iPhone oplaadpoort schoonmaken, zo doe je dat zelf
BLOG

iPhone oplaadpoort schoonmaken, zo doe je dat zelf

Op 8 september 2023, door Ramon
0 reacties 4 min. leestijd

iPhone bezitters kennen het wel, een iPhone die slecht oplaadt en waarvan de oplaadkabel stroef in en uit gaat. Een probleem dat vaak voorkomt en in veel gevallen makkelijk zelf op te lossen is. Stof of viezigheid in de dock connector (oplaadpoort aan de onderkant van je iPhone) is vaak de boosdoener.

Het probleem wordt veroorzaakt doordat je iPhone vaak in je broekzak zit en hierdoor komt er langzaam steeds meer stof of andere viezigheid in de oplaadpoort. Vervelend, maar je kunt dit vaak oplossen door de iPhone oplaadpoort schoon te maken. En dat kan je gewoon zelf in 5 minuten!

Signalen van een vieze iPhone oplaadpoort

 1. Opladen werkt niet goed: Een van de meest voorkomende problemen is dat de iPhone niet goed oplaadt of helemaal niet oplaadt. Dit kan te wijten zijn aan vuil dat zich ophoopt in de dockconnector, waardoor de verbinding tussen de oplaadkabel en de iPhone wordt verstoord.
 2. Instabiele oplaadverbinding: Soms kan de verbinding tussen de oplaadkabel en de iPhone worden verbroken als gevolg van vuil in de dockconnector. Dit kan resulteren in een knipperende oplaadindicator op het scherm.
 3. Slechte gegevensoverdracht: Als de dockconnector vuil is, kan het moeilijk zijn om gegevens over te dragen tussen de iPhone en een computer of ander apparaat. Dit kan problemen veroorzaken bij het maken van back-ups, het synchroniseren van gegevens of het overzetten van bestanden.

Stappenplan: iPhone oplaadpoort schoonmaken:

 1. Controleer oplaadpoort op stof of viezigheid
 2. Bekijk de video handleiding
 3. Goed gereedschap is het halve werk
 4. Ga aan de slag

Stap 1: Controleer je iPhone oplaadpoort

iPhone oplaadpoort schoonmaken

Een goede manier om de oplaadpoort te inspecteren, is door een felle zaklamp te gebruiken. Dit zal helpen om vuil en stof en duidelijker te zien. Op de afbeelding hierboven laat duidelijk zien wat je kunt verwachten.

Stap 2: Bekijk handleiding video iPhone oplaadpoort schoonmaken

Stap 3: Zorg voor goed gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk, dat geldt ook voor het reinigen van je iPhone. De reiningingsets van Fixje zijn door professionals samengesteld. Met dit Reinigingssetje voor elektronica houd je niet alleen je apparaten in schoon, maar verleng je ook hun levensduur. Deze setjes bevatten alles om je iPhone perfect schoon te maken.

Meest verkochte reinigingssets

Reinigingsset Basic

Poorten, camera, AirPods en meer

Morgen in huis*

 14,95 19,75
Reinigingsset Pro

Reining al je devices!

7 beoordelingen

Morgen in huis*

 19,95 38,60
Reinigingsset Premium

Ultieme reinigingsset!

Morgen in huis*

 24,95 51,50

Stap 4: Ga aan de slag: oplaadpoort schoonmaken

Om deze problemen te verhelpen, kun je proberen de oplaadpoort voorzichtig schoon te maken. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Schakel de iPhone uit: Zorg ervoor dat de iPhone is uitgeschakeld voordat je begint met schoonmaken.
 2. Gebruik een antistatische pincet: Verwijder voorzichtig stof en vuil uit de dock connector met een antistatische pincet. Haal hiermee de “grotere” stukken stof eruit.
 3. Pas op met het gebruik van scherpe voorwerpen: Doe voorzichtig met scherpe voorwerpen zoals tandenstokers of metalen pinnen om vuil te verwijderen, omdat je de connector kan beschadigen.
 4. Gebruik een reinigingsstaafjes: Ga met de dunne reinigingsstaafjes voorzichtig door de oplaadpoort heen en haal hiermee het kleine vuil eruit.
 5. Zet de iPhone aan: Test of het opladen van je iPhone weer werkt. Zet je iPhone aan en stop de oplaadkabel erin, komt het laadicoontje tevoorschijn?
iPhone oplaadpoort (dock connector) schoon

Pro tip: Gebruik een rubberen stofblazer om stof uit je oplaadpoort te blazen!

In veel gevallen is het probleem nu opgelost en laad je iPhone weer goed op. Wanneer dit niet de oplossing was kan het zijn dat de oplaadpoort van je iPhone of je oplader kapot is.

Veelgestelde vragen iPhone oplaadpoort schoonmaken

 • Vraag

  Waarom laadt mijn iPhone niet meer op?

  Antwoord

  Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je iPhone niet meer oplaadt, waaronder problemen met de oplaadpoort, de oplaadkabel, de oplader zelf, of een vieze oplaadpoort.

 • Vraag

  Hoe kan ik de oplaadpoort van mijn iPhone schoonmaken?

  Antwoord

  Je kunt de oplaadpoort van je iPhone voorzichtig schoonmaken met een antistatische pincent, een dunne reinigingstaafje en een stofblazer. Zorg ervoor dat de iPhone is uitgeschakeld en wees voorzichtig met tijdens het schoonmaken

 • Vraag

  Mijn iPhone laadt nog steeds niet op na het schoonmaken van de oplaadpoort. Wat moet ik nu doen?

  Antwoord

  Als het schoonmaken van de oplaadpoort het probleem niet oplost, kan het zijn dat de oplaadpoort of oplader defect is. Neem contact op met onze klantenservice voor verdere hulp.

 • Vraag

  Wat heb ik nodig om de oplaadpoort van mijn iPhone schoon te maken?

  Antwoord

  Op je iPhone oplaadpoort schoon te maken heb je minimaal het volgende nodig: dunne reinigingstaafjes, antistatische pincet. Deze vindt je in de Reiningingsset Basic

 • Vraag

  Hoe kan ik oplaadproblemen voortaan voorkomen?

  Antwoord

  Om oplaadproblemen te voorkomen raden we aan om regelmatig je oplaadpoort schoon te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie