iPhone geen wifi of bluetooth, de oorzaken en de oplossingen!
BLOG

iPhone geen wifi of bluetooth, de oorzaken en de oplossingen!

Op 21 december 2023, door Davey
0 reacties 3 min. leestijd

iPhone geen wifi of bluetooth? In dit bericht lees je wat de mogelijke oorzaken zijn en de bijbehorende oplossingen om het probleem te verhelpen. Er zijn namelijk meerdere oorzaken waarom de wifi of bluetooth functie niet werkt. Bij elke oorzaak hoort een andere oplossing. We starten met de meest makkelijke oplossing.

Naast oplossingen over wifi of bluetooth problemen hebben we ook oplossingen voor bijvoorbeeld: geen service, geen geluid, niet willen opladen en kortsluiting.

Oorzaken en oplossingen van wifi of bluetooth problemen

Bekijk hieronder de meest voorkomende oorzaken en oplossingen om het wifi of bluetooth probleem te verhelpen.

VPN verbinding (alleen voor wifi)

Door de VPN verbinding kun je problemen hebben met de wifi functie. We adviseren om de VPN verbinding te verwijderen en het daarna weer te testen. Je kunt de VPN verbinding verwijderen door te gaan naar Instellingen -> Algemeen -> VPN- en apparaatbeheer.

Vastgelopen software

De wifi of bluetooth functie werkt niet doordat er een softwareprobleem is. De oplossing is om de iPhone te resetten, dit wordt ook wel geforceerd opnieuw opstarten genoemd. Je kunt ook alleen de netwerkinstellingen herstellen. Dit kun je doen door te gaan naar: Instellingen -> Algemeen -> Zet over of stel iPhone opnieuw in -> Stel opnieuw in -> Herstel netwerkinstellingen.

Wifi of bluetooth greyed out

Als je wifi of bluetooth verbinding greyed out is betekend dat je de wifi of de bluetooth functie niet meer kunt aanzetten. Dit wijst op een moederbord probleem. De wifi en bluetooth functie worden aangestuurd door dezelfde chip. Dit komt doordat beide functies op dezelfde frequentie zitten, namelijk 2,4 GHz. Als de chip geen goede verbinding meer heeft met het moederbord wordt deze greyed out. Iemand met goede soldeervaardigheden kan dan kijken of alle pads onder de chip nog goed zijn en de chip reballen.

Defecte wifi en bluetooth antenne

Je kunt de functie wel aan en uitzetten (groen of grijs), maar je vindt geen netwerken. Als je heel dicht bij de router gaat staan zie je wel een heel zwak signaal. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een kapotte wifi en bluetooth antenne. Deze kan bijvoorbeeld kapot gaan tijdens een reparatie. Vooral bij het laseren van de achterkant zien we wel eens dat deze antenne wordt beschadigd.

Conclusie iPhone geen wifi of bluetooth

Hopelijk heb je wat aan dit bericht gehad en weet je nu de oorzaak of de oplossing. Onze ervaring is dat de meeste wifi problemen veroorzaakt worden door een VPN verbinding. Heb je nog vragen dan kun je deze onder het bericht stellen.

Veelgestelde vragen over "iPhone geen wifi of bluetooth"

 • Vraag

  Waarom kan mijn iPhone geen internet pagina's laden terwijl ik wel wifi of 4G/5G verbinding heb?

  Antwoord

  Meestal wordt dit probleem veroorzaakt door een VPN verbinding. We adviseren om de VPN veribnding te verwijderen door te gaan naar Instellingen -> Algemeen -> VPN- en apparaatbeheer.

 • Vraag

  Waarom kan ik de wifi functie niet activeren in de instellingen?

  Antwoord

  Als je de wifi functie niet kunt activeren heb je te maken met een moederbord probleem. Meestal kan dit verholpen worden door een moederbord specialist.

 • Vraag

  Waarom kan ik de bluetooth functie niet activeren in de instellingen?

  Antwoord

  Als je de bluetooth functie niet kunt activeren heb je te maken met een moederbord probleem. Meestal kan dit verholpen worden door een moederbord specialist.

 • Vraag

  Waarom heb ik een slecht wifi of bluetooth bereik na een reparatie?

  Antwoord

  Meestal is de wifi en bluetooth antenne dan beschadigd of zit de connector niet goed op het moederbord. Als de wifi en bluetooth antenne kapot is heb je wel signaal dichtbij de router, maar niet als je er verder vanaf staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een reactie