje nog meer aanbieden?

Fixje verkoopt naast iPhone onderdelen ook onderdelen voor iPad, MacBook en Samsung. Naast het “zelf repareren” kun je ook terecht om je iPhone 13 Pro dock connector te laten repareren via onze opstuur service of in ons reparatiecentrum! Naast het stimuleren van reparaties hebben we andere duurzame alternatieven zoals de verkoop van refurbished iPhones, iPads en MacBooks. Deze apparaten leveren we altijd met het Keurmerk Refurbished en met 2 jaar garantie. Ook kun je bij ons je oude iPhone verkopen zodat we deze een tweede leven kunnen geven.

Heb je verder nog vragen over de reparatie van de iPhone 13 Pro dock connector? Plaats dan een reactie onder dit bericht. Wij of andere reparateurs kunnen je dan verder helpen.

Veelgestelde vragen over iPhone 13 Pro dock connector reparatie

 • Vraag

  Kan ik zelf de iPhone 13 Pro dock connector vervangen?

  Antwoord

  Ja, dit is zeker mogelijk wanneer je de reparatie handleiding (met video) goed volgt. Bekijk van tevoren goed of jij denkt dat je de reparatie zelf kunt uitvoeren of dat je dit wilt laten doen (kan ook via Fixje).

 • Vraag

  Wat als deze reparatie niet lukt?

  Antwoord

  Heb je de onderdelen bij Fixje besteld en kom je niet uit de reparatie? Je kunt dan advies vragen van onze reparatie specialisten of wij kunnen de reparatie van je overnemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie